Foto weekoverzicht Judith #24

weekend-maastricht-week-24-2015Een heerlijk warme week was het, ik ben dan ook veel buiten geweest. Zonde om met dat mooie weer binnen te zitten. Al was het dit weekend wel hèèl erg heet. Ik startte de week met gewoon lekker in onze binnentuin vertoeven. Het was er een drukte van belang met alle ouders en kindjes. Er werd rosé ingeschonken en er werd uiteraard met water gespeeld. Reuze gezellig!

binnentuin

Feetje lag lekker op een kleedje in de schaduw.

spelen met Fee op het terras

‘s Avonds ging ik eten met vriendinnen bij een redelijk nieuw restaurant (hotspot) in Den Haag (buiten het centrum) Mama Kelly. We begonnen op het terras, nog even genieten van de zon. Daarna gingen we naar binnen, waar het lekker koel was. Wat een prachtige industriële uitstraling heeft dit restaurant! Het eten smaakte ook goed, wat wil je nog meer? Ik nam gerookte zalm vooraf en kreeft als hoofdgerecht. Smullen! En lekker bijgekletst met de meiden. Ook belangrijk.

mama kelly industrieel interieur

voorgerecht mama kelly

kreeft mama kelly

met de meiden

De volgende dag ging ik al vroeg met Lenthe de stad in. Ik had nog wat cadeautjes nodig. Lenthe liep aldoor te zeuren dat ze honger had, dus ging ik maar even bij ‘t Goude Hooft zitten en nam daar een ontbijtje. Voor €8,50 kregen we een hele hoop: broodjes, croissantje, diverse soorten beleg, verse sinaasappelsap en een koffie verkeerd. Dat was niet verkeerd 😉 Aanrader dus!

ontbijt gouden hooft

‘s Middags werd Lenthe opgehaald door onze vorige oppas. Shakira wilde wat leuks met Lenthe gaan doen. Zo had ik even tijd alleen met Fee, ook wel eens leuk, want dat heb ik bijna nooit. We genoten er allebei van. Van werken kwam alleen niet veel.

schommel met Lenthe bloemen in haar

Fee lacht 3 en een halve maand

Woensdag moest ik naar mijn werk. Het was die dag een feestdag, want mijn leidinggevende gaat met pensioen en er was een groot feest voor haar georganiseerd. Alle oud-collega’s waren uitgenodigd en het was dus tegelijk een soort reünie. Erg leuk!

feest vlaggetjes school

Donderdag heb ik ook gewerkt. Komende week is mijn laatste week, dus er moest nog veel schoongemaakt. Dat heb ik gedaan. En ook genoten van de zon toen ik thuis kwam.

Vrijdags was ik een dagje vrij. Dat was superfijn, want daardoor konden wij al vroeg richting Maastricht. De kindjes hadden een tropenrooster en waren ook vroeg vrij, net als Maik die alleen de ochtend hoefde te werken. We vertrokken rond 12 uur, zodat het nog niet al te heet was richting het Kaboom hotel in Maastricht. Dit was op uitnodiging van Auping, die de bedden voor dit hotel mocht leveren.

jump kaboomhotel maastricht auping

De ligging van het hotel is ideaal: recht tegenover het station. Wat wij ook heel fijn vonden: er zijn familie-kamers waar we met ons hele grote gezin bij elkaar konden. Uiteraard werden de Auping bedden uitgetest door de kinderen, dat leverde leuke plaatjes op. We zijn ‘s avonds gaan eten in de stad, uiteraard zuurvlees, zoals dat hoort als je in Maastricht bent. Het was wel een uitdaging om een plekje te vinden, want André Rieu was er ook en het hele Vrijthof was daardoor afgesloten en het was bovendien loeidruk.

zuurvlees maastricht

We sliepen heerlijk, en ontbeten ‘s morgens bij de DE naast het hotel. Ik werd helemaal blij van de Chai Latte die ik nam. Perfecte start van de dag!

chai latte

ontbijt kaboomhotel

Daarna moesten we beslissen wat we zouden gaan doen. Het was natuurlijk extreem heet, de temperatuur liep in de zon tegen de 45 graden. We wilden eerst naar Fun Valley (tip van het hotel), maar we dachten dat het daar misschien toch te heet zou zijn. Daarom kozen we voor iets kleinschaligers: kinderboerderij en speeltuin Pietersheim in Lanaken. Het was daar superrusting, maar ook veel te heet.

Pietersheim kinderboerderij speeltuin

Toen besloten we maar naar België te rijden. Zo’n 8 km verderop ligt Zutendaal, waar je het Blotevoetenpad Lieteberg hebt. Dit pad hadden we al eens eerder gelopen, ongeveer 4 jaar geleden, toen Yuren nog maar 1 jaar was. Nu liepen we het met 4 kindjes! De bossen zorgden wel voor verkoeling en het water aan het einde van het Blotevoetenpad ook. We liepen er zo’n uur en een kwartier over. Lenthe vond het zo leuk, dat ze na afloop zei: ik wil nog een keer! Maar dat hebben we niet gedaan.

voetjes

blote voetenpad zutendaal ondergrond

modderig zutendaal blotevoetenpad

zutendaal blotevoetenpad lieteberg

We sloten de dag af bij Chalet Bergrust. Dit zit op een heuvel met uitzicht op Maastricht. Het eten was redelijk (geen culinaire hoogstandjes), de prosecco smaakte me enorm en de kindjes konden er lekker spelen (en ijs eten). ‘s Avonds laat reden we weer terug naar Den Haag.

prosecco in de lucht

Gisteren hebben we niet veel bijzonders gedaan. We twijfelden nog om naar de Tour te gaan kijken in de buurt van Rotterdam, maar de weersvoorspellingen deden ons besluiten toch maar thuis te blijven. Dus keken we de tour op de televisie, rookten vlees in de rookoven (waarover morgen meer) en dronken we wijn.

rookoven

Een heerlijke week dus. Komende week is de allerlaatste voor de zomervakantie. En voor mij de laatste werkweek op mijn huidige werk. Spannend!

slapen hand in hand
Kijk hoe schattig, de zusjes sliepen hand in hand in de auto!
Vorig artikelDe mooiste plekken aan de Costa Brava (die je nog niet kende)
Volgend artikelDaarom wil jij òòk een rookoven!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in