Nooit meer kliekjes? 3 keukenapparaten die hip en hot zijn!

12 x wat kun je allemaal met een airfryer?Breng je graag tijd door in de keuken en hou je ervan om nieuwe gerechten te proberen? En vind je het zonde dat je vaak restjes over hebt en weet je niet wat je ermee moet doen? Tijd voor keukeninspiratie! We vertellen je over 3 keukenapparaten die hip én anti-kliek zijn. Waar je dus de lekkerste gerechten mee maakt zonder nog kliekjes weg te hoeven gooien. 

Lees ook: zelf chips maken in de airfryer

Restjes opwarmen in de airfryer

Heb je al een airfryer? Met dit apparaat kun je allerlei gerechten bakken op een gezondere manier. Denk aan friet, dat scheelt zo’n 45 calorieën per 100 gram ten opzichte van bakken in de gewone frituur. Maar de airfryer kan nog veel meer voor je betekenen. Zo kunnen kwalitatieve airfryers zelfs kliekjes voor je opwarmen. Multifunctioneel!

Bekijk hier de airfryer beste koop om een nieuw model op de kop te tikken, of ga aan de slag met je huidige heteluchtfriteuse als je er al een hebt. Sommige modellen hebben een voorgeprogrammeerd programma voor het opwarmen van kliekjes en kant-en-klare maaltijden.

Heeft jouw airfryer deze functie niet? Geen nood! Stel simpelweg de temperatuur handmatig in op 150 graden. Roer het gerecht af en toe door om het gelijkmatig te laten opwarmen en te voorkomen dat het uitdroogt of verbrand. Zo, nu smaakt die maaltijd weer kersvers. Smakelijk!

Kliekjes efficiënt invriezen

Eten totdat je erbij neervalt als je te veel hebt gemaakt? Nee, je kunt de kliekjes beter invriezen. Super praktisch, want zo heb je meteen wat eten over als je een keer weinig tijd hebt om te koken. En dat eten kun je vervolgens opwarmen in bovengenoemde airfryer. Dat is ook nog een stuk duurzamer dan eten weggooien.

Als je ooit Chinees eten afhaalt, dan kun je die plastic bakjes bijvoorbeeld hergebruiken. Daarnaast kun je speciale bakjes voor invriezen kopen, bijvoorbeeld bij HEMA, Action, Bol of IKEA. Voor minder dan €10 scoor je al meerdere vershoudbakjes die je steeds weer opnieuw kunt gebruiken.

Betreft het invriezen kun je kiezen voor een losstaande vriezer, maar beter ga je voor de koelvriescombinatie. Dit scheelt ruimte in de keuken en het is ook nog stukken goedkoper dan twee losse apparaten. Een losse vriezer en koelkast zijn namelijk niet alleen duurder in aanschaf, maar verbruiken relatief gezien ook nog eens meer energie. Je bespaart al helemaal veel als je kiest voor een nieuw model. Met de beste koelvriescombinatie van het moment bespaar je namelijk al snel €50 per jaar ten opzichte van een model van 8 jaar oud.

Hup, in de blender!

Je hoeft niet al je restjes in te vriezen. Heb je bijvoorbeeld groenten en fruit gegeten, maar heb je wat over? Daar weten wij nog wel een goed doel voor! Mix alle resten met de blender en ga voor een overheerlijke smoothie. Dat is ook nog eens super gezond!

Een smoothie kun je helemaal naar wens maken. Van sinaasappels en banaan tot broccoli, spinazie en rucola. Ook noten en kruiden zijn een heerlijke toevoeging. Je kunt steeds weer experimenteren met de restjes die je hebt, zodat je elke keer weer voor een nieuw smakelijk en gezond drankje gaat. Nog wat inspiratie opdoen? Check dan even ons artikel met smoothie tips. Hmm, geniet ervan!

groene smoothie

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #411
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #412
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in