Een gratis loopbaan coach traject

Een gratis loopbaan coach trajectDertigers en veertigers kennen het allemaal, zelfs vijftigers kunnen nog wel eens op zo’n punt komen van: wat wil ik nou nog in mijn werkzame leven? Wil ik nog een carriereswitch maken? Een hogere functie? Of liever voor mijzelf beginnen? Soms weet je het gewoon even niet. Dan kan een loopbaancoach je heel goed verder helpen. Alleen… die coaches zijn vaak prijzig. Toch kun je tegenwoordig een gratis loopbaan coach traject doorlopen.  Dit heb ik zelf voor de zomervakantie ook gedaan. Hoe dit werkt en hoe het mij bevallen is, vertel ik je in deze blog.

Een gratis loopbaan coach traject

Ik snap dat je nu denkt: gratis? Hoe dan? Echt gratis is het natuurlijk ook niet, want de loopbaancoach gaat jou niet voor niks helpen. Alleen jij hoeft het niet te betalen, dat doet de overheid! Voor iedere Nederlander tussen de 18 en 66 jaar oud, die gecoacht wil worden om stappen te maken in zijn of haar carrière/loopbaan, is dit een gratis “cadeautje” van de overheid. Het maakt niet uit of je ondernemer bent of in loondienst. Zelfs studenten komen ervoor in aanmerking. 

Wanneer kies je voor dit traject?

Misschien denk je nu meteen: ja, dat is iets voor mij! Dan kun je je natuurlijk direct aanmelden voor het gratis loopbaan coach traject. Het kan ook dat je niet goed weet of dit voor jou bedoeld is. Een loopbaan traject ga je aan wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit in je huidige werksituatie. Je weet niet of je het nog wel heel leuk vindt, of je twijfelt of je carrière wil maken. Misschien weet je helemaal niet wat je wil? Er zijn bijvoorbeeld studenten die hun diploma net hebben, maar totaal niet weten welke baan bij ze past. Wat wel echt belangrijk is, is dat je gemotiveerd bent om met jezelf aan de slag te gaan. Een coach gaat jou niet de antwoorden geven die je zoekt. Die antwoorden zitten namelijk al in jou en jij bent dus ook degene die ze gaat vinden. En daar krijg je een beetje hulp bij. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer je je hebt aangemeld, neemt de loopbaan coach contact met je op voor een kennismakingsgesprek en een uitleg. Samen zoek je naar de vraag waar jij antwoord op wilt. Misschien is het nu nog wat vaag in je hoofd, maar de coach helpt jou je vraag concreet te maken en ook op te schrijven. Daarna krijg je huiswerk mee voor de volgende keer. Je moet bijvoorbeeld wat mensen uit je omgeving vragen stellen over wat ze jou zien doen en wat ze denken dat jouw talenten zijn. Ook moet je zelf allerlei vragenlijsten invullen, om te ontdekken wat voor type jij bent, wat je drijfveren zijn en waar je blij van wordt. Ik vond dat heel inzichtelijk en het klopte ook precies bij hoe ik in elkaar steek. Je ontdekt dus wat je sterke en zwakke kanten zijn, maar ook wat je drijfveren zijn, waar je blij van wordt en welke beroepen bij je passen. Uiteindelijk heb je nog 3 afspraken en eindig je met een elevator pitch over jezelf. 

Zo ziet het traject er uit

Even kort en bondig ziet het traject dat je gaat volgen er zo uit:

  • Een online arbeidsmarktscan waarin de kansen op de arbeidsmarkt geschat worden
  • 4 uur online coaching (1 op 1)
  • Inzicht in jouw gedrag en communicatie (welke bedrijfscultuur/branche zou goed bij mij passen)
  • Inzicht in jouw talenten en drijfveren (wat kan ik en wil ik)
  • Het adviestraject wordt afgerond met een ontwikkelplan. Lekker concreet voor jouw volgende stappen.

 

Je pitch

Met die pitch heb je meteen een krachtig instrument in handen om de volgende stap te nemen. Na het coachtraject ben je namelijk nog niet klaar. Je weet wat je doel is en wanneer je dat wil bereiken. Nu moet je alleen de stappen nog ondernemen. Daar ga je mee aan de slag. Voor mij was dat heel helder aan het einde van het traject, en ik heb dan ook meteen stappen gezet om dichter bij mijn doel te komen. Ik heb er dus heel veel aan gehad en kan het iedereen aanraden. Wil jij ook een gratis loopbaan coach traject. Neem dan contact op en ga aan de slag!

Een gratis loopbaan coach traject koffie

Vorig artikelFerrari Land, ervaring en informatie
Volgend artikelHerfstmode 2021
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in