Floep! Even de tent opgooien.

pop up tentenHet is vakantie! En wat mag er niet ontbreken dit jaar? Juist een echte pop-up tent voor de jongste kampeerders. Hip & Hot ging voor je op zoek naar de mooiste tenten waarmee je de blits kan maken op de camping. En dat bleek nog niet eens zo makkelijk. Speeltentjes zijn er in overvloed te vinden, maar echte pop-up tenten speciaal voor kinderen zijn niet 1-2-3 te vinden.

De pop-up tent
De pop-up tent wordt ook wel werptent of opgooitent genoemd (en soms wat oneerbiediger, de floeptent). En de naam zegt het al, je gooit hem in de lucht en hij flapt open, scheerlijnen met haringen in de grond en klaar! Licht en klein verpakt dus eenvoudig mee te nemen naar iedere bestemming.

Maar… Ja, wie een pop-up tent heeft, weet waar ik over wil gaan beginnen. De vakantie is voorbij. Alle spullen zijn ingepakt en dan alleen nog even de tent opvouwen, in de tas en weer naar huis. Was het altijd maar zo makkelijk als het klinkt. In twee seconden opgevouwen staat er op de verpakking. Maar tien minuten later ben je nog aan het worstelen, staat het zweet je op je voorhoofd en heb je de gebruikshandleiding al vijf keer gedraaid omdat je vermoed dat daar een foutje in zit. Bij iedere misgreep floept de tent weer net zo hard weer op. Je zou bijna denken dat je hier een studie voor moet volgen.

Hoe vouw je hem weer in?
Als je eenmaal weet hoe het moet, is het eigenlijk heel makkelijk. Deze man lukt het niet, maar gelukkig komt zijn vrouw hem helpen: http://youtu.be/xErrhSV4Y8k

De leukste:

1. Lief! Lifestyle (te koop bij Lief! Lifestyle voor € 49,95): voorzien van een ventilatieluik en insectenhorren. Verkrijgbaar in twee versies, een voor jongens en een voor meisjes.

1 Lief roze2. Volkswagenbus Tent (te koop bij o.a. Ditverzinjeniet.nl voor € 68,95) : de originele retro VW-tent is er niet alleen voor papa en   mama, maar nu ook in een maatje kleiner voor kinderen. Zet de grote en de kleine naast elkaar en je weet zeker dat je de aandacht van de hele camping trekt. De tent is gepatenteerd door Volkswagen Deutschland, waterproof en biedt uv-bescherming. Verkrijgbaar in roze, rood en blauw.

2 VW tent

3. Hondenhoktent (te koop bij o.a. Wehkamp voor € 29,95): de Dog House Tent is wind- en waterdicht en tevens vuurbestendig.

3 Hondenhok4. Sterrentent (te koop bij Hema voor € 25,00): je slaapt altijd onder een sterrenhemel in deze tent. Ook verkrijgbaar in groen zonder sterren.

4 Hema5. 2-persoonstenten: niet speciaal voor kinderen, maar wel klein en in veel verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar zijn de tenten van Easy Camp. Bijvoorbeeld de modellen Funster voor € 49,95 en de Artic voor € 44,50 o.a. verkrijgbaar bij Wehkamp. Ook leuk voor meiden is de paarse tent van Gelert. De Quick Pitch SS Compact Liberty Rock is voor € 59,95 te koop bij Outdoorwinkel.nl.

5 Gelert Quick pitch

 

Tekst: Bianca Overboom

Vorig artikelColumn Moira: de reis naar de compound
Volgend artikelZò laat je kinderen genieten van drinken in de zomer!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.