5 leuke kinderkamer wanddecoratie ideeën

De slaapkamer van je kindje inrichten is heel leuk om te doen. Toch kan het soms ook lastig zijn. Je wilt een kamertje met persoonlijkheid. Een kinderkamer waar je kind zich kan vermaken, maar waar het ook tot rust kan komen. De juiste balans in de inrichting is dus van belang. Een hoekje waar het rustig boekjes kan kijken of lezen. En ergens anders wat speelgoed waar het zich heerlijk mee kan vermaken. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het een gezellig kamertje is? Een kamer waarin jouw kind en jij zich prettig voelen. Een leuke manier voor meer sfeer is wanddecoratie. Het kost vaak niet veel ruimte, en het kan het geheel flink opfleuren. Hieronder hebben we enkele bijzondere ideeën voor aan de muur voor je opgesteld.

Foto’s

Hang wat mooie, dierbare foto’s aan de muur. Dit kan bijvoorbeeld met plakband met een printje. Verdeel de foto’s speels over de muur. Je kunt ze ook aan een lijntje hangen met wat kleine knijpers. Foto’s geven een kamer gelijk wat meer sfeer. Voor je kindje kunnen ze ook heel waardevol zijn. Je kunt ook een mooie foto op hout of canvas laten afdrukken van je kindje. Dat is toch net wat meer speciaal dan een normale foto.

Stickers

Ook een leuke, ruimtebesparende tip: stickers. Ze zijn in allerlei soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. En je kunt stickers opplakken die helemaal binnen het interieur van het kamertje passen. Bij het uitzoeken van de stickers kun je jouw kindje betrekken. Dit maakt het extra speciaal en leuk.

Behang

Als je de kamer een wat grotere make-over wilt geven, kun je ervoor kiezen om een wand te behangen. Dit kan een heel tof effect geven. Behang is tegenwoordig in veel printen te verkrijgen. Zo kun je iets kiezen dat aansluit aan de wensen van jouw kind en jij. De rest van de kamer kun je aanpassen aan het behang. En zo krijg je een kamer die tot in de puntjes bij elkaar past.

Memobord

Hang een bord aan de muur, waaraan je kind leuke dingen kan ophangen. Dit kunnen opdrachtjes van school zijn. Grappige plaatjes of andere snuisterijen. Ook kan je kind met speciale stiften tekeningen op het bord maken. Als je geen bord wilt, kun je de deur verven met schoolbordverf. Hierop kan dan je kind zich naar hartenlust uitleven.

Posters

De kinderkamer kun je ook opleuken met posters. Deze zijn ook weer ter verkrijgen in allerlei stijlen. En ook hiermee kun je spelen op de muren met verschillende formaten en hoogtes. Zo creëer je het typische speelse effect van een kinderkamer.

 

Vorig artikelDe tuinmeubeltrends van 2018
Volgend artikelTwee hogedrukspuiten met elkaar vergeleken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in