Drie musthaves voor je baby

Elodie Details slab apple of my eye Na drie kindjes hebben we een prachtige verzameling van praktische maar ook veel onnodige kinderspullen in huis. Bij de eerste baby volgde ik nog braaf de babyuitzetlijstjes. Sterker nog, ik combineerde ze zodat ik zeker wist dat ik goed voorbereid was. Nu weet ik beter: ongeveer 20 procent heb je nooit nodig, een kwart heb je niet direct nodig en de rest is erg fijn om te hebben.

Maar welke drie dingen vind ik nou echt fijn om te hebben, naast de broodnodige spullen als luiers, spuugdoekjes en eerste kleding?

Elodie Details slab met strook en zever-(kwijl)sjaaltje

Elodie Details ontdekte ik ruim drie jaar geleden toen ik zwanger was van de tweede. Het dessin van de serie ‘Apple of my Eye’ vond ik na 2,5 jaar in de jongetjeskleuren (destijds was de keus niet zo geweldig als nu) te hebben gezeten meteen helemaal top.

De slab met opvangstrook heb ik geprobeerd voor de eerste hapjes en ik ben hier heel erg blij mee. De geknoeide stukjes glijden zoals het hoort in de opvangstrook en na het eten spoelde ik de slab uit onder de kraan en liet ik gewoon aan de lucht drogen. De coating is PVC-vrij. € 14,90

Het kwijlsjaaltje staat superleuk en houdt de kleding en dus de borst droog en warm. De drukknoopjes zorgen dat hij op twee maten in te stellen is. Ook deze is zo uitgespoeld en in korte tijd droog. Hij is gemaakt van twee lagen jersey katoen met een waterafstotend membraan in het midden. Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot hij droog is. ik zou het namelijk knap vinden als je het bij 1 sjaaltje weet te houden. Elodie Details heeft negen verschillende en het is moeilijk kiezen tussen al deze prachtige dessins. Het mooiste is dat er steeds weer nieuwe series gemaakt worden. Deze heb ik natuurlijk sowieso: € 8,90 o.a. te koop bij Babypark

Elodie Details sjaaltje apple of my eye

Aden & Anais Swaddle

Ik gebruik deze Aden & Anais-doeken (120 x 120 cm) echt overal voor. Ik heb de versie die gemaakt is van 100% bamboe-katoen. Heerlijk zacht, ademend en hypoallergeen!!! Ik heb twee setjes van twee voorgewassen doeken gekocht op de Negenmaandenbeurs. De doeken worden met iedere wasbeurt zachter, nemen veel water op en zijn snel droog. Ik ben op diezelfde beurs vele andere grote hydrofiele doeken tegengekomen, maar niet een was er zo zacht als deze. Mijn doeken komen uit de series ‘tranquility’ en ‘pyara’. Ik gebruik ze als:

– handdoek
– stranddoek
– speelkleed
– laken
– ‘spuugdoek’
– rustplekje tijdens borstvoeding
– knuffeldoek
– omslagdoek
– op het aankleedkussen
– in de box

Het is officieel een inbakerdoek, maar dat vinden mijn kinderen niet fijn dus ik heb daar geen persoonlijke ervaring mee. En ook grotere kindjes doe je er een plezier mee, want door het formaat is hij ook dan nog geschikt als handdoek en knuffeldoek. Doordat ze zo dun en licht zijn vouw je ze in iedere tas en gaan ze overal mee naartoe. Ook voor mezelf: naar de sportschool, naar het zwembad, naar de sauna en als omslagdoek. Waar gebruik jij hydrofiele doeken voor? o.a. te koop bij bol.com en De Bijenkorf. Los en in setjes verkrijgbaar vanaf € 19,95

Aden Anais baby musthave Pyara swaddle

Doezeldoek van Petit Juul

Dit superitem kwam ik tegen op Facebook. De Doezeldoek van Petit Juul wordt voor je naar wens gemaakt. Het Doezeldoekje is heel handig tegen zon en wind. Maar ook wanneer je je kindje wilt afschermen van geluiden of nieuwgierige blikken in de reiswieg. Ik ben echt superblij dat ik deze doek heb gekregen. De doek is makkelijk en snel vast te maken op iedere reiswieg, maxi cosi en buggy met de lintjes en voor extra stevigheid bij hele harde wind, krijg je bij iedere doek twee ringen. Verder kan je de doek ook gebruiken als dekentje en als verschoonmatje. In het doekje zit een kussentje, waarop het hoofdje van je kindje heerlijk zacht ligt. Mijn doekje heeft aan de ene kant een leuk wafelpatroon en aan de andere kant een kek stofje met brillen. Maar Petit Juul heeft heel veel prachtige stoffen. Mooie rustige pasteltinten bijvoorbeeld of lekkere felle Ibiza-kleurtjes. Net wat er bij jou en je kindje past. De Doezeldoek is bovendien aan beide kanten te gebruiken (je kan dus twee keer zoveel leuke stofjes kiezen!) en je kan hem klein opvouwen en zo prima meenemen in iedere tas. De Doezeldoek kost € 26,95 en je kan natuurlijk je eigen unieke serie maken met bijpassende andere babyspulletjes.

Doezeldoek Petit Juul maxi cosi

Ieder product van Petit Juul is custom made. Er zijn nog veel meer babyproducten, zoals een maxi cosi-zak, speendoekje, luierenvelop, dekens, wikkeldoeken, etc. Je kan kiezen uit heel veel verschillende hippe stoffen en combinaties, die iedere keer weer worden aangevuld met nieuwe stofsoorten en prints. Zo creëer je dus je eigen unieke babyproduct en/of kraamcadeau. Neem een kijkje op de facebookpagina voor alle stoffen en informatie. Petit Juul is ook te vinden op Instagram. Ik ben fan!

Doezeldoek Petit Juul zonnescherm

Vorig artikel12 leuke kaarten voor de herfst
Volgend artikel12 kindvriendelijke dingen die je nodig hebt met Halloween
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in