De leukste vakantieboeken voor kinderen èn volwassenen

De zomervakantie is in aantocht, en wat is er leuker dan aan de slag met zomerboeken? Lekker lezen, schrijven, tekenen, testen, oefenen, genieten en nog veel meer! Ik selecteerde 5 vakantieboeken waar je de komende weken veel plezier van kunt hebben. Voor kinderen èn volwassenen!

De leukste vakantieboeken voor kinderen èn volwassenen

Een zomervakantie duurt lang, en ook op de camping vervelend kinderen en de papa’s en mama’s zich wel eens. Slim dus om voor vertrek aan iedereen een vakantieboek cadeau te doen, aangepast op leeftijd en interesse. Je kunt het onderweg in de auto of het vliegtuig geven, zodat ze er meteen in kunnen kijken. Kinderen kunnen er ‘s morgens vroeg in werken, als de ouders nog even willen uitslapen, of gewoon overdag, als ze zich een beetje vervelen. Ik vind het zelf ook altijd heel ontspannend om er een uurtje in de werken.

Het grote vakantieboek voor managers

Het grote vakantieboek voor managers is een luchtig boek voor managers, ondernemers en professionals. Het geeft een samenvatting van de topmanagement boeken en bevat breinkrakers, testjes, creatieve oefeningen, columns en tips om slimmer te werken. Mensen die in een formele of informele leidersrol zitten, zullen aan dit vakantieboek voor managers zeker veel plezier beleven!

managers vakantieboek

Holiday on Sand

Holiday on Sand schijnt het meest gelezen zomerboek te zijn onder tieners! Naast een verhaal over Izzyloves zomeravonturen, vind je ook een gratis flirtgids, een workshop selfies maken, een zomerhoroscoop en tips om iemand verliefd op je te laten worden.

holiday on sand

Het grote lang geleden DOEBOEK

3. Het grote lang geleden doeboek. Heb jij thuis een nieuwsgierige ontdekker? Houd jouw kind er van om tijdens de vakantie ook nog iets te leren? Dan is dit vakantieboek een musthave! Een heerlijk doeboek met verhalen, puzzels, spelletjes, raadsels, speurtochten, knutselopdrachten, tips en allerlei wetenswaardigheden die verder gaan waar de verhalen in Lang geleden… ophouden. Nobelprijswinnaars, ontdekkingsreizigers, kunstenaars en archeologen, ze komen allemaal voorbij in dit superleerzame boek!

doeboek lang geleden

Peppa Pig Vakantieboek

Peppa Pig vakantieboek voor de allerkleinsten. Knutselen, kleuren, tellen puzzelen, het kan allemaal met dit voor veel peuters en kleuters herkenbare biggetje. Verkrijgbaar in de winkel, ik heb helaas nog geen online verkooppunt gevonden! Hier vindt de jongste het in elk geval erg leuk om in te werken

peppa vakantieboek

5. Het Flow vakantieboek is inmiddels een begrip onder de (creatieve) mama’s. Lekker lezen, creatief bezig zijn en zen worden op vakantie. Snel nog even aanschaffen en mee in die vakantie tas! Kun je lekker tot rust komen met je kopje (camping)koffie in d

flow vakantieboek

Young Scientist vakantieboek

Voor uitvindertjes en wetenschappers in de dop heb je het Young Scientis Vakantieboek. Dit vakantieboek staat bomvol zonnige weetjes en puzzels: van nonogram tot woordzoeker, van sudoku tot proefjes. En natuurlijk allerlei verhalen om te lezen en van te leren. Zo kunnen je hersenen ook tijdens de vakantie nog een beetje kraken! Er wordt hier al dankbaar gebruik van gemaakt.

vakantieboek young scientist

Heb jij ook een leuk vakantieboek?

De leukste vakantieboeken voor kinderen èn volwassenen die ik kon vinden heb ik hierboven vermeld. Heb jij nou ook een supergoede tip voor een origineel vakantieboek voor volwassenen of kinderen? Laat het me dan weten, dan kan ik die aan deze lijst toevoegen.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #235
Volgend artikelOslo met kinderen, wat is er te doen?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in