Foto weekoverzicht Judith #235

samen slapen fee lenteEen week van afscheid, want Sterre, die pas gisteren geboren werd, nam opeens afscheid van de basisschool 😉 Ik vond het wel een dingetje hoor. Zo liggen ze in dat doorzichtige, plastic ziekenhuisbedje en ben je aan het bijkomen van het oergeweld dat een bevalling heet, en zo gaan ze naar het VWO. Ook op mijn werk nam ik afscheid van een lieve collega die een andere baan heeft en zo in de laatste schoolweek van het jaar neem je natuurlijk ook afscheid van een heel schooljaar. Ik word er altijd een beetje melancholisch van 🙂 In mijn Foto weekoverzicht alles daarover, en natuurlijk weer wat fotootjes van de week.

Maandag

Ik had een vroege afspraak, een belangrijke ook, die uiteindelijk tot mooie dingen heeft geleid. Daar kan ik altijd blij van worden. Daarna ging ik mijn bitje ophalen 🙂 Tegen het tandenknarsen. Anders heb ik over 10 jaar geen kiezen meer in mijn mond. Ik verwachtte een groot en lelijk ding, maar gelukkig bleek het een doorzichtig dun bitje, wat je niet eens ziet of hoort als ik het in mijn mond heb. Ik doe het pas in als ik ga slapen en meteen ‘s morgens weer uit. Inmiddels heb ik het een kleine week in gebruik en ik merk al meteen verschil. Ook dat mijn wangen niet helemaal kapotgebeten zijn, want dat had ik dus altijd in de ochtend, soms tot bloedens toe. Als het goed is ga ik op de lange termijn ook merken dat ik minder last van de spieren in mijn nek en kaken heb. Ben benieuwd! Het sporten sloeg ik op maandag even over, ik was al 3 dagen achter elkaar geweest en soms voel ik dan dat mijn lijf rust nodig heeft.

Dinsdag

Opnieuw een vroege afspraak, die een hele ochtend duurde. Om half 1 was ik thuis en ben ik met Sterre meteen door gegaan naar haar oude schooltje in Den Haag. Daar deed haar oude klas, waar ze toch bijna 7 jaar in heeft gezeten, de musical voor de onderbouw. Sterre had aangegeven heel graag te willen gaan kijken, dus dat had ik met de juf van groep 8 geregeld. Ik ben zelf ook maar gebleven, ik ken deze kinderen natuurlijk net zo goed dus vond het erg leuk om te zien. Na nog wat napraten met de juffen en de kinderen zijn we weer naar huis gegaan, waar ik vooral nog wat administratief werk heb gedaan. ‘s Avonds ben ik gaan sporten. Ik ontving ook de foto’s van de fotoshoot van vorige week zondag. Ik heb daar al een blog over geschreven, met heel veel foto’s er in. Zo blij mee!

fotografie kirstin kraaijveld
Fotografie Kirstin Kraaijveld

Woensdag

‘s Morgens kwam er iemand onze Google Nest deurbel installeren. Maik had dat zelf gedaan, maar hij deed het niet helemaal goed en het lukte hem niet om het op te lossen. De monteur had het gelukkig zo voor elkaar. Ik heb ondertussen lekker gewerkt thuis en ben om 12 uur vertrokken voor een middagje vergaderen. Aan het einde van de middag reed ik naar Leidschendam, waar de nieuwe Anne & Max geopend werd. Een prachtig mooie zaak, over elk product is nagedacht en de eigenaar kan er mooie verhalen over vertellen. We werden verrast met een high tea, ieder op zijn eigen houten plank met naam van je blog er in gegraveerd. Ik heb heel gezellig zitten praten en genieten van al het lekkers. ‘s Avonds was ik moe en ben ik lekker in bad gegaan. Na nog wat tv kijken gaan slapen.

Donderdag

Mijn vrije dag! ‘s Morgens gesport, daarna nog wat gewerkt en toen was het alweer tijd om Fee op te halen. Die zat helemaal onder het groene stoepkrijt, had ze met een vriendinnetje op school bedacht zei ze. Het werd ‘s middags ineens mooi weer, dus hebben we lekker buiten gezeten en gekletst. Fee heeft altijd honderduizenddingen te vertellen, echt een kletsmajoor is dat. Sterre kwam thuis van school en ik ben de andere kinderen gaan ophalen. Die wilden hun uurtje iPad, ik ging ondertussen naar kantoor voor het afscheid van een collega die een nieuwe baan heeft. Vervolgens weer naar huis, snel koken en buiten kunnen eten. Maik en ik waren allebei moe, dus toen de kinderen op bed lagen besloten we ook maar te gaan. We keken wat tv en vielen al snel in slaap.

Vrijdag

‘s Morgens vonden we Fee en Lenthe samen in bed, zo schattig. Die twee zoeken elkaar regelmatig op. De ochtend was rustig, ik had geen zin om te gaan sporten, dus ik bleef thuis op de laptop. Ik had nog genoeg werkt te doen namelijk. ‘s Middags ging ik mijn moeder ophalen. Zij was gekomen om de musical van Sterre te zien, die ‘s avonds was. We aten soep met broodjes en gingen toen naar school. Sterre was heel zenuwachtig, maar de musical “Wie heeft de rol” was geweldig leuk. Ze had twee rollen en die heeft ze beiden supergoed gespeeld. Vooraf was ze ontzettend nerveus over het stukje dat ze solo moest zingen, maar ik vond het geweldig gaan en ben dan ook apetrots. Moest af en toe wel een traantje wegpinken: mijn kleine meisje opeens zo groot! Ze heeft genoten van de avond en nu zit het er dan helemaal op, de basisschool. Volgend jaar starten op het VWO, ook weer spannend, maar leuk voor haar.

Zaterdag

Mijn moeder bleef slapen, dus ik besloot het sporten een keertje te skippen. Helaas was het slecht weer en konden we niet zoveel doen. We deden met Yuren een potje Monopoly de valsspelers editie. Wat ik hilarisch vond, want het lukte me steeds om vals te spelen, maar Maik gaf er halverwege de brui aan. Hij kon het niet meer aan 😉 Verder hebben we weinig gedaan, een beetje aangerommeld eigenlijk. Lenthe was moe en die viel op de grond voor de tv in slaap. Maik was ook ontzettend moe, toen hij de kinderen op bed had gelegd ging hij even liggen en sliep vervolgens de hele avond. Ik ging in bad en kwam helaas niet zo goed in slaap.

Zondag

Ik was alweer vroeg wakker, Fee stond naast mijn bed. Ze had honger zei ze, en wilde eten. Ik probeerde haar nog af te poeieren, maar het was Fee, en die laat zich nooit afpoeieren. Ze wilde eten en wel NU! Afijn, er dus uit gegaan, m’n sportkleren aangedaan en richting sportschool gereden, nadat zij natuurlijk haar boterhammetje had gekregen. Eenmaal thuis van sporten heb ik geluncht en gewerkt. Met een half oog Grand Prix gekeken, want daar was eigenlijk niet zoveel tijd voor. Ik moest dringend wassen, want as woensdag ga ik naar Zweden voor een paar dagen en dan heb ik natuurlijk wel schoon ondergoed nodig 🙂

Vorig artikelOp vakantie naar Alanya
Volgend artikelDe leukste vakantieboeken voor kinderen èn volwassenen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in