Zwembadparadijs in eigen tuin

Oh wat is het een heerlijk weer! Het blijft de hele week nog zo! Echt genieten, vooral nu onze tuin af is en we zo’n beetje buiten leven momenteel. Een groot voordeel van het warme weer is dat de kinderen met water kunnen spelen. Water en kinderen is sowieso een heel goede combinatie. Meestal zijn ze er uren mee zoet! Zelfs alleen het Playmobil zwembad of de Playmobil Sealife zorgen al dat ze lekker bezig zijn.

Zwembadparadijs in eigen tuin

Het allerleukst is het natuurlijk om een zwembad in de tuin neer te zetten. Lekker de zwembroeken en bikini’s aan, wat speelgoed erin, vullen met water en ze hebben de hele middag plezier. Gezien het feit dat Fee nog klein is, heb ik voor haar een klein minibadje gekocht. Als het grote Intex zwembad voor de andere kinderen op staat, wil ze daar natuurlijk ook steeds in, maar gelukkig is de rand daarvan redelijk hoog. Het lukt haar dus niet alleen. Als ik er bij ben, dan mag ze er wel in. Dan kan ik het goed in de gaten houden. Maar jonge kinderen en water vind ik toch altijd een beetje eng.

Ruzie

Soms maken ze trouwens ook ruzie. Daarom overweeg ik om misschien nog een zwembad erbij te kopen. In onze nieuwe tuin hebben we daar toch genoeg ruimte voor. Zo kan ik ze allemaal in hun eigen zwembad laten rommelen, zonder dat ze last hebben van elkaar. Bovendien hebben we zo een waar zwemparadijs in eigen tuin! Al die verschillende zwembadjes overal. Misschien verzinnen de kinderen nog wel een glijbaan erbij.

Zwemluiers

Fee is jammer genoeg nog steeds niet zindelijk. Ze weigert om op het potje of de wc te gaan zitten, dus oefenen lukt daardoor niet. Ik kan haar immers niet dwingen. Iemand gaf mij de tip: gebruik zwemluiers! Dat bleek inderdaad een uitkomst. Die kan ik onder haar badpak aan doen, zodat het zwemwater schoon blijft. Toch hoop ik dat ze aan het einde van de zomer niet meer nodig zijn, wie weet!

Lange zomer

Van mij mag de zomer dus lekker lang duren. Genieten met een grote G, van de tuin, de zwembaden en de waterpret. En de wijn voor mama 🙂

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #123
Volgend artikelUitjes in Delft
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in