Zo maak je de perfecte ijskoffie

lavendel koffieOf het nu warm of koud weer is, ijskoffie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Velen drinken alleen nog maar ijskoffie! Logisch ook, want ijskoffie is een heerlijke, verfrissende drank. Hoe maak je nu de perfecte ijskoffie? Wij leggen het je in dit artikel uit. Laat je inspireren!

Waar komt ijskoffie vandaan?

IJskoffie heeft niet echt een origine, maar wordt eigenlijk overal ter wereld gedronken. Vooral op plekken waar het warm is. Dan wil men toch genieten van een kopje koffie, zonder het bloedheet te krijgen. In Amerika wordt ijskoffie het hele jaar veel gedronken en het is dan ook echt een USA “drankje”. Je ziet ook bekende mensen vaak met een grote doorzichtige beker met ijskoffie rondlopen in het warme Los Angeles.

Ingrediënten voor ijskoffie

Voor het maken van ijskoffie heb je natuurlijk een aantal ingrediënten nodig, namelijk:

  • 120 ml koffie (het lekkerste is van versgemalen koffiebonen!)
  • 120 ml melk
  • Suiker / zoetstof, zoveel als je zelf lekker vindt
  • IJsblokjes

Hoe maak je de ijskoffie klaar?

IJskoffie is heel simpel om te maken. Het is echt een kwestie van de ingrediënten gewoon met elkaar te mengen en klaar is kees. In principe is het een stuk makkelijker dan het zetten van warme koffie, zoals een cappuccino, waar je de schuim perfect moet opschuimen.

Extra smaak toevoegen aan je ijskoffie

Het lekkere met ijskoffie is dat je flink kunt experimenteren, namelijk door jouw favoriete smaken toe te voegen. Je kunt elke keer weer wat anders kiezen. Denk aan een lepel honing, kaneelpoeder of vanille druppels. Vaak kun je bij speciale koffie- en theewinkels ook koffiesiropen kopen. Deze zijn ook uitermate geschikt voor je ijskoffie. Ook met een scheutje likeur, zoals Baileys, Licor 43 of Tia Maria maak je een lekkere zomerse koffie cocktail klaar in een handomdraai.

De light variant

Wil je graag een lichtere variant? Dan kun je suiker vervangen door zoetstoffen en een magere melk gebruiken. Je hebt de hoeveelheid suiker en vet tenslotte zelf in de hand. Wil je een extra energieboost, dan kun je gewoon wat meer koffie toevoegen.

Vorig artikelShop duurzaam via je smartphone
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #413
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in