Blog-interview Uit Pauline’s Keuken

Foto-16Voor mijn #365dagenproject interview ik professionele bloggers uit binnen- en buitenland. Vandaag Pauline van de succesvolle blog “Uit Paulines Keuken“. Deze publicatie is slechts een gedeelte van het totale interview. Het hele interview zal begin 2016 verschijnen in een boek wat ik aan het schrijven ben over succesvol bloggen.

Wie ben je eigenlijk, Pauline? 

Ik ben Pauline, voor altijd 30 en ik denk in eten! Ik woon met heel veel plezier in Haarlem, samen met mijn grote liefde Maurits. Naast die liefde heb ik nog een andere liefde en dat is eten, koken en bloggen. Er gaat geen dag voorbij dat ik hier niet mee bezig ben.

Hoe is je foodblog ontstaan?

Koken doe ik al van kleins af aan. En de liefde voor eten is er ook altijd geweest. Mijn zusje kwam op het idee om een blog te beginnen. Zij volgde destijds heel veel beautyblogs en vond dat ook wel wat voor mij. Ik ben eigenlijk heel impulsief begonnen met een gratis account op blogspot en de naam die in mij opkwam. En zo werd Uit Pauline’s Keuken geboren. Het designen doe ik eigenlijk allemaal zelf. Vind ik leuk om te doen. Later heb ik hulp gehad van Eunoia Studio om mijn ontwerp nog meer eigen te maken.

Wanneer werd je blog succesvol en hoe merkte je dat?

Dat was in september 2012. In de zomer had ik mijn blog overgezet naar wordpress omdat ik er destijds ook een webshop bij runde. Ik kwam terug van een vakantie uit Californië en ik had ineens 1000 bezoekers per dag. Eerlijk gezegd was ik daarvoor helemaal niet zo bezig met statistieken. Op dat moment begon ik mij te verdiepen in SEO en meer te doen met social media en toen is het balletje gaan rollen. Keihard gaan rollen eigenlijk.

screendump uit Paulines keuken

Hoe ziet jouw werkplek er uit?

Ik werk vanuit huis en heb een eigen kantoor, helemaal in Uit Pauline’s Keuken stijl. Maar stiekem werk ik gewoon aan de keukentafel vanaf mijn laptop. Dichtbij het koffieapparaat en de keuken waar alles gebeurd.

Hoe combineer jij bloggen met je andere bezigheden en je relatie?

Ik sleep mijn vriend Maurits heel vaak mee naar culinaire evenementen zoals de Rollende Keukens en Taste of Amsterdam en dat vindt hij zelf ook erg leuk. Daarnaast is hij ook erg betrokken bij Uit Pauline’s Keuken. Hij doet de boekhouding en denkt mee over strategische beslissingen. Hij gaat soms mee naar afspraken en is eigenlijk mijn continue sparringspartner. Ik probeer wel om een goede balans te houden tussen werk en prive, maar als zelfstandige is dat wel lastig. Want eigenlijk gaat het werk altijd wel door.

anti pasti 1

Wat zijn jouw best gelezen blogs ooit?

Het meest gelezen is een blog over mijn bijna beroemde bananabread. Ik heb het voedselzandloper kookboek gemaakt en het recept staat in dat boek. Ineens zag ik overal dit gezonde tussendoortje voorbij komen. Heel leuk. Op de tweede plek staat een artikel over het omrekenen van cups naar grammen. Je merkt wel dat mensen door internet breder gaan kijken. Via Pinterest komen ze vaak op Amerikaanse blogs en websites uit. En die gebruiken meestal cups als meeteenheden. En als je geen cups in huis hebt, wil je natuurlijk weten hoeveel gram iets is. En op de 3e plek, wederom een gezond recept voor zoete aardappelfriet. De zoete aardappel was booming in 2014 en wat is er nu lekkerder dan gezonde frietjes maken. En dat kan van deze knol heel goed.

flensjestaart 3

Wat levert social media jou op?

Het levert mij meer bezoekers op. Meer bezoekers op mijn blog, maar ook interactie. Ik weet wat er speelt. Wat mensen wel en niet leuk vinden. Ik ben zelf heel erg van visuele social media. Instagram is mijn favoriet, ik wacht nog op de dag dat je daar directe links kunt plaatsen, want dan is de weg naar mijn blog nog kleiner. Ook vind ik het makkelijk om via social media korte vragen te beantwoorden. Dat doe ik dan ook regelmatig.

Volg Pauline op Twitter, Facebook, InstagramYoutube, Bloglovin en Pinterest.

 Welke mensen volg jij zelf graag op social media?

Ik volg zelf voornamelijk foodies en bloggers. Ik vind het leuk om te zien wat bloggers in Amerika bijvoorbeeld doen en meemaken. Wat er in andere landen op tafel staat. Dat inspireert mij indirect ook weer. En ik vind de persoonlijke accounts het leukst, wanneer bloggers ook wat meer van hunzelf laten zien.

Wat vind je het leukst aan bloggen?

Ik vind het leukste dat ik mijn creativiteit er in kwijt kan. Ik ben altijd al een creatieveling geweest en ik ben heel blij dat ik dit in mijn blog kwijt kan. En dat gaat verder dan creatief in de keuken zijn. Ook vind ik het leuk om met het design van mijn blog bezig te zijn, nieuwe concepten en series te bedenken, mooie foto’s te maken en leuke en inspirerende teksten te schrijven. Een blog is ook zoveel meer dan alleen stukjes schrijven en die variatie daarin vind ik heel leuk. En daarnaast vind ik het heel leuk dat ik daardoor heel veel gelijkgestemden ontmoet heb, andere bloggers, foodfanaten en mensen die eerst 100 foto’s maken van hun bord eten voordat ze een hap nemen.

sushi bowl 1

Doe jij alle fotografie en video op je blog zelf?

Ja echt alles doe ik zelf. Ik heb mij het fotograferen zelf aangeleerd, met hulp van Simone’s kitchen. Ik maak foto’s met een Nikon D5100 en bewerk ze eigenlijk heel simpel na in de voorvertoning op de Mac. Ik hou namelijk wel van makkelijk. Ook het maken van video’s en het editen daarvan doe ik zelf. Ik bewerk mijn video’s in Imovie. Ik vind dat een gebruiksvriendelijk programma.

Wat voor soort blogs vind je het leukst om te schrijven?

Ik vind vooral de variatie leuk. De ene keer heb ik zin om een recept uit te werken, waarbij ik vooral de fotografie heel belangrijk vind. En soms heb ik juist zin om een dieper stuk te schrijven zoals een review. Het is de combinatie die het leuk maakt. En ik vind het ook leuk om steeds nieuwe artikelen te bedenken, innovatief en inspirerend. Dat maakt het voor de lezer ook leuk om terug te komen.

Foto-keuken-1 3

Hoe vaak publiceer je een blog?

Ik post iedere dag een nieuwe blog. Voor mij is dit de juiste frequentie. Twee keer per dag vind ik persoonlijk teveel. Dat is voor mij tijdtechnisch niet haalbaar. Het zou wel kunnen, maar ik ben bang dat het dan ten koste gaat van de kwaliteit. Ik denk dat het belangrijk is dat je regelmatig update. Zo blijven je lezers terugkomen en het is ook goed voor je vindbaarheid in google. Google is dol op nieuwe content.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit heel veel dingen. Uit reizen, dingen die ik een restaurant gegeten heb, van culinaire tv programma’s zoals Masterchef, uit kookboeken (vooral Donna Hay) en uit Pinterest. Dat laatste is toch wel mijn grootste inspiratiebron.

Wat zijn jouw favoriete lunchadresjes (waar je eventueel ook kunt werken) in Haarlem?

Ik werk eigenlijk nooit buiten de deur. Ik ben vrij snel afgeleid en zou alleen maar de hele tijd om mij heen kijken als ik een koffietentje zit. Maar mijn favo adresjes in Haarlem zijn Wolkers, Anne & Max en Staal.

Hoe ontmoet jij andere bloggers? En wat is je favoriete foodblog die je zelf volgt?

Ik heb een eetgroepje met een aantal andere foodbloggers. Eens per maand eten we samen en dat is gewoon heel gezellig. Maar ook nuttig. We zijn allemaal zelfstandigen en dan is het toch handig om een klankbord te hebben voor de dingen waar je tegenaan loopt. Op events ontmoet ik ook vaak andere bloggers die iets heel anders doen dan food. En ook daar kan je heel veel van leren. Mijn favo blog is gimmesomeoven.com – ik ben dol op haar recepten.

Wat is jouw gouden tip voor bloggers to be?

Just do it! Gewoon beginnen en heb er vooral veel plezier in. Klinkt als een open deur, maar het is gewoon waarheid.

Dank je wel voor dit leuke interview, Pauline!

Foto-20

Credits: persoonlijke foto’s: Danielle Verkuijl – Goudse fotografie

 

Vorig artikelOriginele #365dagenprojecten
Volgend artikelActiviteiten rondom het thema tanden wisselen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in