Fly over Iceland in Reykjavik

Fly over IcelandKen je This is Holland in Amsterdam? Een spectaculaire 5d Experience over Nederland. In IJsland heb je ook zoiets: Fly over Iceland in Reykjavik. Fantastisch! Je vliegt over het hele eiland in een minuut of 10, waarbij ook je zintuigen geprikkeld worden. Je ruikt geuren, je voelt de wind in je haren, en ondertussen is het net alsof je in een vliegtuig over IJsland vliegt. Bekende en minder bekende bezienswaardigheden zie je voorbij komen. Ik vond het echt heel leuk en kan het iedereen aanraden. 

Fly over Iceland in Reykjavik

Fly over Iceland zit niet in het centrum van Reykjavik, maar net erbuiten. Je kunt er zowel met de auto (7 min) met de bus of lopend komen (27 minuten) als je rekent vanaf de Regenboogstraat in Reykjavik. De wandeling is trouwens best leuk, je loopt een heel groot deel langs het water en de haven. Op een droge dag is dat prima wandeling. Regent het pijpenstelen dan zou ik liever met de bus of de auto gaan. Het is er trouwens betaald parkeren, maar er is een app die je kunt downloaden, waarmee je overal in IJsland eenvoudig kunt parkeren. Dit is de Parka app. Plek is er genoeg. 

Reserveer je tijdslot

Als je Fly over Iceland gaat bezoeken, is het handig om een dag van te voren te reserveren. Wij waren in een niet zo drukke periode, en konden op de dag zelf al geen tijdslot meer boeken. Daardoor kozen we uiteindelijk voor de vroegste tijd de dag erna. Dat was om 10 uur. Het was toen ook nog wat aan het schemeren, perfect dus om dan eerst een binnenactiviteit te doen. Wij boekten onze tickets via Get Your Guide, dat ging perfect. Je krijgt een qr code die je bij de balie kunt laten scannen. Daarna kun je nog even in het winkeltje rondkijken (ik kocht er IJslandse oorbellen) en als het jouw tijd is, mag je naar boven, de trap op. 

Fly over Iceland in Reykjavik
Deze plekken zie je voorbij komen in de film

Op de foto

Eerst mag je op de foto bij zo’n groen scherm. Dat vonden wij een beetje suf. Geldklopperij, als het mij vraagt. Na afloop kun je jouw foto in het winkeltje zien. Ze maken er een stuk of 3 en door het groene scherm kunnen ze er diverse IJslandse achtergronden achter zetten. Heel nep. Wij hebben de foto’s niet gekocht. Ik stond er trouwens ook stom op. Daarna mag je naar binnen. Er zijn dan nog 2 activiteiten voor je bij Fly over Iceland zelf komt.

Film met informatie

In de eerste ruimte zie je een oud IJslands hutje. Hier komt op een bepaald moment een man binnen op een scherm, die vanalles gaat vertellen over het vulkanische IJsland. Dit is in het Engels, maar door de levendige beelden is het ook leuk voor kinderen die geen Engels spreken. Kun je de taal wel, dan krijg je veel informatie over IJsland, hoe het is ontstaan, wie de eerste bewoners waren en hoe ze leefden. En natuurlijk ook over de vulkanen en vulkanische activiteit. Ik heb hier geen foto’s van, want het was niet toegestaan om binnen te fotograferen.

Nog meer kennis

Na deze film ga je naar de volgende ruimte, waarbij er ingezoomd wordt op de flora en fauna van IJsland. Ook weer in een videovorm, die heel grappig in elkaar is gezet. Ik vond dit ook leuk, het waren mooie beelden en het was leuk om meer kennis op te doen. Het was een aanvulling op wat ik al wist. Aan het einde kregen we nog een korte introductiefilm over de daadwerkelijke attractie: Fly over Iceland. Instructies hoe je je gordel vast moest doen en waar je je tas moest laten enzo. 

Fly over Iceland, mijn ervaring

Eindelijk was het zover! We gingen over IJsland vliegen. We zaten een beetje aan de buitenkant, maar dat was niet erg. Het was niet druk, er waren nog een aantal stoelen leeg die vroege ochtend. Toen we vertrokken had ik echt het gevoel te vliegen. Enorm gaaf! Ik zag alle landschappen uit IJsland voorbij komen: velden met Lupine’s (en de bijbehorende geur), watervallen (inclusief waterspetters), sneeuw, ijs, bergen, steden en nog veel meer iconische herkenningspunten. Op bijna alle plekken was ik al eens geweest, dat maakte het extra leuk. Ik werd trouwens wel licht misselijk tijdens de attractie, je vliegt overal zo snel overheen dat het iets met je evenwichtsorgaan doet blijkbaar. Maar dat zou voor mij geen reden zijn om het niet te doen, de volgende keer ga ik gewoon weer. Ik vond het geweldig!

Hoe lang duurt Fly over Iceland?

Fly over Iceland duurt in totaal, dus de daadwerkelijke attractie, ongeveer 10 minuten. Met alle andere films erbij ben je ongeveer 30-40 minuten bezig. Trek er dus een uurtje voor uit, veel meer is niet nodig. Je kunt het eventueel combineren met een voorstelling bij de Lava show, ook erg leuk. Dat zit er bijna naast. Wij hebben dat ook diezelfde dag gedaan, maar dan in de avond. De Lava show begint namelijk pas om 12 uur, dus toen wij uit Fly over Iceland kwamen, kon dat nog niet. We zijn toen doorgereden naar Grotta en de vuurtoren van Reykjavik, wat daar ook in de buurt is. Je kunt er met je voeten in een warmwaterbron.  

Praktische informatie

Buitenkant Fly over Iceland

Vorig artikelWat te doen bij een drankverslaving?
Volgend artikelDe Lava Show in IJsland, leer alles over vulkanen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in