Met de magische Flexa Powerdek Magic Dry verf kun je ook ‘s avonds witten

Bouwvakkers werken over het algemeen niet heel netjes. Onze superstrak gestucte muur had dus helaas al meteen na het verhuizen een opfrisbeurt nodig. Ik vond de zwarte hand van één van de bouwlui en de vieze vlekken overal namelijk niet zo’n mooi uitzicht vanaf de bank. In de kerstvakantie waren wij 2 weken vrij en hebben we steeds geklust, maar inmiddels zijn we weer aan het werk en komt er door de week weinig van. We moeten het dus hebben van de avonden en de weekenden. Met de Flexa Powerdek Magic Dry kun je ook verven als het wat minder licht is, zoals ‘s avonds. Ideaal dus!

Magische verf

Het opfrissen van een witte muur is niet de meest handige klus in de avonduren of op een sombere dag. Je ziet namelijk amper waar je gebleven bent. Wit op wit is lastig verven. Ik werd dan ook superenthousiast toen de nieuwe Flexa Powerdek Magic Dry op de markt kwam. Deze verf is roze als je het opbrengt, maar droogt op naar stralend wit of RAL 9010. Dat is nog eens extra handig als je heel druk bent en je alleen ’s avonds aan de slag kunt.

Hoe kan dat?

Aan de Flexa Magic Dry is een speciale stof met een roze kleur toegevoegd die vervliegt als er zuurstof bijkomt. Dat wilde ik meemaken. Dus twee weekenden geleden, voor iedereen ziek werd hier, ging ik aan de slag. Eerst alles afplakken, daarna de vloer beschermen, zorgen dat ik een natte doek in de buurt had voor druppels die zouden vallen en een de verfspullen klaar zetten.

Roze

Zodra je de verf in je verfbakje giet, zie je al dat de verf heel lichtroze is. Toen ik begon met verven zag ik ook een lichtroze gloed op de muur verschijnen. Echt heel handig! Stiekem vond ik het best jammer dat de verf na een uurtje weer gewoon wit werd, ik vond dat roze best mooi. Het is dus meteen een goede manier om te testen of je muur een roze kleurtje kan hebben. Ik kon heel goed zien waar ik geweest was en welk stuk nog moest. Hierdoor zijn er minder strepen en vlekken ontstaan. Het was best een flink stuk muur en daardoor een aardige klus, maar op deze manier ging het vrij snel. Wij hadden gekozen voor stralend wit, maar je kunt ook voor crème kiezen. De muur is echt heel mooi geworden! Heel fris en ik ben zo ontzettend blij dat die vieze vlekken weg zijn.

Praktische informatie

Flexa Powerdek Magic Dry is verkrijgbaar in emmers van 10 liter. Karwei en Gamma verkopen het sinds eind februari, Praxis volgt later dit jaar. De muurverf is mat en het dekt in één keer. Ook erg fijn, want ik vind zo’n lange muur verven behoorlijk vermoeiend. Extra fijn dus dat het de volgende dag niet nog een keer hoefde. De verf is trouwens goed schoon te maken. Dat ontdekte ik toen Fee de volgende dag in een pakje chocolademelk kneep en de spetters op de muur zaten. Met een babydoekje kon ik deze er heel voorzichtig afvegen. De verf is trouwens niet te gebruiken in natte ruimtes.

Hieronder zie je goed het verschil tussen het wit en de Flexa Powerdek Magic Dry met roze gloed. Ik heb deze foto’s niet bewerkt, dus dit is echt hoe het er uit ziet als je aan het verven bent.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #111
Volgend artikelWie is de mol 2017?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in