De leukste kinderkamers

Gisteren ben ik de kinderkamers flink aan het opruimen en schoonmaken geweest. Hoewel we hier nog geen twee jaar wonen, merk ik toch dat de kamers inmiddels wel een update kunnen gebruiken. Dat heeft ook te maken met het ouder worden van de kinderen: bij Fee kan de commode bijvoorbeeld weg en het ledikant, Lenthe is inmiddels wel toe aan een groot bed en Sterre heeft meer kastruimte nodig.

Troep op de grond

Kastruimte, dat is dus wel een dingetje. Ik houd eigenlijk niet van heel veel kasten in een kinderkamer, maar je kunt in feite niet zonder. Het lastige is alleen, dat mijn kinderen niet zo van opruimen houden. Zelfs met kasten gooien ze de helft van de tijd alles nog op de grond. Gek word ik er van. Ik houd juist van structuur, alles netjes in bakjes bij elkaar opgeborgen.

De leukste kinderkamers

Als ik in de woonbladen kijk, zijn de leukste kinderkamers toch die met originele details, hier en daar wat design, mooie kleurcombinaties, tof behang, bijvoorbeeld via Behangexpert.nl en vooral niet teveel spullen. Kinderen (en ook sommige ouders) hebben de neiging om kamers helemaal vol te bouwen met meubels en accessoires, maar eenvoud siert. Less is more, dat geeft rust, ook fijn voor kinderen die van nature vaak best druk zijn.

Pinterest als insipratiebron

Naast de woonbladen en blogs gebruik ik ook Pinterest vaak als inspiratiebron om de kinderkamers leuk in te richten. Er is zoveel moois te vinden, zoals leuke ruimtebesparende tips, bijzondere accessoires, kleurcombinaties waar je niet aan gedacht had, kringloopvondsten die je op een toffe manier kunt opknappen en nog vele meer.

Bankje maken in een kast

Zo maakten wij bijvoorbeeld een bankje in een Ikea kast op de kamer van Yuren. Hij wilde dat heel graag. Een paar mooie kussens erop en je hebt een heerlijke leesplek voor je kind. Bij Lenthe kozen we voor een groot krijtbord aan de muur. Hier zet ik de weekplanning voor haar op en ze kan er lekker zelf op tekenen. Voor Sterre kozen we voor een heerlijke hangstoel voor het raam, iets waar ze veel gebruik van maakt.

Wanddecoratie

Een kinderkamer is pas echt af als er ook iets aan de muren hangt. Denk aan een toffe IXXI, een mooi schilderij, een poster of wat dan ook. Over wanddecoratie schreef ik al eerder een blog waar je misschien wat aan kunt hebben als je op zoek bent naar tips voor aan de muur.

Wat is jouw ultieme kinderkamertip?

Vorig artikelZonzeker Caribisch gebied
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #182
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in