DIY- Vakantieherinneringen in een potje

vakantieherinneringen potjeNu de vakantie voor een deel van Nederland ten einde is, en een ander deel ten einde loopt, wordt het tijd om toch nog even stil te staan bij de afgelopen mooie, zonnige weken. Of je nu in eigen land bleef, of het buitenland op zocht, een vakantie zit vol fijne herinneringen. Maak die herinneringen tastbaar! Het is zo fijn om een potje met vakantieherinneringen te maken. Een mooie schelp, wat zand van het strand, een paar dennennaalden van het dennenbos waar de tent stond. Een madeliefje uit het gras, een bonnetje van een museum, het maakt niet uit of je kunt het in het potje stoppen. Motiveer kinderen om gedurende de vakantie wat spulletjes te verzamelen die ze bijzonder vinden. Waarschijnlijk hoef je ze niet eens te motiveren, want in mijn ervaring slepen kinderen sowieso al de halve camping mee terug naar huis.

Het maken van een vakantieherinneringen-potje is een goede manier om de vakantie voor kinderen af te sluiten en toe te werken naar een nieuw schooljaar. Het potje kunnen ze bovendien meenemen naar school, om daar te laten zien. Het zal ze helpen om het verhaal van de vakantie te kunnen vertellen.

Meer voorbeelden zijn hier & hier te vinden.

Vorig artikelBack to school: Janey Kidswear
Volgend artikelEen stempel van je eigen foto
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in