Free Printable kalender voor 2019


LET OP: DE Hip & Hot free printable kalender voor 2020 IS ER!

Na het grote succes van onze kalender/planner voor 20162017 én 2018, stroomde mijn mailbox de laatste maanden vol met vragen of er ook een kalender 2019 in de maak was. Uiteraard! Topper Nelleke Wouters is weer voor ons aan de slag gegaan. Dit jaar hebben we, na een klein onderzoekje via Facebook, gekozen voor twee versies van de kalender. Eentje met figuurtjes en een wat meer zakelijke zonder figuurtjes. Je kunt dus zelf kiezen welke je het mooiste vindt. Ik ben nog steeds superblij dat mijn lezers zoveel gebruik maken van de printbare kalender. Daarom hierbij: de free printable kalender voor 2019!

Het einde van een jaar

De feestdagen moeten nog beginnen, maar we blikken langzaam al een beetje terug op het jaar dat we achter de rug hebben. Wat was het voor jaar? Hebben we genoten, geleefd alsof het je laatste dag was? Waren er verdrietige dingen in 2018, die je graag achter je laat? Iedereen heeft zijn eigen verhaal.

Mijn jaar

Ik schreef vorig jaar dat ik hoopte dat 2018 een jaar zou worden wat voor iedereen veel geluk en gezondheid zou brengen. Helaas is dat niet het geval geweest. Heleen, een goede vriendin en werkzaam op deze blog, heeft in het jaar 2018 longkanker gekregen. Helaas gaat het helemaal niet goed met haar. Ik ben intens verdrietig dat zij zo ziek is geworden. We hebben zo fijn samen gewerkt, konden zo goed samen praten en hebben supergezellige etentjes gehad. We hadden nog zoveel plannen… Ik heb veel bewondering voor haar. Steeds maar weer op zoek naar haar kracht, altijd positief, blijven leren door zelfstudie en opleidingen, initiatief nemen en iemand met sterke communicatieve vaardigheden.

Donatie KWF

Naast onze fijne samenwerking, is Heleen ook gewoon een lieve vriendin. Deze kalender bied ik gratis aan. Ook dit jaar weer. Toch, gezien het verhaal dat ik hierboven vertel, wil ik vragen of iedereen die ‘m gaat downloaden (en wat kan missen), een kleine bijdrage zou kunnen doneren aan het KWF. Zodat we een klein stukje kunnen bijdragen in het terugdringen van deze vreselijke ziekte. In 2018 is de kalender maarliefst 32.000 keer gedownload! Denk je eens in wat we kunnen bereiken, als iedereen €1 doneert! Deel dit bericht gerust, want hoe meer we kunnen bijdragen met elkaar, hoe beter!

Het jaar dat voor je ligt

Wat voor jaar je ook achter de rug hebt in 2018, er staat binnenkort een nieuw jaar voor de deur. Het jaar 2019. Een jaar waarin ik hoop meer dan ooit hoop op gezondheid voor de mensen om mij heen. Ik heb nu van zo dichtbij weer meegemaakt dat het allerbelangrijkste in je leven je gezondheid is. De kalender is mijn vaste houvast in het drukke gezinsleven. En naast mij van meer mensen, zo heb ik gemerkt 🙂 Playdates, sporafspraken, hobby’s, dingen die mee moeten naar school, bezoekjes aan de huisarts of tandarts, boodschappen die je nog moet doen, noem maar op. Ik heb begrepen dat hij ook veel op scholen wordt gebruikt, leuk!

Free Printable kalender voor 2019

Uitprinten en downloaden? Dat kan hieronder. Dit jaar heb ik geen document per maand gemaakt, maar gewoon alle maanden in 1 pdf die je kunt uitprinten. Plak ze op de muur met masking tape, maak er gaatjes in en haal er een touwtje doorheen, net hoe jij het handig vindt. Er zijn plekken genoeg te bedenken! Wil je een grote muurkalender? Ook dat kan! Veel plezier ervan! Hier vind je de pdf op A0 formaat. 

A4 formaat

A4 formaat met figuurtjes

A3 formaat

A3 formaat met figuurtjes

Vorig artikelWel of niet een tweede auto?
Volgend artikelGlamping in Toscane is hip!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

17 REACTIES

 1. Was al aan het uitkijken naar de kalender voor 2019; super dank je wel, ook dit jaar weer heerlijk mooi, zacht en rustgevend. dikke merci!!!

 2. Mooie kalender! Alleen staat er wel een grote dt-fout in een quote.

  Heb ik vandaag al gezegd dat ik je lief vindt? moet zijn:
  Heb ik vandaag al gezegd dat ik je lief VIND?

  Het is: Ik vind je lief. Dus: dat ik je lief vind.

 3. Super! Bij ons worden ze gretig gebruikt. Viel me op dat het hartje in februari op vrijdag 15 februari staat. Valentijnsdag is de 14e 🙂

 4. Beste Laura,

  Wat ben ik hier blij mee! Ik ga voor het A0 formaat voor optimaal overzicht:-) Hele fijne feestdagen en een vrolijk 2019!

  Lieve groet,

  Patricia

 5. Ik heb deze kalender nu al 2 jaar gehad, mijn afspraken voor 2020 stromen nu ookal binnen.. (wanneer) kunnen we deze verwachten?

  Liefs

 6. Wat een super leuke, handige en overzichtelijke kalender heb je gemaakt. Mijn zoon (9 jaar) en ik werken er graag mee! Het was eigenlijk ooit voor hem bedoeld om af te kunnen te tellen voor de grote vakantie waarin hij een van zijn beste vrienden zou zien, maar stiekem geeft het mij ook veel houvast. Ik kan niet wachten op de nieuwste kalender van 2020. Alvast reuze bedankt!!!!

  Groetjes,

  Jeremy en Linda

 7. Hij is zo leuk!!! Kan ik deze ook in de 2020 versie krijgen? Stiekem vind ik deze leuker dan de nieuwe 2020. Evt. wil ik zelf de data ook wel veranderen in de kalender

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in