Foto weekoverzicht Judith #131

De eerste vakantieweek zit er op! Het was vooral een rustige week, met deels lekker weer, deels ook regenachtig helaas. Zodra de zon schijnt gaat hier de schuifpui open en spelen we lekker buiten. Met regenachtig weer moeten we wat meer binnen spelen, maar dan heb ik ook meer zin om wat te doen in het huishouden. Plus dat de regen goed is voor de tuin 🙂

Maandag

Dat was nog wel een redelijke dag, dus waren we veel buiten. Ook goede opbrengst voor de zonnepanelen. We hebben zo’n appje waar je precies op kunt zien wat de opbrengst per dag is, en dat is leuk om te volgen. Ik deed een heleboel was die dag, want ik probeer Fee zindelijk te maken. Het was de eerste dag dat haar luier uit ging. Ze deed geen enkel plasje op het potje, maar wel heel veel plasjes in haar onderbroek en in de tuin.

Dinsdag

Sterre sliep tot 11 uur uit, Yuren en Lenthe hadden een Pokemonfeestje bij de buren waar ze al weken naar uit keken dus Fee en ik waren lekker met z’n tweetjes. We hebben binnen ontbeten, want het was helemaal geen lekker weer. Het ging zelfs heel hard regenen rond het middaguur! Ik speelde met Fee en hield nauwlettend in de gaten of ze een plasje moest, maar ook deze dag ging het nog niet 1 keer op het potje.

Woensdag

‘s Morgens zagen we dat er 2 vlinders waren uitgekomen. De kinderen hingen er met hun neus bovenop. Vlak daarna kwam de meester van Yuren een fles wijn en zelfgemaakte mosterd brengen, als dank voor het klassenouder zijn dit schooljaar.

Daarna ging ik met 4 kinderen door de regen naar het winkelcentrum om pasfoto’s te laten maken en daarna door naar het gemeentehuis. Sterre en Lenthe moesten een nieuwe identiteitskaart. Daar was ik gelukkig nog op tijd achter gekomen voor we volgende week nog even met vakantie gaan. Gelukkig hoefde ik bij het gemeentehuis niet lang te wachten en waren we zo klaar. Dat heb ik in Den Haag wel eens anders meegemaakt. Uiteraard deed Fee op de terugweg een plasje in haar legging, oeps…

Donderdag

Direct na het opstaan zette ik Fee beneden op het potje en hoera! Het eerste plasje kwam eruit. Ze was zelf helemaal verbaasd dat het gelukt was en ook trots. Dat kwam wel op het juiste moment, want ik begon de moed net een beetje op te geven na 3 intensieve dweildagen. Het leuke was, dat ze er toen de lol er van begon in te zien. Het ging die dag ook nog heel veel mis, maar met 3 plasjes in het potje was ik toch tevreden.

In de ochtend maakte ik schoon en haalde verse bloemen. Het was lekker weer, dus we waren bijna de hele dag buiten en ik had ‘s avonds zelfs nog energie om de ramen te zemen. Alle vette vingertjes en zandaanslag zijn weer weg. We zagen trouwens ook nog een bijzondere regenboog. Ik dacht eerst dat ik het niet goed zag, maar het was er echt: een omgekeerde regenboog in de lucht. Heel apart.

Vrijdag

Ik ben deze dag vergeten om foto’s te maken, maar Fee plaste weer heel wat plasjes op het potje (en ook een paar keer ernaast). Ik ben bezig geweest met het uitzoeken van campings. We kunnen maar 10 dagen weg, dus ik wil dan ook wel gewoon goed weer hebben als ik met 4 kinderen ga kamperen. De vooruitzichten zijn niet overal even goed, en niet alle campings hebben plek, maar we vinden vast wel wat. Verder kreeg ik een berichtje dat de identiteitskaarten konden worden opgehaald bij het gemeentehuis, dus ging ik weer met de kinderen naar het winkelcentrum, wat daar vlakbij is. Ik kocht er meteen nog wat onderbroeken voor Fee, zodat we een goede voorraad hebben met al die ongelukjes nog.

Zaterdag

Een redelijke dag, dus de deur ging hier al vroeg open en we waren lekker in de tuin. Sterre probeerde een handstand te doen, maar dat lukte haar niet. Dus besloot ik dat even voor te doen. Ik was hoogst verbaasd dat me dat nog lukte, met mijn bijna 41 jaar! En natuurlijk zag ik het respect van mijn kinderen groeien. Sterre doet tegenwoordig regelmatig zo’n “roll eyes” als haar mama (in haar ogen) weer iets debiels doet, maar dit vond ze toch wel echt heel knap. Vervolgens gingen alle 4 de kinderen het ook proberen tegen de schutting, dus ze waren een aardig poosje zoet. Op het laatst deed ik het nog een keer voor, waarbij ik jammer genoeg een spier in mijn lies verrekte waar ik vervolgens de hele dag last van had. Tja, toch 40+ hè 🙂

Om 2 uur kwamen de ouders van Maik. Zij hebben vroeger fanatiek aan bowlen gedaan, dus het leek ons een leuk idee om een middagje bowlen met de kleinkinderen als verjaardagscadeau te geven. Zo geschiedde. Het was ook leuk! De kinderen genieten er sowieso van en wij hadden het ook naar ons zin. Maik kwam als grote winnaar uit de bus en zelfs had ik het ook niet slecht gedaan. Na het bowlen haalden we Chinees wat we met z’n allen opaten. Helaas niet buiten, want het was toch koud geworden, maar het was een gezellige dag!

Zondag

De ochtend was om wat te rommelen in huis. Ik had ontzettend slecht geslapen, de zon scheen niet en de kinderen waren niet gezellig, dus ik was een beetje chagrijnig. Maik was er met Fee uitgegaan en had niet aan de plasjes gedacht, dus dat was een paar keer misgegaan en daar baalde ik ook van. Gelukkig trok mijn humeur tegen de middag weer wat bij. Maik hing ook nog een plankenkastje op van Sostrene Grene. We hadden een verjaardag inclusief barbecue bij de buren (die met ook 4 kinderen) en dat was eigenlijk verrassend gezellig. Goeie sfeer, leuke mensen, lekker eten, fijne wijn en best nog aardig weer ook. Na het feestje ben ik wel vroeg naar bed gegaan, want zo’n nacht niet slapen hakt er aardig in. Gelukkig ging dat deze nacht wel goed, waardoor ik maandagochtend fris en fruitig op stond.

Op naar een nieuwe week, met redelijk mooi weer en waarbij we vrijdag op vakantie gaan! Waarnaartoe, dat blijft nog even spannend 🙂

 

Vorig artikelWat kun je doen tegen wespen?
Volgend artikelHandige speeltjes voor in de slaapkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in