Snel internet in huis halen is nog nooit zo makkelijk geweest!

laptop snel internetAls blogger is zijn er een paar dingen erg belangrijk in huis. Zo heb ik een fijne werkruimte nodig, een goede camera, een smartphone om de social media goed bij te houden en natuurlijk snel internet. Dat internet liet de laatste tijd nogal wat te wensen over en was vaak helemaal niet zo snel. Heel irritant als je net een blog getypt hebt in wordpress en je internet is zo traag, dat je een foutmelding krijgt en al je werk weg is.

Snel internet, hoe dan?

Recent hoorde ik over een UTP kabel en de mogelijkheden die dit geeft om thuis sneller internet te krijgen. Nu ben ik helemaal niet technisch, maar ik besloot dat toch even uit te zoeken. Nu blijkt dus dat je met zo’n kabel je wifi gemakkelijk sneller kunt maken. Ideaal dus!

Wat als je dat niet zelf kunt?

Maar wat nou als je zelf niet zo handig bent? Dan kun je daar natuurlijk iemand voor inhuren om het voor jou te doen. Of misschien kan je buurman het wel voor je doen? Mijn man deed het zelf, het bleek echt niet zo ingewikkeld. En het werkt echt. Het internet is veel sneller en stabieler geworden.

Waar staat UTP voor?

Misschien ben je nieuwsgierig waar UTP voor staat? Het is de Engelse afkorting van Unshielded Twisted Pair. Het is dus een getwist paar en de werkzaamheid berust op het principe dat een UTP kabel in een elektromagnetisch stoorveld gemiddeld geen lusoppervlakte heeft en het stoorveld dus geen stoorspanning kan geven. Een heel technisch verhaal dus, maar het komt er op neer dat je dus minder storingen hebt wat de snelheid van het internet ten goede komt.

Waar koop je een UTP kabel?

Zo’n kabel koop je gewoon online, bijvoorbeeld bij Elektrobode, de online specialist voor elektrotechnische installatie.Het fijne is dat de klantenservice van dit bedrijf je goed kan helpen bij je keuze, zodat je de juiste kabel aanschaft. Iedereen wil tegenwoordig immers snel internet, we zijn allemaal ongeduldig geworden en willen de informatie die we zoeken zo vlot mogelijk gevonden hebben. Een snelle internetverbinding is daarbij onontbeerlijk. Wil jij dus ook snel internet in huis halen? Verdiep je dan eens in de aanschaf en werking van een UTP kabel.

beer kijkt website

Vorig artikelMuurstickers van Fine Forest
Volgend artikelDe Dinner Train
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in