Foto weekoverzicht Judith #182

Alweer een mooie, zonnige week achter de rug! Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatste zolang achter elkaar mooi weer hadden. Heerlijk vind ik dat! Dat wordt nog wennen als we komende week een paar mindere dagen krijgen. Onze kinderen willen trouwens niet op vakantie, ze willen lekker thuis blijven. Als het aldoor dit weer blijft, doen we dat misschien ook wel! Ik vermaak me namelijk prima met dit mooie weer en er zijn in en om het huis nog genoeg klusjes die ik kan doen. Het was dus op zich weer een fijne week, maar ik kreeg halverwege ook een slecht bericht over iemand die ik goed ken, en dat hield me de rest van de week wel bezig…

Maandag

Ik ging op de fiets naar mijn werk, zo’n 30 minuutjes fietsen, voor een vergadering die zo’n beetje de hele ochtend duurde. Daarna fietste ik naar Segbroek voor een afspraak. Tussen die afspraak en de volgende had ik ruim een uur over. Te kort de tijd om naar huis of kantoor te fietsen, dus ging ik bij The Upside cafe even wat drinken en tegelijk werken. Was prima te doen in de zon.

‘s Avonds kwam Niky om te wandelen. Ik heb me snel even verkleed, want in een jurk wandelen vind ik nooit zo fijn. Het was nog heerlijk warm en we liepen een klein rondje.

Dinsdag

Ik begon de ochtend maar weer eens in de sportschool. Daarna had ik een leeg huis, dus kon ik achter de laptop kruipen en aan de slag. Ik heb veel gedaan, maar om 12 uur moest ik toch echt op de fiets springen richting Scheveningen. Dat is vanaf mijn huis nog best een flink stuk, ik deed er zeker 40 minuten over. Wel een lekker tochtje zo met dat mooie weer. Na de afspraak fietste ik naar huis en was ik de rest van de middag druk met telefoontjes en mail. Veel scholen hebben zo vlak voor de vakantie ineens nog wat crisissen of dingen die geregeld moeten worden en dat geeft mij ook flink wat druk. Maar ik laat me niet gek maken hoor 🙂 Wat lukt, dat lukt, en zoniet, dan over 6 weken.

Wiebeltand

Yuren is 8 jaar en 3 maanden en eindelijk ging er bij hem ook een tand uit! De allereerste. Nu mag hij een High Teeth geven 🙂 Hij vond het heel stoer en was ook best wel trots!

Woensdag

Een drukke dag vol afspraken. Ik neem volgend jaar een aantal scholen over van een collega en daar ging ik vandaag kennis maken. Het zijn scholen in de buurt van mijn huis, dat gaat enorm veel reistijd schelen. Wel weer even wennen, nieuwe mensen, nieuwe gebouwen. Maar volgens mij gaat het goed komen.

Ik fietste deze dag veel heen en weer. Bij mijn laatste afspraak kwam er onverwacht een schokkend berichtje van iemand die ik goed ken. Ze had slecht nieuws wat betreft haar gezondheid en ik was daar behoorlijk van in de war. Ik was van plan na deze afspraak nog even ergens op het terras te gaan zitten, maar daar had ik meteen geen zin meer in. Soms is het leven zo ontzettend oneerlijk. Ik ben naar huis gefietst en heb de rest van de dag veel aan deze persoon gedacht. Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Moeilijk…

Donderdag

Ik werd wakker en het eerste wat ik dacht was: er was iets ergs. Meteen wist ik het weer. Het bleef de hele dag in mijn hoofd zitten, maar het gekke is, dat de wereld ook gewoon door blijft draaien. Er moeten kinderen naar school, pakketjes ingepakt, schoongemaakt, boodschappen gedaan. Dus in feite verloopt de dag gewoon net als anders, met het verschil dat het slechte bericht telkens door je hoofd vliegt.

Lenthe had ik op donderdag thuis gehouden. Zij neemt afscheid bij de kleuters en op de Vrije School is dat een heel ding. Lenthe heeft er ontzettend last van dat het zoiets groots is. Ze vindt het spannend en is daarbij ook echt heel moe. Samen hebben we haar kamer helemaal uitgemest. Ze vond het erg lastig om dingen weg te gooien, het ging gepaard met veel tranen, maar ze begreep wel dat we niet alles wat ze maakt op school kunnen blijven bewaren. Samen kwamen we er uiteindelijk wel uit. Ze heeft zorgvuldig wat werkjes gekozen waar ze heel trots op is en die ze heel graag wil bewaren en de andere spulletjes hebben we samen weggegooid.

Daarna heb ik ook de andere kinderkamers opgeruimd en goed schoongemaakt. Ik kan er wel blij van worden als alles daarna weer picobello in orde is, alles gesorteerd is en netjes in de kasten ligt in plaats van op de grond.

Vrijdag

De ochtend verliep nogal stroef. Yuren weigerde om naar school te gaan, en Maik had geen geduld meer dus ging gewoon weg met Lenthe en liet mij met Yuren achter. Hoewel ik echt de beroerdste niet ben als mijn kinderen heel moe zijn, vond ik de manier waarop het ging echt niet oke. Daarom heb ik er toch voor gekozen hem alsnog naar school te brengen. Dit ging op zich nog best soepel toen hij eenmaal door had dat er geen ruimte meer was, alleen kreeg Fee vervolgens een hele dwarse bui dus liep ik over straat met een krijsende peuter in de kinderwagen en een chagrijnig jongetje.

Film school

Ik was zo moe van dat uurtje gedoe, dat ik daarna weinig zin meer had om nog wat te doen. Om half 1 ging ik de kinderen van school halen en haalde daarna mijn moeder van het station. Zij kwam een paar dagen bij ons, omdat Sterre haar had uitgenodigd om mee te komen kijken naar de film die ze op school had gemaakt samen met groep 8. Die gingen we dus ‘s avonds kijken. Was leuk en Sterre genoot.

Zaterdag

Deze dag was best bijzonder, want Maik en ik zijn 12 jaar getrouwd. Wij geven elkaar dan soms een cadeautje, en dat was dit keer dus ook zo. Ik had voor Maik een nieuw t-shirt gekocht en Maik voor mij een SUP board. Dat had ik absoluut niet verwacht, dus dat vind ik wel heel leuk. Komend weekend maar eens uitproberen denk ik!

In de ochtend ging ik natuurlijk weer zwemmen en ‘s avonds gingen we op de fiets naar Leidschendam, want Maik had gereserveerd bij Erik. Een superleuk restaurant, aanbevolen door Michelin (geen ster) en je kunt er in de zomer heel fijn buiten zitten met uitzicht op de sluisjes. Het was gezellig, we hebben lekker zitten praten over vanalles en nog wat en natuurlijk goed gegeten. Rond middernacht waren we weer thuis en toen zijn we meteen naar bed gegaan. Helaas had ik geen decaf koffie gedronken (wel besteld), want ik kon niet slapen, de hele nacht niet. Zo balen.

Kneed & Klieder

De kinderen hebben zich trouwens ook vermaakt. Zij waren druk met het boek Kneed & Klieder, dat ik opgestuurd had gekregen. Ze maakten glitterklei. Dikke pret natuurlijk!

Nieuwe bikini

Oh ja, mijn nieuwe bikini kwam ook. Hij is een beetje spicy. Ik vind ‘m leuk 🙂 Jullie ook?

 

Zondag

Als ik 2 uurtjes slaap heb gehad deze dag is het veel, maar ik ging toch naar de sportschool om te trainen. Daar was ik achteraf wel blij om, want daarna voelde ik me wel iets fitter. Toch blijft zo’n nacht slecht slapen je de hele dag achtervolgen in de vorm van vermoeidheid. Ik heb dus verder niet zoveel gedaan. Wel volgde ik natuurlijk het nieuws van de Thaise jongetjes in de grot en keken we Grand Prix.

We sloten af met een barbecue in de tuin in de zon. Het roseetje smaakte prima en het dessertwijntje uit Australië. Ik legde vervolgens de kinderen op bed en had nog een mega was op te vouwen. Ook sleepte ik weer wat spullen uit de lades van de badkamer van de kinderen naar mijn eigen badkamer, die zo goed als af is. Er was een probleem met het bad, maar dat lijkt inmiddels opgelost. Volgende week komt de loodgieter het bad ook installeren, want daar kunnen we nu nog niet in. De douche werkt gelukkig wel, dus douchen kunnen we er. Heerlijk dat onze 2e badkamer nu eindelijk af is. Lekker in onze slaapkamer, zo na het douchen ‘s avonds mijn bed in kunnen duiken.

Vorig artikelDe leukste kinderkamers
Volgend artikelWin: boekje On a roadtrip!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in