Foto weekoverzicht Judith #117

Ik vind gewoon, als het mooi weer is, heb ik al gauw een leuke week. En het was mooi weer. Dus deze week gaat de boeken in als heel oké. Ondanks druk enzo. Plus er was weer een klusje af waar ik blij van werd.

Maandag

In de ochtend moest ik naar de KNO-arts voor mijn stem. Ik was er niet op voorbereid dat ze ook meteen een eng onderzoek ging doen, maar dat gebeurde dus wel. Met een slangetje via mijn neus wilde ze mijn stembanden bekijken. Gelukkig viel het mee. Het goede nieuws was, dat mijn stembanden er prima uit zien. Het slechte nieuws is dan, dat nog niet helemaal duidelijk is waar de schorheid dan vandaan komt. Ik ben nu doorverwezen naar een logopediste, die gaat kijken of ze mij met oefeningen kan helpen.

De rest van de dag had ik nog een paar afspraken en toen zat de dag er alweer op. Tussendoor bracht ik mijn moeder nog naar het station, want zij ging weer huiswaarts.

Dinsdag

Een heel drukke dag, die al vroeg begon met een interview van een student die haar scriptie aan het schrijven is. Ze wilde mijn mening over wat zaken horen, dus ging ik een uur met haar in gesprek. Daarna had ik een afspraak op een paar scholen en in de middag liep in naar het station, want ik moest naar Amsterdam voor het City Breaks Press Event van Baltus. Helaas was er gedoe met de treinen en was ik er veel later dan gepland. Ik kwam een aantal bekenden tegen en heb ook wat leuke contacten opgedaan voor stedentrips. Ik was pas tegen half 8 thuis en heb ‘s avonds in bed nog wat gewerkt.

Woensdag

De hele woensdag had ik geen afspraken. Dat heb ik bijna nooit, maar dat was best even fijn. Kon ik eindelijk weer eens wat administratie doen. Ik bracht wel eerst Sterre naar school en installeerde mezelf daarna in de werkkamer.

Donderdag

Wendy kwam op bezoek. Ze had ons huis nog niet gezien en we hadden elkaar ook al een poos niet gezien, dus er was genoeg gespreksstof. Fee en Ian speelden af en toe even samen, dan weer apart, maar het was gezellig. En de kinderen kregen zulke lieve cadeaus. Toen ik Lenthe van school haalde, ging er een vriendinnetje mee, en we reden gelijk door naar het consultatiebureau. Fee moest prikken, de BMR en Meningokokken. Wij hanteren een ander vaccinatieschema dan normaal, vandaar dat dit een beetje laat is. Over 6 maanden de laatste prikken voorlopig. Het was ook meteen de eerste ervaring met het consultatiebureau in Rijswijk, maar de eerste indruk is goed gelukkig.

Vrijdag

Sterre had een margedag op school, dus ik hoefde niet in alle vroegte al in de auto richting Den Haag. Heerlijk. Ze speelde wat met Fee en zo kon ik een beetje schoonmaken in huis. Lenthe en Yuren vierden op school Palmpasen. Ik had willen gaan kijken, maar Fee lag net te slapen rond 12 uur dus ik besloot het te skippen. Bovendien verwachtte ik een monteur van de Quooker. Onze Quooker gaf de hele tijd alleen kokend water als we daarvoor de warme kraan hadden aangedaan. De monteur vertelde dat er een serie was, waarbij de slang van de Flex een metalen ringetje heeft wat niet op de juiste plek zat, en daardoor komt dat. Hij schiet dan steeds op de beveiliging. Als je warm water pakt, zet dat ringetje uit en schiet hij daardoor niet op de beveiliging. Naja, we hebben een nieuwe slang en nu werkt het weer.

‘s Middags zat ik natuurlijk weer in het zwembad en tussendoor reed ik nog heen en weer naar het postkantoor om de bestellingen weg te brengen. ‘s Avonds was ik eigenlijk zo moe, dat ik vrij vroeg in slaap viel.

Zaterdag

Ik had willen uitslapen, maar Fee dacht er anders over. Ik zat dus al om half 7 beneden helaas. Al snel kwam Lenthe ook. We hebben met z’n drietjes ontbeten en daarna wat gerommeld aan de eettafel. Ik ging een jaar uitgescheurde recepten uitzoeken en in mijn map doen, de kindjes speelden met de houten diertjes van Ostheimer. Langzaam druppelde ook de rest binnen. Maik ging rond een uur of 10 beginnen met het behangen van de kamer van Fee. Daar zijn nog steeds 3 muren niet behangen, en in het weekend zijn er toch ook steeds weer andere dingen die moeten. Het was er dus nog niet van gekomen, maar nu dan eindelijk wel. Zo zijn we toch elk weekend nog met klusjes bezig.

‘s Middags kregen we visite. Kirsten, een vriendinnetje van mij uit Eindhoven, kwam met haar hele gezin langs. Ze wilden het nieuwe huis natuurlijk zien. Het was gezellig. We zien deze vrienden niet zo vaak, maar het is fijn dat als we elkaar zien, het altijd gewoon leuk is. Tegelijk jammer dat het maar zo af en toe is, maar gelukkig is er wederzijds begrip en er komt een tijd dat het allemaal weer wat makkelijker wordt. De lemon die die ik maakte smaakte trouwens prima!

Aan het eind van de middag gebeurde er nog iets vervelends. Ik had ‘s middags al 2 jongens van een jaar of 7 gewaarschuwd, omdat ze Yuren aan het plagen waren en met kluiten gooiden. Ineens zag ik allerlei mensen heen en weer lopen voor ons raam. Toen ik buiten polshoogte ging nemen, bleek de ruit van onze buren ingegooid. Ik dacht meteen aan die knulletjes, en nam contact op met de buren, die op dat moment niet thuis waren. Om een lang verhaal kort te maken: het waren inderdaad die jongens geweest. Gelukkig pakten de vaders het goed op en wordt het met de verzekering in orde gemaakt. Wat een gedoe.

Zondag

Bij het wakker worden trok ik een jurkje aan zonder panty en met korte mouwen. Het was namelijk gewoon een zomerse dag. Niks lente, echt lekker zomers weer met 20 graden. Ik begon de ochtend met ontbijt met 4 kindjes aan tafel, terwijl Maik de Grand Prix keek. Daarna ging Maik aan de slag met de kamer van Lenthe. Na het behangen, moest datzelfde behang geverfd worden. Het scheen namelijk nog een beetje door. Dat deed hij met de fantastische  verf Flexa Magic Dry, waar ik al eerder over schreef. Wij zijn fan. Rond 12 uur bracht ik Sterre naar een verjaardagsfeestje, terwijl Maik de klus afmaakte.

Toen ik thuis kwam liepen we naar het park hier vlakbij. Daar is een speeltuin en een watertje waar de kinderen in konden pootje baden. Het was druk, en ze genoten. Zo hadden wij natuurlijk ook een leuke tijd. Niets leuker dan blije kindjes. Rond half 4 gingen we de auto in naar de Schoenmakersplantage in Delft. Dit braakliggende terrein wordt een bouwplaats. Er worden maarliefst 600 nieuwbouwwoningen gebouwd en de eerste fase is reeds verkocht. In een loods zijn 2 hippe tenten geopend, en ik wilde er eentje dit weekend uitproberen. We kozen voor Buitenkeuken Voldaan. Gezien het mooie weer, gingen we lekker buiten zitten. Een schot in de roos, want met zandbak, geheime hut en klimberg was het een walhalla voor de kinderen. We hebben ze amper gezien. Fee trok al meteen haar kleren uit en rende in haar rompertje rond. Woon je in de buurt van Delft en heb je kinderen? Bij mooi weer moet je dus echt hier zijn. Wij vonden het fantastisch en hebben er ‘s avonds ook meteen maar een hamburgertje gegeten. Tussendoor haalde Maik Sterre nog op en daarna genoten we lekker van de zon en elkaar. Echt een fijne dag. Ik heb een uitgebreide blog over deze hippe tent in Delft geschreven op Leukindelft.nl. Want wat is Delft eigenlijk leuk!

De kater kwam nog wel bij thuiskomst: morgen komt het grofvuil en er moet nog ontzettend veel zooi naar buiten. Beetje jammer als je dat om half 8 ‘s avonds ontdekt, de kinderen nog naar bed moeten en je zelf rozig bent van de zon en de rosé. Nou ja, het komt vast goed. We gaan maar eens beginnen…

Vorig artikel7 x lekker eten in Lissabon
Volgend artikelEen energiezuinig huis, wie wil dat nou niet?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in