Zonzeker Caribisch gebied

Wie nog twijfelt over een fijne vakantieplek èn ook wat te besteden heeft, moet zeker het Caribisch gebied eens overwegen. Zelf ben ik op Aruba en Curacao geweest, beide erg de moeite waard. Ik heb een kleine voorkeur voor Aruba, omdat ik dit eiland en vooral de stranden mooier vind. In elk geval is het Caribisch gebied zonzeker. Als er iets fijn is in de zomer, dan is het dat wel.

Vochtig en warm

Uiteraard vind je in Aruba een ander klimaat dan in Nederland. Het is er klammig, je doucht en je bent meteen weer nat. Toch vind ik het heerlijke warmte, door de altijd waaiende bries is het zelfs prima uit te houden. Je moet dan natuurlijk wel goed uitkijken dat je niet verbrand. Niet de hele dag op een strandbedje liggen bakken, dan verbrand je echt heel erg. En ik spreek uit ervaring.

Resorts en kleine B &B’s

Wat betreft overnachten kun je natuurlijk voor de grote resorts kiezen, maar er zijn ook een heleboel schattige kleine Bed & Breakfast accommodaties die zeer de moeite waard zijn. Vorig jaar op de vakantiebeurs heb ik uitgebreid bij de stand van Aruba gekeken en zag zoveel leuke plekjes! Ik wil er graag nog een keer terug naartoe.

Bezienswaardigheden

Hoewel Aruba een klein eiland is, is er gelukkig toch een heleboel te doen, naast alleen op het strand liggen. Zo kan ik je aanraden om met een huurauto het hele eiland te bekijken. Er zijn diverse mooie routes te vinden, die leiden naar verstopte strandjes, authentieke restaurantjes en natuurlijk wordt ook Baby Beach niet overgeslagen, waar snorkelen een must is.

Boek je reis naar One Happy Island!

Als je de aanbiedingen in de gaten houdt kun je best voor een mooie ticketprijs naar Aruba vliegen. Je kunt natuurlijk ook een pakket met accommodatie boeken. Tenzingtravel.nl is een aanbieder die maatwerk biedt. Je kunt hier kiezen voor alleen tickets, maar zij werken ook met bouwstenen. Misschien wil jij een vakantie in Aruba wel combineren met eilandhoppen en een excursie doen in Cuba of Suriname. Vanaf Aruba is dat niet ver vliegen en de mogelijkheden zijn eindeloos! Ga jij dit jaar naar het zonzeker Caribisch gebied?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #181
Volgend artikelDe leukste kinderkamers
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in