Wie wat waar en waarom op Instagram: Colorfulsparkle!

Colorfulsparkle1Kleurrijk en sprankelend. Deze twee woorden heeft Paula omgezet in een Instagram account, @Colorfulsparkle. Het past bij haar foto’s en haar persoonlijkheid. In haar feed tref je dan ook geen zwart wit foto aan.

In een jaar tijd van 0 naar ruim 9300 volgers, veel inspiratie en vriendschappen die gaandeweg zijn ontstaan, werd Instagram voor Paula meer dan alleen leuke plaatjes delen.

Wanneer ben je begonnen met Instagram en waarom?

Een jaar geleden, januari 2014, ben ik begonnen.

Op dat moment was ik al anderhalf jaar ziek (een combinatie van een schildklierziekte, medicijnvergiftiging en een prolactinoom) en daardoor aan huis gebonden. Ik zocht een bezigheid waar ik blij van zou worden. Zelf foto’s maken en foto’s kijken van anderen vond ik inspirerend. Ik had nooit verwacht dat Instagram mij zoveel zou gaan brengen!

Ik sprak met mezelf af dat ik minimaal 2 foto’s per dag zou maken en dat lukte. Zelfs toen ik opgenomen was in een revalidatiecentrum maakte ik foto’s. Dat je foto’s gewaardeerd worden geeft je ook een fantastisch gevoel. Instagram was voor mij ook een plek waar ik anoniem kon zijn. Even niet bezig zijn met ziek zijn. Waar ik niet op gerekend had zijn de fijne contacten en zelfs vriendschappen die via Instagram ontstaan zijn. Mijn foto’s werden persoonlijker en ik heb in de loop van het jaar mijn verhaal gedeeld. Mede door Instagram vond ik mezelf en alles waar ik van houd weer terug. Mijn gevoel voor kleur, enthousiasme en creativiteit. Gelukkig kan ik nu, een jaar later, zeggen dat het een stuk beter gaat met mijn gezondheid!

Welke foto die je zelf gemaakt hebt vind je het mooiste?

Pfoe, dat is een lastige vraag. Ik fotografeer van alles. Ons huis, mooie hoekjes, de vrijdagmiddag baksels, quotes, mijn dochters en dingen die we meemaken. Er is zoveel moois en sprankelends om ons heen te zien, juist de kleine dingen, maar je moet het alleen willen zien!

Een van mijn favoriete foto’s is de foto die ik maakte op de verjaardag van mijn jongste dochter. We hadden heel veel zin in soesjes en ineens zag ik voor me hoe leuk ze zouden staan in de kleurrijke bekers met een bosjes bloemen ernaast. Ik gebruik de foto nog regelmatig als er iemand jarig is.

Colorfulsparkle3

Achter welke foto schuilt het mooiste, leukste, grappigste of verdrietigste verhaal?

Een van de foto’s die me blij maakt is deze foto van een doodgewone woensdagmiddag. Samen met mijn dochters dekten we de tafel, haalden wat lekkers en zetten een grote pot thee. Ineens werd het een klein en heel bijzonder feestje! Gewoon om het leven te vieren.

Welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?

Dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Iedereen die ik volg heeft wel iets dat ik mooi, leuk of bijzonder vind. In willekeurige volgorde zal ik er een paar noemen:

@koraleemt: Koralee is inmiddels een dierbare vriendin. Ze woont in Canada en maakt prachtige inspirerende foto’s. We spreken elkaar bijna dagelijks en ze is echt mijn soulmate aan de andere kant van de wereld.

@things.to.love: Thais maakt heerlijke kleurrijke foto’s en woont in Brazilië. Afgelopen herfst was ze met haar gezin in Nederland en hebben we elkaar ontmoet. Een heel bijzonder moment was dat.

@ricedk: Ik durf wel te zeggen dat ik een van de grootste fans van het Deense merk RICE ben. Ik houd ontzettend van hun kleurrijke, mooie en soms grappige producten en fotografeer ze dan ook vaak. Hun gedachte ‘Enjoy the magic of everyday life’ sluit perfect aan bij mezelf en mijn gezin.

@elisabethsondag74: Marja is een van de eerste mensen die ik ging volgen. Haar foto’s inspireren me enorm, altijd vol kleur en liefde. En ze is ook gewoon een heel lief mens.

@roes74: Maruska maakt mooie, heldere kleurrijke foto’s, maar bovenal schrijft ze heerlijk. Ik moet er vaak hardop om lachen. Een fantastisch mens!

@danielle_mila: Haar feed heeft schitterende foto’s met heel veel kleur. Ze maakt prachtige combinaties met oog voor detail. Enorm inspirerend en echt een van mijn favorieten.

Colorfulsparkle2

Vorig artikelDuurzame kinderkleding bij Lullaby Road
Volgend artikelDè woontrends voor 2015!
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in