Ello, een nieuw sociaal netwerk

ElloAls je blog de naam “hip & hot” draagt, moet je natuurlijk proberen zoveel mogelijk bij de early adapters te horen als het gaat om nieuwigheden. Een paar weken terug ontving ik een invite van Ello, een nieuw sociaal netwerk. Omdat ik al aardig fanatiek ben op twitter, Facebook, instagram en in mindere mate op linkedin, had ik niet zoveel behoefte aan weer iets erbij. Had er ook nog niemand over gehoord en dacht dat het vooral buitenlands georiënteerd was, dus wat had ik daar te zoeken? Vorige week hoorde ik echter steeds meer mensen op twitter over Ello. Toen dacht ik: mmm, misschien toch eens onderzoeken of het wat is. Het toeval wilde dat precies toen iemand op Facebook weer een berichtje plaatste dat ze nog invites had, en wie er interesse had. Zo was het social media cirkeltje weer rond en binnen no time zat ik op Ello.

Wat is mijn eerste indruk? Het is mooi. Stylish. En simpel, zoals ze zelf ook al zeggen. Je zit de hele tijd te zoeken naar alle mogelijkheden, maar die zijn er dus gewoon niet. Dat maakt het juist wel grappig. Je volgt mensen en zij volgen jou, indien gewenst terug. Je hebt een tijdlijn net als op Facebook waar je berichtjes kunt plaatsen met link en iemand kunt mentionen. En dat is het eigenlijk wel. Er is geen reclame, en de makers hebben gezworen dat dat ook nooit gaat komen. Wel zo rustig. Het is even wennen, maar eigenlijk wel chill. Meer informatie vind je in dit artikel van het NRC.

quote

Wil je het ook eens proberen? Je kunt via iemand die er al op zit een invite krijgen (iedereen krijgt 5 invites bij de start) of je kunt zelf een invite aanvragen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van die nieuwe sociaal media netwerk vinden!

Hip & Hot op Ello

Ello netwerk screendump

Vorig artikelHappy Wrapping!
Volgend artikelHerfsttrend: Totally Black
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in