Hip weekend Wenen, leuker dan je denkt!

Hip weekend Wenen Denise MiltenburgEr even tussenuit. Met je partner, een vriendin of met wie dan ook. Lekker een weekendje naar een stad. Niet om tig musea af te struinen, maar gewoon om even te genieten. Daar heb je zin in! Een terrasje hier, een koffietentje daar, leuke trendy buurten ontdekken en goed eten. Waarschijnlijk is Wenen dan niet de eerste stad die in je opkomt. Maar… dat gaat nu veranderen! Een hip weekend Wenen is zeker een goed idee. Na het lezen van deze blog weet je waarom.

Lees ook: Zomervakantie inspiratie: Wieder Kaiser
Lees ook: Ultieme avonturen voor kinderen in Oostenrijk

Hip weekend Wenen

Ik geef het eerlijk toe. Ik had van te voren een beetje een grijs en degelijk beeld van de Oostenrijkse hoofdstad. Natuurlijk wist ik van Mozart, Sissi, Sachertorte en schnitzels, maar heel veel verder kwam ik eigenlijk niet. Dat het een prachtige stad moest zijn vol impostante gebouwen, dat zei weliswaar iedereen die er geweest was. Dat geloofde ik ook, maar bovenaan mijn lijstje stond het niet. Ik had geen idee wat ik me bij een hip weekend Wenen moest voorstellen.

Wenen heeft het!

Nu ik er geweest ben kan ik zeggen: Wenen heeft het! Het is verrassend leuk, in alle opzichten eigenlijk: van food tot fashion & design. Musea, markten en leuke tentjes. Supertrendy allemaal. Tegelijkertijd is het ook een heel relaxte, veilige en ruimtelijke stad, die op de een of andere manier minder lawaaiig en chaotisch overkomt dan andere Europese steden.

Hippe districten

Het mooie oude Wenen is zeker een bezoek waard, net als de beroemde Naschmarkt, maar daarnaast is er zoveel meer! Hippe districten, zoals Bobo, de Bohemian Bourgeoise, maar ook een moderne campus (een must voor liefhebbers van moderne architectuur), restaurants met een voortreffelijke keuken en de gaafste cocktailbars met een onvergetelijke view. Plan dus een hip weekend Wenen zeker in op je bucketlist, want hier moet je geweest zijn!

Wenen met kinderen

Ook met kinderen is Wenen een aanrader. Het is een heel kindvriendelijke stad. Er is een speciaal Kindermuseum, er zijn veel parken, zoals de Prater of de tuin bij het Palmenhaus, en in de zomer zijn er zelfs stadsstrandjes aan de Donau. Tip: boek een fietstour. Of huur zelf fietsen; Wenen heeft een zeer uitgebreid netwerk van fietspaden door de hele stad heen.

Vliegen naar Wenen

Vanaf september vliegt Transavia weer rechtstreeks van Rotterdam naar Wenen. In de zomer kun je met KLM of Austrian vanaf Amsterdam. Vanaf Brussel kan ook. Vanaf Düsseldorf is het goedkoopst. In Wenen zelf zijn fiets, tram en metro ideaal.

Hotel tips in Wenen

Een superleuk hotel is 25hours. Hou je van eerlijk, creatief en een beetje gek? Dan spreekt het je vast aan. Het staat er zelfs in grote letters op: ‘We are all mad here!’ Ideaal gelegen, midden in het Museumkwartier, met dakterras. Voor een hip weekend Wenen is dit the place to be.

Pakketreizen naar de Oostenrijkse hoofdstad

Regelmatig vind je leuke deals naar Wenen op de site van JUST AWAY. Deze van oorsprong Oostenrijkse reisorganisatie die onderdeel uitmaakt van Eurotours is sinds maart op de Nederlandse markt. JUST AWAY biedt originele reizen aan in verschillende categorieën. Van sprookjeskastelen en spa’s tot het bijwonen van een wijnproeverij, autorace of festival. Vaak activiteiten of bestemmingen die je zelf nog niet bedacht had. Daarom is het zo leuk. Kortom, laat je verrassen! Een andere leuke stad in Oostenrijk is Innsbruck.

Hip-Hot-Wenen-collage-3-fotos-Denise-Miltenburg

Extra tips voor Wenen

Vorig artikelColumn Moira verhuist naar het Midden-Oosten
Volgend artikelDIY project watermuur
Denise Miltenburg
Denise is single mama van 2 kinderen en eigenaar van Follow my Footprints. Voor Hip & Hot schrijft zij maandelijks een column over haar leven. Ook draagt ze haar steentje bij met reisartikelen. Denise weet als geen ander wat hip en hot is in binnen- en buitenland! Tekst & Fotografie Denise Miltenburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in