Ferrari Land, ervaring en informatie

Ferrari LandSinds Max Verstappen weer in de Grand Prix rijdt is de autosport nog populairder geworden. Aan de Costa Dorada kunnen Formule 1 fans hun hart ophalen; voor jong en oud vind je hier Ferrari Land. Dit pretpark heeft voor ieder wat wils. Geïnspireerd op Italië en Ferrari werd dit attractiepark in 2017 geopend, met een aantal spectaculaire attracties die records breken in Europa. Ook de kleinste Ferrari fans zullen aan hun trekken komen. Dus heeft jouw kind een Lego Ferrari in de kast staan of ben je zelf helemaal gek van Ferrari, dan is dit park iets wat je ervaren moet hebben. Ik ben er zelf geweest en in deze blog ga ik er alles over vertellen. Ferrari Land, ervaring en informatie.

Lees ook: De Costa Dorada; tips en bezienswaardigheden

Ferrari Land, ervaring en informatie

Ferrari Land is onderdeel van een ander pretpark, Port Aventura. Je kunt heel eenvoudig kaartjes online kopen, voor beide parken of voor alleen Ferrari Land. Er zit prijsverschil tussen het hoog- en laagseizoen. Je kunt ook kaartjes kopen voor speciale evenementen, eventueel met overnachting of voor meerdere dagen. Voor alleen Ferrari Land lijkt me dat niet nodig, wil je beide parken combineren en alles zien en meemaken, dan is twee dagen wel aan te raden. Er zijn ook VIP kaarten verkrijgbaar, hiermee kun je de rij omzeilen. Deze zijn wel prijzig, dus je moet zelf beslissen of je dat er voor over hebt. 

Ingang Ferrari Land

Wachttijden voor de attracties

Wij waren er in september en toen was het niet extreem druk, maar wel druk. De wachttijden voor de attracties waren ongeveer 50 minuten. Dat loopt natuurlijk aardig op als je veel wil doen. Wie denkt dat te vermijden door vroeg te gaan, komt bedrogen uit: juist bij openingstijd is het megadruk. Wil je dus rijen vermijden, dan kom je beter een uurtje later. Zeker als je al online kaartjes hebt gekocht, kun je dan vlot doorlopen. 

Italie in Ferrari Land

Parkeren bij Ferrari Land

Als je in Salou of Vila-Seca verblijft, hoef je niet per se met de auto te gaan. Wij hebben zelf gelopen vanuit Salou en dat was ongeveer 30 minuutjes (3 km). Wil je toch met de auto, dan hoef je je over het parkeren niet druk te maken. Er zijn diverse grote parkeerplaatsen bij het park. Het park is trouwens ook bereikbaar met een bus, mocht je geen zin hebben om met de auto te gaan of om te lopen. Vanaf het vliegveld en treinstation zijn bovendien transfers te regelen, die vaak inbegrepen zijn als je voor een hotel kiest op het resort zelf. 

Ferrari land ervaring en informatie

Wat is er te doen in Ferrari Land?

Dan natuurlijk het belangrijkste: wat is er te doen in Ferrari Land? Nou, heel wat! Ondanks dat het park niet echt groot overkomt, is het toch 60.000 m2. Dat het niet zo groot aandoet, maakt het juist overzichtelijk. Je kunt eenvoudig een rondje lopen en zo alle attracties aandoen. De belangrijkste attractie van Ferrari Land, die je ook al van ver ziet, is de Red Force. Dit is een 112 meter hoge en verticale achtbaan en meteen ook de hoogste van Europa. Het is ook de snelste van Europa; je wordt met een snelheid van 180 km per uur naar boven geschoten. Ik ben er zelf niet in geweest, want ik vind dat doodeng, maar de mensen die er wel in gingen vonden het heel gaaf. 

Ferrari Land informatie

Vrije Valtorens & racecircuit

Wat je ook al van buiten het park ziet zijn de Vrije Valtorens. Deze zijn 55 meter hoog, waarbij de ene toren een standaard vrije val heeft en de andere nog een aantal keer terugveert. Ook het racecircuit is een populaire attractie, die uiteraard helemaal past in de sfeer van de Formule 1, Ferrari en Italië. Dit circuit heeft een lengte van 570 meter en lijkt op het testcircuit van Ferrari in Maranello. De attractie Flying Dreams is een panoramavliegtuigsimulator die de ervaring geeft van een autorit in een Ferrari GT. 

Ferrari Land

Voor de kleintjes

Ook aan de kleintjes is gedacht. Er is een flink gedeelte met attracties voor jonge kinderen, zoals een vrije val toren in het klein die heel langzaam gaat, een draaimolen, allerlei shows en een speeltuin. Ook zijn er kleine autootjes waar ze in kunnen rondrijden op een kleine racebaan. Bij het aparte gedeelte kunnen ze redelijk zelfstandig hun gang gaan, terwijl je als ouders met een drankje rondkijkt. 

kinderautootjes ferrari land

junior Champion ship

Restaurants en winkels

Uiteraard vind je in Ferrari Land ook restaurants en winkels. Ik waarschuw vast dat het er niet goedkoop is. Zeker in de winkel schrok ik best van de prijzen: een simpel t-shirt voor €50 en een lineaal voor €6,50. Mocht je daar niet aan willen beginnen, dan kun je die plek met je kinderen het beste vermijden. De winkel zit direct bij de ingang links, dus je kunt er zo voorbij lopen. Doordat het park geïnspireerd is op Italië, vind je er dus ook allerlei Italiaanse gebouwen en een Italiaans Restaurant. Er is ook een restaurant waar ze meer Fast food verkopen. Tot slot is er ook een tentoonstelling en een Race Simulatie gedeelte. 

computer game ferrari land

film ferrari land

Ingang Red Force ferrari land

Tips Ferrari Land

Je kunt Ferrari Land tegelijk bezoeken met het naastgelegen pretpark Port Aventura. Beide op 1 dag bezoeken is prima te doen, maar ben je met kleine kinderen, dan kun je er ook voor kiezen om de ene dag Ferrari Land te kiezen en de andere dag Port Aventura. Dan kun je overal net wat rustiger doorheen. Voor mij zou 1 dag voldoende zijn, maar houd je echt van pretparken, dan kun je je er zeker 2 dagen prima vermaken. Zeker als je meerdere keren ergens in wil gaan. 

racebaan ferrari land

pit lane ferrari shop

race ferrari land

Overnachten voor Ferrari Land

Hoewel er bij Ferrari Land en Port Aventura ook hotels zijn, kun je ook prima een geheel andere locatie kiezen. Je bent er immers zo, met de auto of zelfs lopend. Ferrari Land en Port Aventura liggen heel centraal. Zelf heb ik overnacht in Salou en Cambrils, bij Hotel Acqua en op Camping Joan. Allebei prima plekken. Maar in de omgeving is nog veel meer leuks te vinden. 

Ferrari land ervaring

Vorig artikelNieuwe trend: ronde salontafels
Volgend artikelEen gratis loopbaan coach traject
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in