Originele #365dagenprojecten

foto jojanneke

In het nieuwe jaar zijn #365dagenprojecten helemaal in. Het is een trend van de laatste jaren, en er worden steeds meer originele projecten verzonnen. In deze blog verzamelen wij een aantal leuke ideetjes voor een #365dagenproject. Wie weet raak je geïnspireerd?

Jojanneke is 37, samenwonend en moeder van 2 kinderen. Zij woont in een mooi jaren-30 huis en in het bezit van een hond en kat :-). Van huis uit is Jojanneke grafisch vormgeefster en zij is 8 jaar geleden gestart met de webshop www.jojanneke.nl. Jojanneke ontwerpt geboortekaartjes. Zij maakt elke dag een mooie tekening.

Waarom het #365dagenproject?

Jojanneke vertelt : “Voornamelijk om mezelf te ‘dwingen’ elke dag een tekening te maken. Jammergenoeg schiet dat er vaak bij in. Terwijl ik het juist zo leuk vind om te doen! En heel ontspannend, na een lange werkdag. Gewoon even niks, alleen tekenen of verven, dat is zo heerlijk.”

Jojanneke hoopt met het #365dagenproject aan het einde van het jaar een dik boek te hebben vol met tekeningen, die haarzelf of anderen ook weer inspireren. En raadt het anderen aan ook te gaan doen! Zoek iets wat je graag doet, wat er normaal bij inschiet, en neem er dan elke dag even tijd voor.

PicCollageJojanneke

Larissa, een 20-jarige pedagogisch medewerker kinderopvang is een foto #365dagenproject gestart. Larissa is een bezig bijtje, want naast haar opleiding cultureel organisator volgt zij ook twee thuisstudie’s. Daarnaast is ze een enthouasiast fotografe en gek op reizen.

Processed with RookieWaarom het #365dagenproject?

“Een enorme uitdaging voor 2015, dáár was ik naar op zoek. In 2014 ben ik erg ziek geweest en kon ik niks meer doen wat ik leuk vond. Hier baalde ik zo van! Toen het weer een beetje beter ging, heb ik allerlei dingen opgeschreven waar ik naar uitzag om te doen. Een grote bucketlist met het #365dagenproject in de top 10.”

Aan het einde van 2015 hoopt Larissa veel geleerd te hebben door het vele fotograferen. Zij vindt het belangrijk om met dit project een leuke ervaring op te doen en zo uiteindelijk een geweldige herinnering aan 2015 te hebben door haar foto’s. “Als je iets heel graag wilt doen, maak dan gewoon de eerste stap en ga er helemaal voor!“

PicCollage2

 

ER Clipper Stad Amsterdam 2013-8945Elja, 39 jaar is moeder van 3 (14, 8 en 4). Zij is zelfstandig ondernemer en maakt onder andere geboortekaartjes, illustraties en websites.

Waarom het #365dagenproject?

“Het 365 project (onder de #gewoondoen) is spontaan ontstaan. Op 1 januari deed ik iets onder die noemer en bedacht me dat ik meer gewoon moest doen in plaats van uitstellen. Ik ben kampioen uitstellen. In december overleed ons buurjongetje en dat maakte ik van zeer dichtbij mee. Als zo’n kanjer kan doorgaan en doen en knokken waarom zou ik dan op die bank blijven zitten. Vaak kost een klein klusje maar 15 minuten. Uitstellen is soms gewoon zonde!”

Een overzicht van wat Elja tot nu toe allemaal heeft gedaan vind je op www.mypinspiration.nl. Een paar voorbeelden:

  • Zij heeft zich ingeschreven als stamceldonor
  • Sinds haar dochter naar school gaat (september) heeft ze al een luizencape nodig. Omdat daar werkelijk niks leuks of origineels voor te vinden is, zocht ze samen met haar dochter een stofje uit. Op één dag maakte ze luizentassen voor haar dochter maar ook voor haar zoontje. Met voetballen erop uiteraard!
  • Voor haar dochter (het chocolademonster van de familie) maakte ze chocola met chocola er in. Inspiratie hiervoor stond al een tijdje op Elja’s I love food bord op pinterest.
  • Op dag 7 gaf Elja ‘zomaar’ een compliment. Soms moet je ook dat gewoon doen. Dat deed zij door middel van een illustratie, die al een tijdje half af op de plank lag.
  • Extra voorlezen uit de nieuwe voorleesboeken

Behalve een opgeruimder huis hoopt Elja ook meer daadkracht uit haar #365dagenproject te halen. Daarnaast hoopt zij wat mensen te inspireren, beginnende met haar kinderen!

PicCollage

ava instagram hipenhotJudith, getrouwd met Maikel van Wijk van Webzovoort, moeder van 3 kinderen (en nummer 4 op komst) is founder van deze blog Hip & Hot. Haar #365dagenproject komt voort uit 6 jaar bloggen: ze is namelijk bezig met het schrijven van een boek over succesvol bloggen en interviewt hiervoor zoveel mogelijk bloggers uit binnen en buitenland. 

Waarom het #365dagenproject?

Het idee ontstond min of meer vorig jaar al, maar toen had ik te weinig tijd om het uit te werken. Ik krijg regelmatig vragen van andere bloggers over hoe je een blog succesvol kunt maken en hoe je er een inkomen uit kunt halen. Dit inspireerde mij tot het schrijven van een boekje en het interviewen van andere professionele bloggers. Wat voor mij werkt, hoeft namelijk niet voor iedereen te werken. Bovendien geloof ik heel erg in het delen van informatie om er allemaal beter van te worden. Vandaar dat ik besloot een combinatie te maken tussen mijn eigen tips en die van andere bloggers. Op die manier kan ik deze bloggers ook weer aan extra lezers helpen. Ze krijgen namelijk allemaal een plekje op Hip & Hot. Een verkorte versie van het interview zal ik hier publiceren, de rest komt uiteraard in het boek.

screendump paulineskeuken bloginterview

Al het materiaal in deze blog is eigendom van de maker en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.

Vorig artikelWaarom een seizoenstafel zo goed is voor kinderen
Volgend artikelBlog-interview Uit Pauline’s Keuken
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in