Bowlen op een vintage design bowlingbaan

juut bowlen zoetermeerOnze kinderen zijn best wel gek op bowlen. Dus eens in de zoveel tijd gaan we bowlen. Een activiteit die de puber ook leuk vindt, dus dat kunnen we ook als gezin doen. Nu gaan we meestal in Delft, maar ik had gehoord dat er in Zoetermeer een bowlingbaan zit die anders is dan andere bowlingbanen, vanwege het interieur. Dat wilde ik wel eens bekijken, want bowlen op een vintage design bowlingbaan, wie wil dat nou niet?

Bowlen op een vintage design bowlingbaan

We reden dus naar Lucky’s bowling Zoetermeer, bleek maar 15 minuutjes, en je kunt gratis parkeren voor de deur. Wat direct opviel toen we binnenkwamen, waren ze leuke instagram-hoekjes die ze hebben gemaakt. Dat nodigt natuurlijk uit om er te gaan zitten en een foto te maken. Dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan. Daarna kwamen we bij de bowlingbaan en we waren verrast door het toffe, industriële interieur. Mooie en goedzittende bruine chesterfield banken bij de bowlingbanen zelf, maar ook heel gezellige tafeltjes met zwart staal en hout. De achtergrond van de bowlingbaan deed wat Amerikaans aan, met gekleurde hoge flats. Er is dus geen woord van gelogen: dit is met recht anders dan anders. Geen saaie plastic stoelen en ongezellige sfeer. Maar designmeubels van DutchBone en Zuiver die er een huislijke en gezellige sfeer van maken!

interieur lucky bowling zoetermeer

bowlingbaan lucky's zoetermeer

lucky's bowling zoetermeer

Met z’n zessen bowlen

Om 19.00 uur kon het bowlen beginnen. We hadden inmiddels allemaal de welbekende, niet zo hippe schoenen aan, een drankje op tafel staan en de bitterballen waren besteld. Dat hoort er immers toch een beetje bij hè, als je gaat bowlen. De kinderen mochten beginnen. Zij hebben natuurlijk van die hekjes aan de zijkant, anders gooien ze nooit iets om. Fee en Lenthe gebruikten zo’n stalen ding om de bal af te laten glijden, dat ging helemaal prima. Fee was het wel een beetje snel beu, maar gelukkig was er aan het einde van de gang een speelplek, waar ze af en toe heen rende. Of het aan de naam van de bowlingbaan lag (Lucky’s Bowlingbaan) weet ik niet, maar ik had in ieder geval best geluk. Aan het einde van het potje stond ik op een gedeelde eerste plek met Lenthe!

wie gaat bowlen winnen

schoenen bowlen

poster classic bowling shoes

Sweet Lake Italy

Zo’n uur bowlen op een vintage design bowlingbaan gaat snel voorbij, voor we het wisten was het 20.00 uur en zat ons uurtje er alweer op. Je kunt natuurlijk ook twee uur gaan, maar voor de kinderen is één uur eigenlijk lang genoeg. We hadden, ondanks de bitterballen, allemaal trek en besloten nog een hapje te eten bij de Italiaan die naast de bowlingbaan zit: Sweet Lake Italy. Ook dit is in dezelfde stijl ingericht als de bowlingbaan zelf. Industrieel, veel zwart staal en hout en het allerleukste vonden wij de open keuken. De kinderen renden meteen weer naar de playground, wij dronken wijn en aten een broodje.

interieur sweet lake italy

restaurant sweet lake italy zitgedeelte

open keuken sweet lake italy

Menu Sweet Lake Italy

We bestelden voor de kinderen een tomatensoep, hamburger, pasta bolognese en kipnuggets met friet. Zelf namen we carpaccio en vitello tonato als voorafje en dorade en rib-eye als hoofdgerecht. Het was allemaal lekker, met best veel groenten en heerlijke frietjes. We sloten af met een tiramisu en chocolademousse. De wijntjes smaakten trouwens ook prima!

pasta sweet lake italyhamburger sweet lake italy

dorade sweet lake italycarpaccio sweet lake italy

tiramisu sweet lake italychocolademousse sweet lake italy

Toptip om te bowlen

Wij vonden bowlen op een vintage design bowlingbaan zoals Lucky’s Bowling Zoetermeer een toptip. Je zit er zoveel gezelliger dan bij andere bowlingbanen en de prijs is gewoon hetzelfde. Bovendien is het gratis parkeren (in Delft moet je betalen). De instagram-hoekjes geven het, naast de designmeubelen en de industriële look & feel iets extra’s en als afsluiter een hapje eten in het restaurant is gezellig en lekker. Volgende keer gaan we hier weer!

insta hoekje lucky's bowling zoetermeer

i prefer ballsBowlen op een vintage design bowlingbaan

Vorig artikelWat kun je doen met de kinderbijslag?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #248
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in