Champagne!

Dit jaar kan ik er weer gewoon van genieten, champagne! Maar ik herinner met nog mijn zwangerschappen, oudjaar 2006, 2009, 2011 en 2014, dat ik het toch niet deed. Zwanger en alcohol is gewoon geen goede combi. Ik ben er nooit voor gezwicht, niet met kerst en niet met oudjaar. Desondanks vind ik dat het er wèl bij hoort. En dan het liefst een glaasje echte, lekkere bubbles. Van een goed merk.

Champagne!

Tegenwoordig is dat zo aangeschaft. Het hele internet staat er vol mee, webshops genoeg die goeie flesjes voor leuke prijsjes aanbieden. Zelfs bij bol.com kun je tegenwoordig de lekkerste champagnes bestellen. Je kunt het er zo gek maken als je wilt, maar voor zo’n eurootje of 40 heb je toch al iets heel moois op tafel staan.

Wat eet je bij champagne?

Sommige mensen denken dat champagne lastig te combineren is met gerechten, maar dat val heel erg mee. Je moet het alleen even weten. Juist oudejaarshapjes lenen zich prima voor de combinatie met champagne. Denk bijvoorbeeld aan oesters, blini’s met gerookte zalm, coquilles, vis gecombineerd met citroen, eend met sinaasappelsaus, sommige kazen en zelfs oliebollen en bitterballen passen erbij!

Wanneer drink je champagne?

Veel mensen bewaren de champagne in de koelkast tot middernacht als het oudjaar is. Ik vind dat zonde. Het is juist lekker om de hele avond al champagne te drinken. Die bubbels geven mij echt een feestelijk gevoel en ze combineren perfect bij allerlei oudejaarshapjes, zoals hierboven al beschreven. Wil je per se om 12 uur een champagne feestelijk ontkurken, leg daar dan gewoon een aparte fles champagne voor in de koelkast. De beste temperatuur is trouwens tussen de 8 en 10 graden, dus als je de koelkast op 4 graden hebt staan, haal de fles dan een kwartiertje van te voren uit de koeling, zodat je de juiste temperatuur hebt.

De magie van bubbels als oudejaarstraditie

Ben je trouwens benieuwd waar de magie van bubbels als oudejaarstraditie vandaan komt? Lees dan ook de champagne blog die ik daar over geschreven heb. Met die informatie kun je je gasten meteen nog iets leren! Fijne oudejaarsavond gewenst!

Vorig artikelNieuw jaar, nieuwe kalender
Volgend artikelChoc-o-lait
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in