Een zelf-doen-lampion

Paperbreeze - klaar“Zelf doen!”. Dat is het meest gehoorde zinnetje hier in huis als er kindjes komen knutselen. Want geholpen worden is misschien soms best handig, maar zelf doen blijft leuker.
Maar wanneer er gewerkt moet worden met een scherp mes of heel secuur geknipt moet worden, valt dat ‘zelf doen’ niet mee. Al denken de kleine guppies daar vaak anders over, ik word er niet vrolijk van als ze met een stanleymesje rond zwaaien.

Al eerder zag ik op Pinterest leuke lampionnetjes voorbij komen. Maar om die te maken is dat stanleymes wel nodig. Wat dus automatisch betekent dat ‘zelf doen’ niet helemaal opgaat en ik een uur lang lijntjes aan het voor snijden ben.

Maar dat hoeft niet meer! Paperbreeze heeft speciale vellen ontworpen met hele gave printjes om ZELF lampionnetjes te maken. De kinderen kunnen zelf de makkelijke instructies opvolgen en naar hartenlust vouwen, plakken en knopen. We probeerden het hier in huis uit en het was een groot succes. De vrolijke slinger die we er van maakten, hebben we aan de kast gehangen. En trots dat ze waren…”helemaal zelf gemaakt hé?!”.

De set van Paperbreeze bestaat uit losse vellen die aan twee kanten bedrukt zijn. Zo kies je zelf je favoriete design. De losse randjes maken je lampion helemaal af. De setjes zijn te bestellen in drie maten: klein, middel en groot en bestaan uit 3 of 6 (bij klein) lampionnen. Je bestelt ze hier.

Vorig artikelDe iPhone 6 is er!
Volgend artikelSelfie onder water?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in