Mijn ervaring met de Minimeis drager

fee-minimeisIedereen met jonge kinderen kent het, soms is je kleintje ineens heel moe en wil dan niet meer lopen. Als papa of mama neem je je kindje dan op je nek en dan loop je verder. Op zich prima te doen, maar je moet wel steeds je kindje vasthouden. Met de Minimeis drager hoeft dat niet meer.

Een drager voor vaders, door vaders

De Minimeis drager komt uit Noorwegen. Hij is gemaakt door vaders, voor vaders. Het is een stoere drager, die uit gaat van het principe dat je als vader vaak je kind op de nek draagt, maar dit wel comfortabeler kan. Het resultaat is een praktische drager, die je simpel en eenvoudig op je nek zet en vast maakt. Geen ingewikkeld geknoopt zoals bij een geweven draagdoek. Dat vinden mannen vaak lastig.

fee-in-de-minimeis-doen

Ervaring Minimeis

Je moet vooraf wel even het filmpje bekijken, want ik snapte bij het uitpakken niet meteen hoe het werkte. Het filmpje maakt echter veel duidelijk. Het makkelijkste is het om je kind er op de grond in te zetten en de beentjes vast te maken. Daarna til je de drager op en zet je ‘m op je schouders. Easy as that. Je klikt voor en aan de zijkanten een verbinding dicht en je kind zit meteen stevig.

Maik en ik hebben ‘m allebei uitgeprobeerd. Bij Maik zat deze drager beter dan bij mij. Zijn rug is breder, waardoor de drager beter past. Er zit een extra onderdeel bij om aan de achterzijde wat meer stevigheid te geven bij kleinere mensen, maar dat loste bij mij het probleem niet geheel op. Daarom helde Fee wat naar achteren, wat mij een onveilig gevoel gaf. Maik had dat onveilige gevoel helemaal niet, hij vond het heel stevig zitten.

appelpluk-2016

Druk op de schouders

Wel bemerkte Maik na een langere tijd lopen dat hij wat druk op de schouders begon te ervaren. Nu is Fee niet zo zwaar, maar ik zou me voor kunnen stellen dat dit met een ouder kindje nog erger is. Voor een lange wandeling vinden wij dus deze drager minder geschikt. Maar omdat hij zo klein op te vouwen is, handig mee te nemen en je hem zo op je nek zet, vinden wij deze drager wel heel geschikt voor wat kortere uitjes. Zoals de appelpluk waar wij afgelopen zondag waren. Ik blijf zelf fan van de draagdoek, maar Maik vond het wel een goede aanvulling op onze collectie. Vooral omdat hij zo snel op te zetten is. Fee zat trouwens als een prinsesje op haar troon: ze kon alles heel goed zien en ook goed bij de appels! Dat vind ik een nadeel van de draagdoek, dan zit ze vaak achter mijn nek en is ze gefrustreerd dat ze weinig ziet.

minimeis-op-je-nek-doen maik-loopt-met-minimeis

Informatie

De drager is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer 5 jaar. Hij weegt ongeveer 1,4 kg en is klein op te vouwen en makkelijk mee te nemen. Ook is de drager snel en eenvoudig in gebruik. De drager kost €149,00 bij oa bol.com.

*WIN*

Namens Minimeis mogen wij een drager twv €149,00 weggeven! Laat ons via onderstaand formulier weten waarom deze drager jou ideaal lijkt. Deze actie loopt tot 20 oktober 2016.

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  minimeis-tussen-bomen

  Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #89
  Volgend artikel10 hippe herfstjurkjes in 2016
  Judith van Wijk
  Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in