De leukste kleurplaten met thema Pasen

Kleuren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is goed voor de concentratie, de motoriek, de fantasie en de creativiteit. Met name de fijne motoriek wordt goed ontwikkeld als kinderen gaan oefenen in het kleuren binnen de lijntjes. Dat laatste is nog best lastig voor jonge kinderen. Houdt bij het uitprinten van een kleurplaat rekening met de leeftijd van je kind en het niveau. Ik zocht de leukste kleurplaten met thema Pasen voor jullie!

Lees ook:de leukste kleurplaten voor kerst
Lees ook: kleurplaat kerststal
Lees ook: de leukste kleurplaten voor oud & nieuw
Lees ook: de leukste kleurplaten voor de winter

Welke kleurplaat voor welke leeftijd?

Voor een jong kind, kies je beter voor een kleurplaat met minder details. Jonge kinderen kunnen een grote hoeveelheid details nog niet overzien. Bovendien zijn de in te kleuren vakken bij een kleurplaat met veel details vaak klein. Dit kunnen jonge kinderen, die toch al moeite hebben met binnen de lijntjes kleuren, motorisch gezien vaak nog niet. Dit levert dan frustratie op. Je zult zien dat zo’n kleurplaat dan binnen de kortste keren op de grond of in de prullenbak ligt. Globaal kun je beginnen met kleuren vanaf ongeveer 2 jaar. Een kind zal dan vooral over de kleurplaat heen kleuren, dus niet binnen de lijntjes. Dat geeft niet. Het gaat vooral om het plezier erin.

Kleuters en schoolkinderen

Vanaf een jaar of 4 zijn de meeste kinderen in staat om een eenvoudige kleurplaat, met dikke lijnen en grote vlakken, in te kleuren. Schrik niet als jouw kind dit nog niet kan, er zitten soms grote verschillen tussen kinderen. Zo kon Lenthe dit bijvoorbeeld al wel met 4 jaar, terwijl Yuren pas rond zijn 6e jaar goed binnen de lijntjes kon kleuren. Na de kleuterperiode kunnen kinderen meer details aan. Zit je kind in groep 8, dan vindt het kleuren nog steeds leuk. Te makkelijke kleurplaten worden dan juist als kinderachtig ervaren, en het is dan beter om te kiezen voor een kleurplaat met veel details.

De leukste kleurplaten met thema Pasen

Het is bijna Pasen en dan vind ik het leuk om voor de kinderen paaskleurplaten uit te printen. Ik zorg dat ik altijd een stapeltje kleurplaten heb liggen voor als ze zich vervelen of als ze even rustig aan tafel moeten zitten. Soms kleuren ze aan het einde van de dag, als ze honger hebben, maar het eten nog niet helemaal klaar is. Het is leuk om na het kleuren de kleurplaat niet meteen weg te gooien, maar met masking tape aan de muur te hangen. Soms plak ik alle kleurplaten op een groot vel gekleurd papier en hang ik dat op. Geeft altijd een leuk effect.

Websites voor paaskleurplaten

Er zijn een aantal kleurplaten websites waar je leuke kleurplaten voor Pasen kunt downloaden. Je kunt zelf kijken met je kind, of je print er net als ik gewoon een aantal uit die je klaar legt voor de komende weken. De websites die ik vaak gebruik zijn:

Kleurplaten.nl

Kids-‘n-fun

Debestekleurplaten.nl

Weet jij ook nog een goeie kleurplaten website voor Paaskleurplaten? Laat ‘m achter bij de reacties, dan voeg ik deze toe.

 

Vorig artikelMaak een hippe fotomuur met jouw favoriete foto’s
Volgend artikelPlisségordijnen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in