De inrichting van je woonkamer

Ik keek enorm uit naar het inrichten van onze nieuwe woonkamer, maar het blijkt toch wel lastig. Het is zo’n grote ruimte, ook nog eens in een L-vorm, waardoor ik het moeilijk vind om goed te zien wat de beste plek is voor de zithoek en de eettafel. De inrichting van je woonkamer is best ingewikkeld, juist als je een grote ruimte hebt en er dus veel mogelijkheden zijn.

De inrichting van je woonkamer

Allereerst heb je natuurlijk wensen. Zo wil ik graag een ruime eettafel, waar we tien standaard zitplakken aan hebben. Nu moeten we namelijk altijd de kamer verbouwen als er mensen blijven eten. Niet handig. Verder wil ik graag een gezellige zithoek zonder televisie. Dus een bank entwee stoelen, of twee banken. Tafeltjes in het midden en een fijn kleed, zodat de kinderen ook op de grond kunnen spelen. Verder wil ik graag een TV-hoek, waar de kinderen televisie kunnen kijken als wij dat niet willen, maar we wel in de buurt zijn om te monitoren wat ze kijken. Tot slot vind ik het belangrijk dat we contact houden met de tuin. We hebben in dit huis een hele grote schuifpui, die in de zomer vaak open zal staan. Om die reden wil ik dus dat er genoeg loopruimte overblijft richting buiten, zodat ons terras straks echt een verlengstuk van de woonkamer wordt.

De lange eettafel

Voor die lange eettafel zijn er eigenlijk 3 plekken. Daarvan valt één plek eigenlijk al af, omdat we daarmee de doorloop naar de schuifpui blokkeren. De andere twee plekken zijn op de plek waar de tafel nu staat, of meer richting de keuken. We twijfelen nog wat het moet worden.

Tv hoek

De tv-hoek hebben we nu bij de keuken bedacht. Daar staat nu al een tv-meubel en we willen daar nog twee lekkere stoelenhebben of een klein bankje en een bijzettafel voor wat versnaperingen. Daar moeten we echter nog even goed naar kijken, want er is zoveel keus aan fauteuils.

Zithoek

Met de zithoek zijn we dit weekend een beetje aan het puzzelen geweest. De bank staat nu tegen de muur, maar we hebben ook gekeken hoe het staat als je de bank met de rug naar de keuken zet. Op die manier maak je meer een afscheiding en heb je voldoende ruimte om tegenover de bank meer zitplekken te creëren. Het jammere vind ik dat je bij deze opstelling wel voor een totaal andere bank moet kiezen dan wanneer je de bank tegen de muur zet. Dan kan de bank namelijk veel groter zijn, wat ook wel weer praktisch is voor ons grote gezin. Keuzes, keuzes!

Ik wil graag een lichtgrijze bank trouwens. Lekker neutraal. Met gekleurde kussentjes en een mooi plaid kan ik dan kleur erin brengen. Bij Goossenswonen.nl vond ik al een paar prachtige banken. De vraag is alleen: ga ik toch voor de grote bank of een kleine met een paar stoelen? Wat zouden jullie doen?

Vorig artikelWat ben ík toe aan vakantie!
Volgend artikelPraktische tips om kinderkleding te onderhouden
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in