DIY warm weer spel met kinderen: sponsbal!

Maak je eigen sponsbalBehoefte aan een verkoelend spelletje in deze warme zomervakantie? In een handomdraai maak je samen deze leuke sponsballen om een heleboel waterspelletjes mee te verzinnen! Succes verzekerd, want als er iets is dat kinderen leuk vinden bij mooi weer is het wel met water spelen. En het liefst elkaar nat spetteren of gooien. Wel zo dat het geen pijn doet. Daarom: sponsbal! Een gaaf spel om te doen met warm weer.

DIY warm weer spel met kinderen: sponsbal!

Om dit leuke spel te spelen heb je maar heel weinig nodig. Je hebt vast nog wel een pak schuursponsjes in de kast liggen? Anders koop je ze voor 1 euro bij de supermarkt of de Hema. Het leukste is als je verschillende kleurtjes hebt, maar het kan ook prima met simpele schuursponsjes in één kleur.

Nodig:

Zo maak je het

Knip de sponzen in gelijke repen. Stapel ze 3×3 op elkaar op een touw.

Knoop het touw om de stapel sponzen en trek stevig aan. Het vormt nu van zichzelf een bal. Leg een extra knoop in het touw voor de zekerheid en knip de uiteinden af.

Je sponsbal is klaar! Zet buiten een paar emmers water klaar en spelen maar!

DIY sponsbal

Bespreek eventuele problemen vooraf

Het kan handig zijn om vooraf goede afspraken te maken met de kinderen. Laat ze elkaar vertellen wat ze wel en niet willen. Denk na over wat mis kan gaan (in elke tuin weer anders) en bespreek dit vooraf. Als je van te voren dat soort problemen met de kinderen doorneemt, zul je zien dat er minder snel ruzie ontstaat. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee, en dat geldt voor kinderen ook!

Spelvoorbeelden

  • Overgooien met een natte sponsbal;
  • Ieder achter een gevulde emmer en met een natte sponsbal in elkaars emmer proberen te ‘scoren’;
  • Lummelen;
  • Blind overgooien: span een doek zoals een volleybalnet en gooi met een natte sponsbal over zonder elkaar te zien. Je maakt een punt als de ander hem niet kan vangen!
  • De kans is groot dat de kinderen zelf ook nog leuke spelletjes erbij verzinnen als ze eenmaal bezig zijn.

Op zoek naar meer waterspellen voor kinderen? Little Tikes heeft allerlei leuk spul om mee in de tuin te spelen.

sponsbal

Vorig artikelHappy campers
Volgend artikelColumn Moira verhuist naar het Midden-Oosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in