Foto weekoverzicht Judith #222

Wederom schrijf ik mijn weekoverzicht pas op maandagochtend vroeg, want het was opnieuw een drukke week.

Maandag

Zoals ik vorige week al schreef, kwamen we maandagnacht heel laat pas thuis uit Israël. Ik heb die dag maar half meegekregen, want na slechts 3 uurtjes slaap was het moeilijk om alert te blijven. Ik had ook nog eens een drukke middag. Toen ik thuis kwam heb ik gekookt en direct na het eten ben ik eigenlijk mijn bed in gedoken. Volgens Maik sliep ik nog voor hij de kinderen naar bed bracht en ik werd pas de volgende ochtend weer wakker. Ik had het duidelijk nodig!

Dinsdag

Gevolg van zo’n goede nacht was, dat ik fit aan de dinsdag begon. Ik ging heel vroeg sporten en daarna waren er allerlei afspraken voor mijn werk waar ik druk mee was. ‘s Middags was er een studiedag op mijn werk, die werd afgesloten met een borrel. Ik heb thuis nog zitten werken na het eten, want ik had nogal veel mailtjes.

Woensdag

Maik was vrij, maar ging met Yuren naar het CJG, zodat ik thuis lekker rustig kon werken. Ik had in de ochtend geen afspraken, maar genoeg te doen. Om half 2 reden we met 8 meiden naar Monfoort bij Utrecht, waar Lenthe haar kinderfeestje vierde bij Studio Lauris.  Het was een “glitter & glamour” catwalk feestje, waar ik binnenkort nog veel meer over zal vertellen, want het was ontzettend leuk! De kinderen hebben genoten van het leren lopen op de catwalk, make-uppen en de prachtige jurken showen. Thuis aten we nog pannenkoeken en werd er flink op de trampoline gespeeld, tot iedereen werd opgehaald. Ik dronk ‘s avonds nog een wijntje om te vieren dat kinderfeestje nummer 3 van dit jaar er op zat. Nog één te gaan!

Donderdag

Vroeg in de ochtend had ik een overleg voor de Seizoener. Dit magazine dat 2 keer per jaar uit komt op de Vrije Scholen heeft altijd een deel van de school zelf wat ook gevuld mag worden. Ik zit in de werkgroep en we gingen kijken wat er in zou komen en de taken verdelen. Ik ga binnenkort weer één van de kinderen interviewen over een bijzondere hobby en dat vind ik heel leuk.

Traktatie Lenthe

Daarna racete ik naar het tuincentrum, op zoek naar hyacinten. Lenthe had namelijk bedacht dat ze de lente wilde trakteren: voor elk kind een lente-bolletje dus. Ik kocht 30 hyacinten en een zak met spekjes voor erbij, die ik inpakte in bruin craftpapier. Dat duurde wel een uur, dus ik was blij toen alles klaar stond. Daarna maakte ik in sneltreinvaart nog even schoon, ging sporten en de kinderen weer ophalen van school. Zo’n dag vliegt voorbij!

Vrijdag

De laatste schooldag van de week viel redelijk mee qua drukte. Lenthe was jarig, dus aten we ‘s morgens taart en vierden haar verjaardag met cadeautjes. Ik ben 8,5 km gaan hardlopen toen iedereen naar school was en heb verder lekker rustig thee gedronken en wat gelezen. ‘s Middags had ik de kinderen weer thuis en vierden we dat het weekend begonnen was met limonade en chipjes.

Zaterdag

De eerste dag van het weekend was wel weer druk. Ik begon natuurlijk weer in het zwembad. Lenthe had rolschaatsen gekregen voor haar verjaardag, maar die moesten we nog even gaan kopen in Scheveningen bij een speciaal skate winkeltje. We hebben hele mooie besteld. Als ze binnen zijn, mag ze ook op rolschaatsles, dat in Den Haag gegeven wordt op een mooie binnenbaan. Daarna ging ik met Lenthe lunchen bij Le Petit Lou in de stad en ging Maik met Yuren naar de voetbal. Onze knapperd scoorde twee keer! We troffen elkaar weer bij de Decathlon voor wandelschoenen voor de kinderen en een nieuwe fiets voor Yuren. Hij is in de meivakantie jarig, maar kreeg zijn cadeau nu al.

Wandelschoenen

Dat project wandelschoenen bleek nog niet zo eenvoudig. Nou ja, voor Yuren, Lenthe en Fee waren we snel geslaagd, maar voor mezelf en Sterre kon ik niets vinden. Ook niet bij de Perry Sport, waar we nog een halve middag zijn geweest. Uiteindelijk heeft Sterre met haar extreem smalle voeten mooie Timberland gescoord, maar ik vond niets wat goed paste. Ik had mooie Lowa wandelschoenen, maar daar was afgelopen najaar de zool van losgelaten.

Zondag

Dus, zondagochtend ging ik eerst sporten en daarna meteen door naar Beversport in Den Haag, om te kijken of ik daar wandelschoenen kon vinden. En jawel hoor. De allerlelijkste èn allerduurste van Meindl zijn nu van mij. Ze zitten wel prima, dus als het weer volgende week wil meewerken kunnen wij met z’n allen naar de Preikestolen in Noorwegen klimmen. En wie weet doen we nog wel meer fjorden-wandelingen. Zin in!

Verjaardag Lenthe & Yuren

‘s Middags vierden we de verjaardagen van Lenthe en Yuren. Het was niet zo druk, veel mensen hadden iets. Ook niet heel erg, want zo was het lekker rustig. Bovendien moesten Maik en ik op tijd weer weg, want we gingen met de Dinnertrain!

Dinnertrain

De Dinner Train in een belevingsconcept, waarbij je kunt dineren in de trein. Er zijn twee shifts: om 17.00 uur en om 19.30 uur en dan rijd je naar Oudenbosch en weer terug, terwijl je een drie gangen diner met bijpassende biertjes (of wijntjes) geserveerd krijgt. Wij vonden het erg leuk om een keer gedaan te hebben en we hebben heerlijk gegeten! Daarna waren we wel heel moe van dit drukke weekend en zijn we na het uitzwaaien van de oppas snel gaan slapen!

Vorig artikelDe Dinner Train
Volgend artikelTips om kinderen meer buiten te laten bewegen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in