De Dinner Train

Mijn ervaring met de dinner trainDineren in een trein, heb jij dat wel eens gedaan? Deze beleving kun je nu boeken in diverse steden in Nederland. Wij hebben dat deze week gedaan en in deze blog vertel ik over onze ervaring met de Dinner Train, maar ook alle praktische informatie als je dit zelf eens wil meemaken. De Dinner Train is een unieke ervaring!

Onze ervaring met de dinnertrain

Wij gingen in april met de Dinner Train en dat was een leuke ervaring. Je kunt 2 shifts boeken, om 17.00 uur en om 19.30 uur. Wij kozen voor die van 19.30 uur en kregen op de dag zelf te horen dat de trein om 20.08 uur vanaf Den Haag HS zou vertrekken. Daar aangekomen stond de trein al klaar. Ik loerde door de raampjes en het zag er gezellig uit. Rond 20.00 uur mochten we naar binnen. Op de kaarten stond een treinstel en een zitplaats. Die hadden we, met hulp van de bediening, vlot gevonden.

dinner train bord

De gerechten op de Dinner Train

Wij hadden het geluk dat we met z’n tweeën een vierpersoonstafel hadden. Daardoor hadden we lekker de ruimte. Er lag een leren placemat klaar en er stonden 2 glaasjes met rauwkost en groentenchips klaar. Dit bleek de 1e gang te zijn. Toen iedereen zijn plek gevonden had, gingen we rijden. De bediening kwam ondertussen de drankjes opnemen en tegelijk werd het voorgerecht uitgeserveerd. Ik had voor een vismenu gekozen, dus ik kreeg de black tiger garnalen en Maik had het vleesmenu met bijpassende Leffe biertjes en kreeg carpaccio. Het was allebei lekker, maar de combinatie met de drankjes verliep wat rommelig, waardoor Maik het verkeerde biertje bij zijn gerecht had.

dinner train tafeldinner train gang 1

De hoofdgerechten en nagerechten

Nadat alles was afgeruimd kwamen de hoofdgerechten. Dit keer hadden we wel de juiste drankjes bij het gerecht. De heekfilet was superlekker en precies genoeg, de kalkoenfilet van Maik was ook smakelijk. Na het hoofdgerecht kwam de tarte tatin, die jammer genoeg niet in bladerdeeg gemaakt was, maar desondanks goed smaakte. Er was een bijpassend Leffe biertje, maar geen dessertwijn. Het bier smaakte er wel goed bij. Een kopje thee of koffie stond wel op de kaart, maar werd niet aangeboden en wij hoorden later dat het koffieapparaat in onze wagon van de Dinner Train stuk was.

dinner train carpacciodinner train garnalen

dinner train hoofdgerechtdinner train kalkoen

Gaat eten in de trein wel goed?

Vooraf had ik me afgevraagd of mijn wijntje niet over de rand zou klotsen en het eten wel zou gaan in zo’n rijdende trein. Gelukkig bleek dit geen probleem te zijn. Het was leuk om de landschappen al dinerend aan je voorbij te zien trekken. Om die reden zou ik zelf de vroegere trein aanbevelen, want zodra het donker is zie je niet meer zoveel. De sfeer in de trein was goed, het was gezellig druk en je maakt ook makkelijk contact met elkaar. Wij zaten in een treinstel met een hele groep die de transyberië express hadden gedaan en de dit nu als reünie hadden gepland. Leuk idee! Er zijn genoeg gelegenheden te bedenken om de Dinner Train te boeken, onze ervaring is in elk geval goed.

dinner train dessertdinner train treinstel

In welke steden kun je de Dinnertrain boeken?

De Dinner Train rijdt door heel Nederland in verschillende weken. De steden van waaruit je kunt boeken zijn: Den Haag, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Leiden, Hoofddorp, Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Almere, Leeuwarden, Groningen, Emmen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Hengelo, Enschede, Eden, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Heerlen, Venlo, Helmond, Eindhoven, Oss, Den Bosch, Tilburg, Breda, Roosendaal, Vlissingen, Dordrecht en Rotterdam. In Den Haag is hij nu en dit belevingsproject loopt nog tot april 2020. Op de website van de Dinner Train kun je precies zien welke data de Dinner Train bij jou in de buurt beschikbaar is.

dinner train menukaartdinner train naar binnen kijken

Wil jij ook een keer met de Dinner Train mee?

Lijkt de Dinner Train jou een bijzondere beleving en ervaring, dan is het zeker leuk om dit een keer te boeken. Je betaalt €49 voor een 4 gangen diner in de trein, exclusief drankjes. Die kun je per pin betalen na afloop van je reis. Wat ik wel belangrijk vind om te vermelden  is dat de eerste gang dus de groentechips en rauwkost zijn die op tafel staan. Dat was bij ons in het treinstel niet bij iedereen duidelijk. Al met al vonden wij het leuk om een keer mee te maken om al rijdend in de trein te dineren. De Dinner Train is een leuk concept en het eten is goed. De bediening had hier en daar nog wel wat te ontwikkelen vonden wij. Niet alles verliep even soepel. Ondanks dat vonden we het een hele leuke ervaring en is het zeker iets wat je kunt doen als je een keer een bijzondere ervaring wil. Het is ook leuk om de Dinnertrain aan iemand cadeau te doen. Je boekt de Dinner Train hier.

dinner train station hsdinner train ledge

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
De Dinner Train
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelSnel internet in huis halen is nog nooit zo makkelijk geweest!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #222
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in