Foto weekoverzicht Judith #311

Foto weekoverzicht Judith #311Hoe was jullie kerst? Wij hebben het lekker rustig thuis alleen met ons gezin gevierd. Dat was eigenlijk prima, hoewel we de familie natuurlijk misten. Er was geen stress, het was lekker rustig. Verder ben ik deze week aangestoken door meerdere mensen in mijn omgeving om in de bitcoins en andere crypto’s te gaan en dat heeft me tot nu toe alleen maar winst opgeleverd. Ik zal daar later nog wat meer over vertellen. De rest van de week was rustig, met spelletjes en een beetje lezen enzo. Het weer is de hele tijd nat en koud, dus geen behoefte aan veel buiten zijn (behalve voor mijn dagelijkse wandeling of hardlooprondje)

Maandag

Een heel relaxte dag, met geen enkel plan dus echt een beetje luieren. De kinderen sliepen uit, we staken de weer wat adventskaarsjes aan, er werd geknutseld, ik liep hard en ik oefende heel hard aan mijn piano skills. Mijn doel was om met kerst Jingle Bell te kunnen spelen en dat is gelukt. Hoera!

Spel everdell

kerststalletje feeDinsdag

Met Niky deed ik een wandeling door Delft, konden we meteen even bijkletsen. Daarna dronk ik nog een kopje thee bij haar. Ze bracht me op het idee om met het uitpakken van de kerstcadeautjes een bingo spel te doen, zo had zij dat met sinterklaas gedaan. Ik dacht dat we zelf geen bingo hadden, maar het bleek gewoon in de kast te staan. Maik ging met Sterre de deuren langs in haar folderwijk. Bijna iedereen gaf haar wel een paar euro, op sommige plekken kreeg ze zelfs een zakje chocolaatjes, zo leuk. Ik ga dat voortaan zelf ook klaarleggen voor de bezorgers. Het is best wel een pittige baan, zo door weer en wind elke week die folders rondbrengen. Voor uiteindelijk een heel klein loon. Dus het was tof dat ze zo een mooi bedrag ophaalde.

streetart delftwandeling delft dec 2020

Woensdag

Ik probeerde nog wat te werken, wat eigenlijk kansloos was met de kinderen thuis. Elke 5 minuten was er wel iemand die me nodig had. Dat belooft nog wat voor de periode na de kerstvakantie… Ook rende ik nog een rondje hard, maarlierfst 15 km zelfs! Ik besloot voor volgend jaar te proberen om 21 km hard te lopen. Leuk doel, wat gaan zien of het haalbaar is.

hardlopen in de regen dec 2020kerstontbijt 2020

Bitcoins en andere crypto’s

Inmiddels had ik dus een paar apps gedownload om in crypto’s en bitcoins te gaan handelen. Die waren lekker aan het stijgen. Ik ben er totaal bleu ingestapt hoor, met nul ervaring. Maar als ik dat dan doe, wil ik er ook snel meer van weten. Zo keek ik deze afleveringen op NPO 3 om er meer van te begrijpen (en te zien hoeveel winst sommige mensen er mee maken!) en las ik op internet ook vanalles. Zonder ook maar enige ervaring heb ik ongeveer 20% winst gemaakt in een week tijd, dat krijg je op de bank niet! Mocht je interesse hebben om er ook mee te beginnen, dan kan ik de apps Bitmymoney en Blox aanraden. In Blox kun je meer verschillende munten inkopen en handelen, in Bitmymoney zijn het er maar drie. Sommige mensen vinden het juist fijn dat er maar 3 opties zijn, dat geeft wel veel overzicht. De truc is om in te stappen als een coin gaat stijgen en te verkopen als hij gaat dalen. Dan pak je de winst en investeer je weer opnieuw als hij voldoende gedaald is, zodat je bij een stijging opnieuw profiteert. Je kunt daarbij de grafieken van de koers gebruiken om een inschatting te maken, maar houd altijd in gedachten dat het een gok blijft en je dus ook je geld kunt verliezen. Daarom steek ik er ook alleen bedragen in die ik kan missen. Er zijn mensen die €10.000 investeren en soms zelfs €2500 winst pakken in een paar dagen, maar dat vind ik zelf nu nog wat te spannend 😉 Op de bank krijg je in elk geval helemaal niets extra’s, dus ik vind het wel leuk om hier een beetje mee te spelen.

assembli cottage

Donderdag

De laatste kerstcadeaus kwamen binnen, evenals onze zelfgemaakte nieuwjaarskaart die meteen op de post ging. Verder ging ik nog even wandelen en maakte ik een hertenstoofpotje. Met kerstavond aten we die op. Ook staken we het allerlaatste kaarsje aan en keken we de laatste aflevering van Kerst met Linus. Fee regelde een kaasplankje, want we deden al even iets extra’s op kerstavond. We gingen niet te laat naar bed, want we wilden 1e kerst een beetje op tijd opstaan.

hertenstoof met romanesco

Vrijdag

Eerste kerstdag! Maik en ik zetten alles klaar voor het ontbijt. Langzaam kwamen de kinderen ook binnendruppelen en om 9 uur was het tijd om te gaan ontbijten met kerstbrood en croissantjes enzo. Daarna begon de kerstmusical waar Sterre in speelde. Deze was volledig online opgenomen en werd live uitgezonden. Na de musical begonnen we met de kerstbingo. Ik had op alle cadeaus onder de boom stickers geplakt met een nummer, en op tafel lagen nog 25 kaartjes met nummers waar een opdracht in stond. Om beurten draaiden we een nummertje en dan mocht je of een cadeautje pakken met dat nummer, of je moest een opdracht doen. Het werd een aardig ochtendvullend programma, maar het was heel leuk en gezellig. Iedereen was blij met de cadeaus. Ik ging daarna nog even hardlopen en vervolgens deden we het nieuwe spel Everdell. Daar zal ik nog uitgebreid over schrijven. ‘s Avonds deden we ene 6 gangen diner, waarbij iedereen 1 gang verzorgde. Lenthe maakte 4 amuses, Sterre carpaccio, Maik kastanjesoep, ik hertenbiefstuk met chocoladesaus, Fee de kaasplank en Yuren gestoomde kaneelcake. Het was allemaal erg lekker en we waren pas om half 11 klaar! Snel alle kids naar bed en wij ook.

kerstbingo

amuse kerst 2020

kastanjesoep kerst 2020

carpaccio kerst 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hertenbiefstuk kerst 2020

gestoomde kaneelpudding kerst

 

 

 

 

Zaterdag

Op tweede kerstdag sliepen we lang uit en keken nog wat tv in bed. Daarna gingen we ontbijten, speelden de kinderen met Gravitax en ruimde ik wat op. Na de lunch reden we naar opa en oma om een kerstwens op de stoep te krijten. We wilden daarna met z’n allen wandelen, maar de kinderen hadden er geen zin in. Dus reden we naar huis, gaf ik de kinderen de opdracht om de woonkamer te stofzuigen en dweilen en gingen Maik en ik een rondje doen. ‘s Avonds was het tijd voor gourmet. Onze vogel moest naar boven, want de teflon laag schijnt bij verbranding giftig te zijn voor vogels. We waren gelukkig wat vroeger klaar dan de dag ervoor, dus konden we ook wat eerder naar bed. Maik en ik hebben nog All you need is Love gekeken in bed, dus uiteindelijk werd het toch nog later dan gepland.

stoepkrijt merry xmas 2020

gravitrax spelen alle kidsfee maakt kaasplankje

gourmet kerst 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag

Een normale zondag, waarbij de kinderen wat hangerig waren door de avonden laat naar bed gaan. Ik ontbeet weer gewoon met yoghurt en blauwe bessen, in plaats van kerstbrood  en kerstkransjes 😉 Daarna deed ik met Yuren samen het spel De Schatzoekers van de Kuala Archipel, dat had hij gehad voor kerst. Leuk spel, maar of we het helemaal goed begrepen hadden weet ik niet… De puntentelling vond ik erg ingewikkeld. ‘s Avonds aten we de leftovers van de dagen ervoor en deden we opnieuw een spelletje Everdell. Dat begint steeds leuker te worden, omdat we het beter beginnen te begrijpen. Yuren won.

Tot slot ben ik benieuwd of iedereen al heeft meegedaan met de winactie van die mooie relaxstoel van Kronenburg? De actie loopt nog een week ongeveer, dus als je nog niet meedeed, volg dan even deze link en doe dat alsnog. In het filmpje kun je trouwens precies zien hoe het stoeltje er uit ziet, welke stoffen je kunt kiezen en hoe functioneel het is!

Kronenburg stoffen uitkiezen

Vorig artikelScheurkalenders voor het nieuwe jaar
Volgend artikelEverdell bordspel review
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in