Column Moira verhuist naar het Midden-Oosten

NoorwegenSinds 2,5 jaar woon ik met mijn gezin in het prachtige, koude, Noorwegen. Maar over drie weken zitten we in het hete Midden-Oosten!

Zo’n verhuizing, van vreemd land naar ander vreemd land, is een enorme uitdaging, vooral ook als je zelf geen invloed hebt over zoiets cruciaals als wanneer precies de verhuizer komt. Geduld, geduld. Dat is het toverwoord. Zéker als je probeert in te pakken met een peuter thuis!

Buiten het uitzoeken, weggooien, labelen en inpakken gaat ons leven hier nog in volle vaart door.

Kinderen hier gaan pas naar school als ze zes zijn, tot die tijd gaan ze naar de barnehage, een soort mix van kdv, peuterschool en kleuterschool. Mijn oudste zoon gaat naar een hele fijne, kleine privébarnehage, waar ik in de MZR/feestcommissie zit, en in charge ben over alles dat met eten te maken heeft.

Afgelopen week vierden we met alle ouders, kinderen en personeel de 25e verjaardag van onze fijne opvang. Samen met de rest van de MZR organiseerde ik een BBQ voor 90 man, met o.a. home made chicken burgers, en natuurlijk ook verjaardagstaart!

Na een week van plannen, boodschappen doen en vooral heel veel genoises bakken is nu de rust weer terug in huis, en genieten we een lang weekend. Rond lunchtijd vertrokken we met een volle picknickmand naar ‘ons’fjord, om nog even te genieten van de prachtige Noorse natuur, voordat de verhuishectiek écht toe zal slaan.

taart

 

Vorig artikelDIY warm weer spel met kinderen: sponsbal!
Volgend artikelHip weekend Wenen, leuker dan je denkt!
Moira Teuling Vogel
Moira woont als expat in Saoedi-Arabie. Voor het werk van haar man in de olie-en gasindustrie hebben ze al in meerdere landen buiten Nederland gewoond. Ze heeft geschiedenis gestudeerd en werkt op dit moment aan haar bachelor in Environmental Sciences. Ze is ook auteur en draagdoekconsulent. Ze houdt enorm van koken en bakken, heeft een grote bibliotheek met kookboeken uit alle windstreken en experimenteert graag met nieuwe dingen. Ze reist veel en graag, en gaat regelmatig op yoga-retreats in het buitenland. Ze heeft drie kinderen (11, 8 en 4) een labrador (4).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in