La Panacée

Wij een paar heerlijke weken in mei gehad in Frankrijk bij La Panacée in Cuzance, Rignac. Dat we bij aankomst 2 uur te ver waren doorgereden (en dus ook weer 2 uur terug moesten) mocht de pret niet drukken. (Let op bij het navigeren, er zijn wel 3 plaatsen die Cuzance heten!) We werden verwelkomd met een heerlijke rosé en in de schaduw van de lindenbomen vergaten we de lange reis. De rest van de vakantie was dik genieten. In deze blog vertel ik alles over onze ervaring bij La Panacée in de Dordogne.

Wat is La Panacée?

La Panacée is een omgebouwde boerderij. Arjan en Lisette, die in 2009 na een lange verbouwing hun Chambre d’ Hôte openden in de Lot, hebben aan werkelijk ieder detail aandacht besteed. De kamers zijn luxe, maar de Franse sfeer is behouden. Er zijn 5 verschillende kamers, een zwembad voor de kinderen en wat speeltoestellen. Eten kun je heerlijk onder de lindenbomen.

La Panacee Rignac

Table d’hôte bij La Panacée

Elke ochtend wordt gevraagd of je ‘s avonds wilt mee-eten. En geloof me, dat wil je. Want na één keer de kookkunsten van Lisette en Arjan te hebben geproefd, weet je dat er maar weinig restaurants zijn waar je ‘s avonds even lekker kunt eten. Er zijn mij een aantal toppers bijgebleven. De couscous was erg lekker bijvoorbeeld. Ook de overheerlijke verse soepjes smaakten naar meer. Als dessert was ik weg van de ananascrumble. Maar ook de gevulde artisjokken en de pasta waren heel bijzonder. De ene dag is er een 4 gangen diner, de andere dag een enkele gang. Zo fijn om de hele dag leuke dingen te doen, en niet te hoeven denken aan de boodschappen die nog moeten worden gedaan. Gewoon aanschuiven aan de lange tafel buiten, genieten van de spelende kindjes, de ondergaande zon, een lekker wijntje en de goede gesprekken met andere gasten.

Kids Dordogne rivier

Bezienswaardigheden in de omgeving van La Panacée

Voor wie meer op zijn privacy gesteld is, het avondeten is niet verplicht, dus je kunt ook lekker uit eten gaan in één van de nabijgelegen Franse dorpjes. Er is genoeg te doen in de omgeving, op de website van La Panacée vind je allerlei suggesties. Bezoek brocante marktjes, koop wijn in bij de nabijgelegen Wijnhuizen in Cahors bijvoorbeeld, maak mooie wandelingen, bezoek de watervallen van Murel, struin rond in stadjes als Domme en Cahor, ontdek de Dordogne per kano, breng een dagje door bij het meer of gewoon lekker luieren aan het zwembad van La Panacée. Gewoon vakantie zoals vakantie moet zijn. Een echte aanrader!

Zwembad La Panacee

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
La Panacée
Vorig artikelKinderfactory
Volgend artikelDo It Yourself Woonschrift
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in