Een kijkje achter de schermen bij MAAK magazine

anke nikki liekeBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een webshop of website zitten. Deze week interviewen we Anne die samen met Anke, Nikki en Lieke het Maak Magazine maakt.

Kun je iets vertellen over jullie zelf en hoe jullie elkaar ontmoet hebben?
Wij zijn Anke, Anne, Nikki en Lieke en samen maken wij Maak Magazine. Een creatief Nederlands kwartaaltijdschrift. Nikki en ik (Anne) haakten via Instagram bij Anke haar idee aan om een nieuw doe-het-zelf magazine te starten. Lieke heeft zich kort geleden bij ons aangesloten. We krijgen ook nog hulp van Irene, zij controleert het magazine en onze blog op spelling.

Hoe is het idee om een magazine te maken ontstaan?
Anke had het idee om een creatief Nederlands magazine te maken al even op de plank liggen omdat het eigenlijk nog niet bestond. Tenminste, niet op de veelzijdige en eigentijdse manier waarop wij dat nu doen. Toen ze het idee zonder bijbedoelingen op Instagram zette ontstond het idee dat het plan met een groepje creatievelingen misschien wel uit te voeren zou zijn.

maakmagazine-papier-cover

Waar haal je het meeste plezier uit?
Ik vind zelf het verzinnen en maken van tutorials het leukste om te doen. Lekker creatief bezig zijn en je ideeën delen!

Wat is het grootste compliment dat jullie gekregen hebben?
Iemand zei ooit dat het lezen van Maak Magazine net is alsof ze met haar vriendinnen aan tafel zit te knutselen. Dat vond ik zo mooi om te horen, dat we zo dicht bij onze lezers staan!

maakmagazine-vilt-tutorial

Zien jullie elkaar ook fysiek of gaat alles digitaal?
Afgelopen november hebben Nikki, Anke en ik elkaar voor het eerst gezien tijdens Flavourites Live. Dat was ontzettend leuk en zullen we vast nog eens doen! Maar alle overleggen gaan via een groeps-chat.

Waar vinden we jullie op de social media?
We zijn lekker actief online! Je vindt om op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en natuurlijk onze website.

Hoeveel tijd gaat er in het maken van een nummer zitten?
Dat durf ik niet precies te zeggen. Ik kan je wel zeggen: een kwartaal lijkt heel lang, maar vliegt voorbij als je een magazine van 60 pagina’s vol wil krijgen met interessante artikelen!

Anne_achterdeschermen

Wat treffen onze lezers aan in het magazine?
Ieder magazine heeft een thema, zo hebben we vorig jaar papier, vilt, kralen en kerst behandeld. Half maart 2015 komt het magazine met thema ‘stempels’ uit. In het magazine vind je veel inspiratie, knutselideeën, tutorials maar ook achtergrondartikelen, interviews en weetjes. Daarbij kun je altijd rekenen op leuke goodies!

Wat maakt Maakmagazine zo bijzonder?
Doordat ieder nummer een eigen thema heeft gaat Maak Magazine over creativiteit in de breedste zin van het woord. Daarbij is het magazine modern en hip, alles behalve stoffig of ouderwets!

Wat is jullie grootste blunder?
Helaas hebben we niet helemaal goed opgelet tijdens het afronden van de kerst-editie waardoor er een grote drukfout in zat en alles opnieuw moest worden gedrukt. Dat is natuurlijk erg jammer, maar zal ons zeker niet nog eens overkomen 😉

maakmagazine-papier-inhoud

Welk onderwerp ben je zelf nog heel erg benieuwd naar?
Papier hebben we al behandeld, maar kan ik zo nog een paar tijdschriften over vol maken! Als nieuw thema lijkt het me leuk om eens iets te doen met materialen uit de natuur.

Waar kunnen onze lezers het Maak Magazine aanschaffen?
Het magazine kost 6,95 en de verkooppunten vind je hier.

maakmagazine-kralen-interview

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelWat zijn de voor- en nadelen van online boodschappen doen?
Volgend artikel10 redenen waarom het goed is om een dagboek met je kind bij te houden
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in