Zomertrend: werken vanuit blokhut of tuinhuisje

tuinhuisjeDe zomertrend is werken vanuit een blokhut of een tuinhuisje. In onze tuin willen we straks ook een blokhut of tuinhuisje maken. Een fijne plek met een heleboel opbergruimte en waar je ook nog lekker kunt zitten en werken.

Werkplek buitenshuis

Het voordeel van werken vanuit een tuinhuisje is namelijk dat je werkplek ook echt uit huis is. Je hoeft er alleen niet voor te lopen, fietsen of rijden, het is gewoon bij je huis. Je kunt het helemaal inrichten zoals jij wilt en je kinderen of zelfs je man verbieden om er te komen. Elektriciteit, internet en water kun je vanuit huis via de tuin doortrekken en zo heb je alles bij de hand wat je nodig hebt. Ideaal!

Stilte

Doordat je niet in huis werkt, heb je ook geen last van lawaai van de kinderen die rondrennen of toch even binnenkomen omdat ze iets willen vertellen. Het is er dus heerlijk stil, je hoort alleen het fluiten van de vogels en waant je in de vrije natuur. Vaak zijn de blokhutten lekker licht, zodat je geen lampen aan hoeft overdag. Als je zorgt voor veel kastruimte, heb je alles bij de hand en hoef je alleen voor de lunch even naar je huis te lopen.

blokhut blokhutstunter

Veel keus in blokhut of tuinhuisje

Ik ben me dus aan het oriënteren op de diverse mogelijkheden en ontdekte dat er veel keus is. Op een website waar ze blokhutten verkopen voor schappelijke prijzen, vond ik een aantal hele mooie. Het kiezen is best lastig, want ga ik voor een plat dak, of liever schuin? Wel een veranda of niet? Vaak is wat er leuk uit ziet niet het meest praktische. Bij de Blokhut-stunter.nl vond ik de mooiste, ik vergaap me aan alle toffe designs en krijg zelfs ideetjes over de opstart van een Bed & Breakfast.

Dat laatste zal ik er wel niet doorkrijgen bij mijn wederhelft, dus dat idee parkeer ik maar even.

binnenkant blokhut

Vorig artikel5 gratis of goedkope apps voor de zomer
Volgend artikelInterview met een travelblogger: Tom van Traveltomtom.net
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Prachtig, hè? Ik zit er ook altijd met open mond naar te staren. Maar helaas pindakaas, onze tuin is nu net niet groot genoeg om zo’n blokhuis neer te planten 🙁
    Veel succes en heel veel plezier met de jouwe!

  2. Ook ik dacht aan een blokhut om vanuit te gaan werken.
    ik ben dan van plan om mijn computers daar neer te zetten aangezien ik webdesigner ben.

    Dit werd mij vanmiddag afgeraden aangezien een blokhut ondanks goede dikte van 40mm en verwarmd alsnog te vochtig zou zijn. En dus niet goed voor elektronische apparatuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in