De modetrends van dit najaar

rok panterprintHet mooie weer bleef lang aanhouden, maar inmiddels is de herfst toch echt begonnen. Het is september en het weer doet lekker mee. Regen, storm, temperaturen die flink dalen. Ook wel weer fijn om je in warme stofjes te hullen, kaarsjes aan te steken, appeltaart en druivencake te bakken en kastanjes te zoeken. Maar wat zijn nu eigenlijk de modetrends van dit najaar? Ik zocht het voor je uit.

De modetrends van dit najaar

Ieder jaar bezoek ik de Modefabriek. Hier worden alle nieuwe collecties getoond, vaak al bijna een jaar van te voren. Vorig wist ik dus al wat er dit najaar in de winkels zou hangen. Ik wist dus al dat de mode dit najaar de mode helemaal in mijn straatje zou passen. Ik hou van franjes en ruches, en precies dat zag ik in grote getallen voorbij komen.

Franjes en ruches

Zoals gezegd: franjes (zoals in de cowboy-trend), maar ook ruches langs mouwen en boorden worden helemaal hip dit najaar. Ik heb de eerste shirtjes met ruches al in mijn kast hangen, een rode en een blauwe. Ik hou ervan, al vind ik ze niet altijd even praktisch bij de mouwen. Je hangt overal in, omdat je vergeet dat je wat extra’s aan je mouw hebt hangen. Mooi dus wel, maar plan geen schoonmaak of kookbezigheden in, want dat is niet handig.

Dierenprints

De dierenprint zag je deze zomer al veel en die trend blijft gewoon nog even hangen. Tijgerprint, panterprint, het kan allemaal en op alles. Of je nu schoenen, een jas, een broek of een blouse zoekt: kies voor een dierenprint en je loopt er fashionable bij.

panterprint pumps

Oversized

Het is mode om met een ovesized trui of vest rond te lopen. Sommige mensen vinden het heerlijk, zo’n veel te groot vest om lekker in weg te kruipen bij minder weer. Ik dacht ook mee te doen aan deze trend en bestelde een prachtig okergeel vest one size fits all, maar helaas vond ik het niet staan bij mij. Misschien moet je er iets langer voor zijn ofzo, maar ik vond mezelf er niet mooi in. Ik heb het vest teruggestuurd en een zelfde kleur vest gekozen in de maat small. Beter voor mij. Ik skip dus de oversized trend, maar wil je echt hip zijn, dan kies je dus voor veel te groot.

oversized vest

Ruitjes

Nog zo’n trend die ik aan me voorbij laat gaan: ruitjes. Ik vind het gewoon niks. Not my style. Maar ja, wel helemaal te gek volgens de kenners. De modefabriek hing er vol mee, ik liep er snel voorbij. Soms ga je de mode vanzelf leuk vinden, als je het vaak voorbij ziet komen, maar ik denk niet dat dat voor mij geldt. We zullen zien! Het hoort in elk geval bij de modetrends van dit najaar.jurk ruitje

Bij Winkelstraat.nl kun je online terecht voor de modetrends van dit najaar. Via de zoekfunctie kun je makkelijk zoeken op de trends en dan komen de kledingstuks die passen bij deze trend tevoorschijn. Welke trend ga jij zeker opvolgen en welke laat je links liggen?

Vorig artikelHerfstproof kinderkleding
Volgend artikelHet wordt weer tijd voor warme dekens en plaids
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in