Dit zijn de woon trends die je moet weten voor 2023

woonkamer okt 2021Er gaat niets boven thuiskomen na een lange dag. Een bepaalde warmte als je door de voordeur loopt, het thuisgevoel. De perfecte plek om je te omringen met dingen die je gelukkig maken. Ben je op zoek naar inspiratie voor in jouw fijne stekkie? Wij helpen je met plezier! Van Scandinavisch minimalisme tot bohemian chic, hier zijn drie van de populairste trends in woningdecoratie die in 2023 helemaal in zijn.

Scandinavisch minimalisme

Scandinavisch minimalisme is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet zo gek. Deze stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en aardse tinten wat kamers een luchtig gevoel geeft. Natuurlijke materialen als hout, wol en vlas worden in deze stijl vaak verwerkt in meubels en textiel. Als je op zoek bent naar een rustige en serene sfeer in je huis, dan is Scandinavisch minimalisme misschien wel de perfecte keuze voor jou.

Minimalistisch modern

Vergelijkbaar met Scandinavisch minimalisme, gaat het bij minimalistisch modern design om het gebruik van strakke, eenvoudige lijnen en simpele kleuren. Deze stijl richt zich op functionaliteit boven vorm – denk aan neutrale tinten met felle kleuren of gedurfde patronen. Je kunt best een luxe tv meubel kopen, maar zorg ervoor dat deze eenvoudig zijn. Ook accessoires moeten de minimalistische uitstraling behouden door strakke vormen en subtiele texturen te gebruiken.

Bohemian Chic

Voor wie liever iets gedurfder is dan minimalistisch modern, is bohemian chic misschien precies waar je naar op zoekt bent. De Boheemse stijl in huis brengt een gevoel van vrijheid en creativiteit in een sfeer – het is leuk en onvoorspelbaar. Je hoeft je niet aan de regels te houden, je kunt ontwerpelementen door elkaar mengen en gedurfde uitspraken doen. Bij dit ontwerp gaat het om het uitdrukken van brutaliteit door felle kleuren en eclectische accessoires. Verschil in patronen is belangrijk bij het creëren van deze look; meng verschillende tapijten met kussens of kies ervoor om een hoek bank te kopen in een gedurfde kleur om je ruimte een eclectische, maar gezellige uitstraling te geven. Funky meubelstukken kunnen ook helpen deze stijl verder uit te dragen – denk bijvoorbeeld aan rieten fauteuils of rotan hangers.

Wat je persoonlijke stijl ook is, er zit zeker iets voor je bij bij de woontrends van 2023! Of je je nu aangetrokken voelt tot Scandinavisch minimalisme of bohemian chic, deze trends bieden volop mogelijkheden om een fijne sfeer in je huis te creëren die bij helemaal bij jou past. Dus ga je gang en wordt creatief!

woonkamer poster winter

Vorig artikelJe woonverzekering doorlichten
Volgend artikelKindertraktatie potloden van kaas met Bugles
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in