Activiteiten rondom het thema tanden wisselen

high-teeth-tanden-wisselenNadat je maanden zat te turen of dat eerste tandje al kwam toen je kindje nog baby was, is het nu zover dat je kind in de kleuterleeftijd of groep 3 de eerste tand gaat wisselen. Een bijzondere periode voor kinderen. Ze voelen zich heel groot als ze een wiebeltand hebben. Bovendien is het een uitgelezen moment voor ouders om het belang van goed poetsen aan te leren. Kinderen staan daar nu voor open.

Activiteiten rondom het thema tanden wisselen

Heel leuk dus om activiteiten rondom het thema tanden wisselen te doen als kinderen in die fase komen. Om die reden startte ik de website High Teeth in 2013. Inmiddels hebben al vele ouders dankbaar gebruik gemaakt van de leuke gratis printables die je er kunt vinden. Er zijn allerlei activiteiten rondom het thema tanden wisselen te bedenken die getipt worden op deze website. Van kleurplaten tot werkbladen, van goed poetsen tot leren in welke volgorde tanden gewisseld worden en hoe de verschillende tanden heten. Na deze activiteiten weet je kind een heleboel meer over zijn of haar gebit!

Webwinkel rondom wiebeltanden en tanden wisselen

Als je rondom het thema tanden wisselen activiteiten gaat bedenken, heb je natuurlijk ook materialen nodig. Daarom kun je in de webwinkel van High Teeth alles kopen rondom het tanden wisselen, zoals tandendendoosjes, boeken over het wisselen van tanden, het unieke tandenfee deurtje, het tanden stempeltje, buttons & kaarten met “hoera, mijn tand is er uit!” en tandenpostkaarten besteld. Niet alleen ouders weten deze fijne webwinkel steeds beter te vinden, ook scholen maken van het wisselen van tanden vaaiets bijzonders.

Boeken over tanden wisselen

Geen thema zonder boeken zeg ik altijd, als je op school of thuis rondom het thema tanden wisselen en wiebeltanden wil werken, heb je prentenboeken nodig. In deze blog vind je 12 boeken over tanden wisselen die je kunt kopen of lenen bij de bibliotheek. Sommige boeken zijn alleen nog als tweedehands te koop, maar wie weet heb je geluk en vind je ze bij de Kringloop. De boekjes zijn enorm herkenbaar voor kinderen en ze zijn leuk om op de thematafel neer te zetten.

deurtje tandenfee

Bijzonder: het wisselen van de eerste tand

Reden genoeg dus om dit nog eens onder de aandacht te brengen. Want jij wilt toch ook je kind een bijzondere herinnering meegeven aan het wisselen van de eerste tand? Maak er, net als ik, een nieuwe traditie van en laat je kind een High Teeth (high tea) geven voor vriendjes en vriendinnen. Ik kan niet wachten tot onze Yuren zijn eerste wiebeltand heeft….

deurtje van de tandenfee

Vorig artikelBlog-interview Uit Pauline’s Keuken
Volgend artikelFeel Good shop tips op Blue Monday
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in