Wordt het Djurre, Jelmer, Hiske of Rixt?

Friese babynamen inspiratieEén van de eerste dingen die een vriendin tegen me zei toen ik een relatie met een Fries kreeg was: “Oh, wat leuk, dan krijgen jouw kindjes van die leuke Friese namen!”. Eerlijk toegegeven, ze zijn de revue gepasseerd, die leuke Friese namen. Toch kozen wij voor beide kindjes voor een niet-Friese naam. (Overigens, Lotus was een Jimme Sietze geworden als ze een jongetje geweest zou zijn, dat is dan wel weer behoorlijk Fries). Dus “Wordt het Djurre, Jelmer, Hiske of Rixt?” wat bij ons niet aan de orde!

Lees ook: Bijzondere Babynamen

Toen afgelopen week een Dycke geboren werd bij ons op het dorp kwam het gesprek al snel op hippe Friese voornamen. En eh… vergis je niet hoor, er zijn ook hele niet-hippe! En daar kun je als niet-Fries dus best behoorlijk de mist mee in gaan. Nu ik zelf niet koos voor Friese namen lukt het me misschien jullie te inspireren. Een klein onderzoekje, op Twitter, Facebook en in mijn vriendenkring leverde heel veel leuks op.

Tip: In dit boek vind je 10.000 babynamen

Mijn top 5 babynamen

JONGENS

 1. Sietze
 2. Ferre
 3. Rudmer
 4. Hidde
 5. Tjalling

MEISJES

 1. Famke
 2. Fardau
 3. Silke
 4. Dycke
 5. Berber

Inspiratie babynamen nodig?

Meer inspiratie nodig? Neus dan eens rond op Allebabynamen.nl of bestel het boekje Friese Voornamen. Er staan ontzettend veel namen in waarmee je ook buiten Friesland prima voor de dag kunt komen!

p.s. Nu ik mijn blog nog een keer doorlees bedenk ik me dat het ontzettend leuk zou zijn als iemand door deze blog écht gaat voor een Friese voornaam. En dat kleine Lieuwe dan later altijd moet vertellen dat hij een Friese naam heeft omdat zijn moeder dat op Hip & Hot had gelezen…

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelEen nieuwe geboortezegel!
Volgend artikelZo voorkom je een vechtscheiding
Nelleke Wouters
In 1976 geboren 'onder de vuurtoren' in het heerlijke Zeeuwse Westkapelle. Voor de liefde verhuisd naar Friesland. Al ruim 9 jaar liever verliefd op Johan (36). Übertrotse moeder van Nelson (3) en Lotus (1). Nelleke is eigenaar van Wouters Vormgeving & Fotografie. Haar meeste opdrachtgevers zijn startende vrouwelijke zzp’ers. Daarnaast is ze communicatie- en juridisch adviseur bij een bouwbedrijf. Liefde voor woorden, beelden, kleur, eten en muziek. Dagelijks te vinden op Instagram, Pinterest, Facebook & Twitter. De nieuwe huisstijl van Hip & Hot is bedacht door Nelleke en ze ontwerpt free printables én de Hip & Hot Stationery. Daarnaast schrijft ze af en toe een blog over leuke ‘Nice to haves’.

1 REACTIE

 1. Ik ben een geboren en getogen Friezin. Maar woon nu al meer dan 20 jaar in Twente. De geboorteplaats van mijn man. Zodra ik wist dat er een kleine op komst was, liet ik vele frieze Namen de revue passeren. Uiteindelijk hebben nu twee vd vier een mooie frieze naam. Siebren voor onze zoon. En 1 van de drie dochters heet wietse (al moet ik hier steeds uitleggen dat ze een meisje is, en die naam ook voor een meisje kan).groetjes, johanna (eerste naam is janke)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in