Foto weekoverzicht Judith #123

Dit was de week van de tuin. Op maandag was de tuin nog een enorme bouwval. Klei, troep, overal spullen. Op zondag zaten we heerlijk met onze oude buren te barbecuen. Nooit geweten dat een hovenier zo snel een prachtige tuin kon maken. Maar het is gelukt. En we zijn er superblij mee.

Maandag

In het weekend hadden de kinderen van mij de Playmobil moeten uitzoeken. Dat was nogal een klus, want alles zat door elkaar. Ze hadden daar wel wat begeleiding bij nodig, maar uiteindelijk was het gelukt. Om ze te bedanken, had ik een zakje Pokemonkaartjes gekocht die ik ging uitdelen ‘s avonds na het eten. Dat is bij ons helemaal hip momenteel. Vooral Yuren is groot fan. De kinderen hingen aan mijn lippen, ze kregen er allemaal 3.

Dinsdag

Een drukke werkdag, waarbij ik bovendien een afspraak compleet verkeerd in mijn agenda had staan. Gelukkig bleek ik niet de enige. De afspraak was blijkbaar verzet van 12.00 uur naar 9.00 uur en ik was het vergeten aan te passen. Om 12 uur ging ik dan toch nog maar even langs die school om wat zaken met de directeur door te nemen. Ik had daardoor niet geluncht. Toen ik rond 2 uur thuis kwam, besloot ik even met Fee te gaan wandelen. Onderweg zagen we prachtige bermbloemen. Ik plukte gelijk een bosje voor thuis.

‘s Avonds kregen we een beetje stress. De schuttingenman zou de dag erna om 8 uur beginnen en de hovenier om 2 uur met het uitgraven van onze tuin. Helaas mailde de man van de schuttingen dat onze schuttingen niet geleverd waren door zijn leverancier en hij dus niet kon komen. Nogal een groot probleem, want op donderdag zouden ze de tuin aan leggen en dan moesten de schuttingen er al wel zijn. We hebben dan ook laten weten dat niet komen geen optie was, en hij maar ergens anders schuttingen vandaan moest halen. Online vonden we wel aanbieders die ze op voorraad hadden. Hij beloofde te kijken wat hij voor ons kon doen. Maik haalde ‘s avonds de tuin leeg, samen met de buurman. Zie hieronder hoe het er uit zag…

Woensdag

‘s Morgens kregen we eindelijk het verlossende telefoontje: ze kwamen toch! Het was gelukt om ergens anders de schuttingen vandaan te halen. Helaas bleken ze maar 1,5 uur te komen en gingen ze zonder iets te zeggen om half 4 weer weg. Onze schutting was aan 1 kant helemaal klaar, aan de andere kant maar voor de helft. Vreemde actie. Hij had ook niet laten weten wanneer hij het zou komen afmaken.

De hovenier kwam die dag ook de tuin afgraven dus, en vullen met aarde en zand. Best een klus nog, ze zijn heel wat uurtjes bezig geweest!

Op woensdag waren de kinderen met de gastouder mee naar haar huis, omdat het zo’n gedoe was in de tuin met de schuttingen. Het was lekker weer en de gastouder had ze verwend met ijsjes, hamburgers en een badje in de tuin. Ze hadden een leuke dag gehad, maar waren wel total loss ‘s avonds.

Donderdag

Al om 7 uur ‘s morgens kwamen de mannen van de hovenier verder met de tuin. Ik was vrij, dus kon het proces goed volgen. Het uitgraven hadden ze niet helemaal af gekregen, dus dat moest eerst nog. Daarna begonnen ze met het leggen van het terras aan de kant van de schuifpui. Ergens in de middag was dat af en konden Lenthe, Fee en ik lekker naar buiten, de zon in. Ik kon er al zo van genieten dat we naar buiten konden lopen! Heerlijk! ‘s Avonds dronk ik zelfs een glaasje rose in de zon.

Vrijdag

Maik had vrij genomen, want ik ging naar een workshop video en vloggen van Flexa. Leuk om weer een aantal (interieur)bloggers in het echt te ontmoeten en ervaringen/ideeën uit te wisselen. Bovendien kreeg ik echt inspiratie van de workshop van Bleck Media. Misschien moet ik dat vloggen toch eens gaan proberen…. Dit was de lunch. Erg lekker, zoals je ziet.

Bij thuiskomst was de tuin dan eindelijk helemaal klaar! Zo fijn! Ik begon meteen de spullen op z’n plek te zetten. Maik was namelijk nog in het zwembad en al onze spullen hadden 3 dagen bij de buren in de tuin gestaan. Maik had bij thuiskomst goed nieuws: Lenthe is over naar het volgende badje. Heel prettig, want nu heeft ze zwemles op dezelfde tijd als Yuren. Dat scheelt mij weer een uur in het zwembad zitten. Nu moest ik namelijk van 4-6 daar zijn, volgende week slechts van 5-6. Veel fijner.

Zaterdag

Het was lekker weer, het scheelt echt dat we een schutting hebben aan 1 kant nu, want er is veel minder wind. Maik zette de tuinbank in elkaar. Die hadden we al eerder gekocht, zo’n kant en klaar bouwpakket. Hij was daar toch wel een groot deel van de dag mee bezig.   Hij moest ‘m ook inkorten, omdat hij net iets te lang was. De kinderen speelden meteen lekker in de tuin. Het gras mogen ze nog niet betreden, dus daar moeten we nog goed op letten. Ik had best een hoop te doen, maar ik had er gewoon geen zin in. Ik wilde lekker van de tuin en de zon genieten. Dus ik besloot dat mezelf maar eens te gunnen.

De kikkervissen hadden inmiddels bijna allemaal 4 poten, dus we besloten ze uit te zetten. Tijd voor het volgende project: de vlinders!

Zondag

Gelijk uit bed ging meteen de schuifpui open. Helaas hebben we ‘s morgens vroeg nog geen zon in de tuin, dus het was nog net een beetje te koud om buiten te ontbijten. Gelukkig begon de zon zo rond half 10 achterin de tuin te komen, dus ik schonk thee in en ging daar lekker zitten. Niet te lang, want er moest dringend worden schoongemaakt. Maik en ik hadden de taken verdeeld: hij de begane grond en ik de andere 2 verdiepingen. Helaas zag ik in de werkkamer een enorme bult wasgoed liggen dat nog moest worden opgevouwen en in de kasten gelegd, dus dat ben ik eerst gaan doen. Ik was daar zeker 2 uur mee bezig.

Daarna ging het schoonmaken redelijk vlot. Rond lunchtijd kwamen Maik z’n broer en zijn vrouw even een kopje koffie drinken om naar onze tuin te kijken. Daarna ging ik naar Groenrijk, om wat planten te kopen. We hadden nog een paar lege potten, dus ik wilde wat kleur daarin. De meisjes hadden bedacht op een veldje vlakbij ons huis te gaan picknicken. Ze hadden het helemaal zelf geregeld, supergrappig.

Rond half 4 kwamen onze buren uit het oude huis (die er zelf ook allang niet meer wonen), bij ons barbecuen. Het was supergezellig. Om de tuin in te wijden trokken we champagne open. De kinderen speelden heel leuk met elkaar, het was een middag om door een ringetje te halen. De barbecue was ook erg lekker. Wat een cadeautje, zulk weer meteen als je tuin net klaar is.

Helaas komt aan zo’n fijne middag ook een einde, en moeten de kinderen morgen weer naar school. Gelukkig ben ik aardig opgeladen voor de werkweek. Ik hoef trouwens maar 3 dagen, want op woensdagavond vlieg ik samen met Laura naar Helsinki om deze designstad te gaan ontdekken. Superveel zin in!

Hoe was jullie weekend?

Vorig artikelSpiegeltje, spiegeltje aan de wand. Welke is het mooiste van het hele land?
Volgend artikelZwembadparadijs in eigen tuin
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in