Een nieuwe geboortezegel!

geboortezegel nieuwNa 18 jaar komt PostNL met een nieuw ontwerp van de geboortezegel. Het nieuwe ontwerp komt van Marenthe Otten van Popje.com en is speels, vrolijk en heeft herkenbare symbolen. De oude vertrouwde ooievaar gaat exit. PostNL maakte dit bekend op hun facebookpagina. Vanaf 2 maart is de nieuwe zegel te koop via Collect Club.

Toch is niet iedereen enthousiast over deze postzegel. Sommige mensen vinden het flesje op de zegel niet prettig. Het zou teveel de nadruk op kunstvoeding leggen.

Ik begrijp al die heisa niet. Een flesje zegt immers niets over de inhoud ervan. Mijn hele la ligt vol met Avent flesjes, die ik al 8 jaar lang gebruik om de op mijn werk gekolfde voeding in te vervoeren en bewaren. Juist het bestaan van deze flesjes geeft mij de mogelijkheid om lang borstvoeding te geven (Yuren kreeg zelfs ruim 4 jaar borstvoeding!). Een flesje als symbool voor de geboorte stoort mij dus niet. Bovendien denk ik, dat moeilijk doen over de afbeelding van het flesje als een rode lap op een stier werkt als het gaat om mensen die, bewust of onbewust, kiezen voor kunstvoeding.

Er kwam zelfs kritiek op de kinderwagen. Heus, ik heb 8 draagdoeken in de kast liggen en draag mijn baby’s heel veel, maar er staat beneden ook een kinderwagen. Soms is dat gewoon net even makkelijker of fijner.

Persoonlijk vind ik de zegel dus leuk. Net als de ooievaar, maar na 18 jaar is dat ontwerp inderdaad wel eens toe aan verandering. Onze geboortekaartjes worden dus vast versierd met deze postzegel! Mits de baby tot na 2 maart blijft zitten natuurlijk, maar dat verwacht ik wel. Of… we kiezen voor een eigen postzegel. Dat plan lag er al, de kindjes zouden die tekenen. Of dat nog gaat lukken hangt ook af wanneer de baby komt. De tijd begint te dringen. Het plan voor het geboortekaartje ligt er inmiddels, maar de uitvoering is nog niet klaar. Het blijft dus spannend!

Wat vind jij van de nieuwe geboortezegel? En de discussie over het flesje?

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelLeren aktetassen die jij als stijlvolle zakenvrouw ècht nodig hebt!
Volgend artikelWordt het Djurre, Jelmer, Hiske of Rixt?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in