Foto weekoverzicht Judith #143

Het is bijna herfstvakantie in onze regio, en ik moet eerlijk bekennen dat ik er heel erg naar uit kijk. Ik ben de laatste weken zo extreem druk, zowel op mijn werkdagen als op mijn niet-werkdagen, dat ik mezelf een beetje voorbij hol. In de herfstvakantie kunnen de kinderen (behalve Sterre) naar de opvang en ja, dat ga ik ook gewoon doen. Kan ik namelijk eindelijk een keer echt bijwerken èn een dagje iets leuks doen met Sterre alleen. Maar goed, eerst nog een weekje bikkelen 🙂 Zo zag mijn afgelopen week eruit.

Maandag

Een dag vol werkafspraken. Ik begon met een vergadering op mijn werk, racete daarna door naar een school en vervolgens naar een andere school. Daar was ik om 5 uur pas klaar, dus moest ik, hup, door naar de NSO om Sterre op te halen en daarna naar huis. Daar maakte ik een soepje. Inmiddels was Maik ook thuis met de andere kinderen, aten we  de soep en daarna motiveerde ik mezelf nog richting sportschool. Ik was na het weekend Texel en een avond zondigen met vriendinnen een halve kilo aangekomen, dus die moest er dringend afgesport worden 🙂 Ik kijk er niet echt vrolijk bij hè? Na het sporten ging ik ook nog wandelen met Niky. De herfst is nu overal zichtbaar, ik zag op verschillende plekken kastanjes liggen.

Dinsdag

Wederom een dag bomvol afspraken. Ik ging drie scholen af, bracht tussendoor een bezoek aan de kaakfysio (vanwege de spanning in mijn nek waardoor ik mijn stembanden verkeerd gebruik) en ging om 4 uur snel naar huis, want Sterre was ziek en zij was de hele dag alleen geweest. Ik besloot niet meer te gaan sporten. Ik was moe, wilde Sterre ook even wat aandacht geven en had toch flink spierpijn van de vorige dag. Maik hing ‘s avonds onze nieuwe lampen op, eindelijk licht boven de eettafel. Geen overbodige luxe nu het ‘s avonds vroeg donker is en overdag minder licht in huis.

Woensdag

De ochtend was iets rustiger, omdat ik geen afspraak had. Wel had ik genoeg te doen, dus kroop ik achter de laptop en begon met het beantwoorden van een enorme lading mails. Door de grote hoeveelheid afspraken schiet dat er soms echt bij in. Op mijn werk had ik maandag wel een goede tip gekregen om voortaan gewoon 1 vast moment te proberen in te plannen waarop ik mijn mails beantwoord. Nu weet ik niet of dat me gaat lukken, maar ik wil het wel proberen. Ik had al bedacht om dat op dinsdag te doen, omdat ik Sterre dan om 3 uur van school moet halen. Maar de laatste weken had ik toch weer steeds een afspraak op dinsdagmiddag, waardoor ik voor haar een speelafspraak regelde en dan toch weer geen tijd had voor de mail. Woensdagavond ging ik wel sporten, en ik sliep daarna heel snel.

Donderdag

Stakingsdag van het onderwijs, dus ik had alle kinderen thuis. Hoewel ik zelf ook in het onderwijs werk, ben ik niet gaan staken. Ik ondersteun de acties wel, maar ik ben gewoon niet zo van de mensenmassa’s en mijn werk neerleggen. Daar heb ik het te druk voor, haha. Maar goed, in de ochtend ben ik met de kinderen bezig geweest. Om 12 uur bracht ik ze naar mijn schoonouders. Daar deed ik heel lang over, want al die bussen met onderwijsmensen waren onderweg naar de staking in het Zuiderpark en je raadt het al: daar wonen mijn schoonouders in de buurt. Zijn gingen oppassen, omdat ik die middag een studiedag had over intervisie. Uiteindelijk was ik gelukkig op tijd, maar op weg terug was het een nog veel groter drama om de stad door te gaan, waardoor ik eerst maar naar huis ben gereden. Daar was Maik inmiddels ook net aangekomen, dus ging hij de kinderen ophalen en ik ging ik koken. We zagen ook nog een regenboog 🙂 Die wilde Sterre per se op de foto.

Vrijdag

De laatste dag van de week is altijd superdruk, maar normaal heb ik de ochtend nog wel redelijk rustig. Dan drink ik soms een kopje koffie met de buurvrouw 🙂 Deze ochtend was helaas wel druk, want Fee moest naar het consultatiebureau voor de laatste prikken. Ik heb via een ander schema ingeënt (waarom en hoe dan precies lees je hier) en dit was de allerlaatste. Ter plekke hoorde ik, dat ze nu de 4-jaarsprik kan overslaan, want die booster is niet meer nodig als ze de laatste prik rond de 3 jaar krijgen. Scheelt weer. Feetje moest wel even piepen, maar ze was daarna snel weer rustig. Ik droeg de hele dag mijn gele rokje, wat ik recent nieuw heb gekocht voor de herfst.

Bestellingen

Eenmaal thuis moest ik vol aan de bak met het inpakken van bestellingen. Ik had daar de hele week nog geen tijd voor gehad, dus er zaten heel veel mensen te wachten op hun pakketje deze week (sorry!). Sommige dingen kon ik nog niet inpakken, want ik had een aantal bestellingen bij de leveranciers uitstaan die nog niet bezorgd waren. Of ze komen via DPD, dat vind ik zo’n waardeloze club. Die komen echt ALTIJD om 3 uur, als ik naar school ben om de kinderen te halen, en ze geven nooit iets af bij de buren. Vervolgens kun je een heel weekend wachten, komen ze op maandag nog een keer (ben ik er weer niet, want dan werk ik) en tot slot brengen ze het in de stad bij een of ander vaag ophaalpunt. Daar kan ik niet parkeren, dus moet ik met al die zware dozen door de stad gaan lopen. Grr!

Hockey en zwemles

Om half 5 bracht ik Sterre naar de hockey, om 5 uur Yuren en Lenthe naar zwemles en daarna weer snel naar huis om te koken. Dat was wel makkelijk dit keer: pizza. Ik at alvast met Fee, lekker rustig. Sterre at pizza bij de hockey en later kwam Maik thuis die de kinderen van de zwemles had gehaald en aten zij ook nog pizza. Het was vrijdagavond, dus mochten ze na het eten nog even televisie kijken.

Zaterdag

Ik had een waardeloze nacht gehad. Fee was wakker geworden en wilde bij ons liggen. Mogelijk was ze de prik nog aan het herbeleven, want ze was heel onrustig en daardoor deed ik geen oog dicht. Om 8 uur besloot ik er toch maar uit te gaan om te sporten. Ik had totaal geen zin, maar ik kon ook niet slapen dus dan maar beter iets nuttigs gaan doen.

Kleddernat!

Na het sporten ging ik met alle kinderen naar Ypenburg, waar Sterre een hockeywedstrijd had. Het was vreselijk weer: koud, harde wind en constant regen. Na een kwartier waren we al helemaal doorweekt. Iedereen stond te bibberen. In de rust besloot ik snel naar huis te rijden. De kinderen konden wat droogs aantrekken en ik gaf ze warme chocolademelk en zette ze voor de tv. Maik was namelijk de muur in de werkkamer aan het behangen, dus die kon even geen drukke kinderen gebruiken. Zelf reed ik terug om Sterre op te halen, met een setje droge kleren voor haar. Daar was ze heel blij mee!

Heartwood

De rest van de middag heb ik niet zoveel gedaan. Ik had echt een dipje van de vermoeidheid. Na het behangen verfde Maik de muur in de Flexa kleur van het jaar heartwood. Ik zal later het resultaat daarvan laten zien, want het moest nog drogen. Ben er wel erg blij mee!

Nieuwe bank

We aten pompoensoep en terwijl we zaten na te tafelen werd onze nieuwe bank bezorgd. We zijn lang op zoek geweest naar een geschikte bank voor de tv-hoek. Wij hebben bewust de televisie niet in de zithoek staan en in dit huis is daar ook ruimte genoeg voor. Het bankje wilden we alleen niet te groot hebben. Veel banken zijn vrij diep, maar deze van de Leenbakker niet, waardoor het perfect paste. Ik had al nieuwe kussens in huis en eindelijk het bijzettafeltje van Hay wat ik al zo lang wilde, dus nu is het tv-hoekje af. Ben er heel blij mee! Langzaamaan beginnen we dus weer wat klussen op te pakken in huis. We hebben onszelf de zomer vrij gegeven, maar nu we meer binnen vertoeven gaan we aan de slag met de rest van het huis.

Schoonmaken

‘s Avonds heb ik nog een heleboel schoongemaakt, dat was nodig. Dat ik er de puf nog voor had na een hele nacht niet slapen begreep ik ook niet, maar het lukte gelukkig.

Zondag

Ik was om 6 uur wakker, maar had heel goed geslapen. Ik sloop mijn bed uit om beneden te gaan werken. Het is altijd afwachten of er dan niet binnen 15 minuten een kind naast je staat, maar deze ochtend viel het mee. Ik kon tot half 9 ongestoord werken. Daarna druppelden de kinderen allemaal om beurten binnen en was het voorbij met de rust. We hebben aan de eettafel zitten kleuren, verlanglijstjes gemaakt met de Intertoysgids, ontbeten en appelmoes gemaakt.

Rond lunchtijd gingen we naar Den Haag. Daar gingen we eerst langs de boekwinkel. Het is namelijk kinderboekenweek en onze kinderen mogen dan altijd een boek uitkiezen. De meiden hadden zo gekozen, maar Yuren vond het erg lastig. Na een half uur had hij nog niks. Zelfs toen ik stond af te rekenen kon hij nog geen keuze maken. Eenmaal buiten begon hij natuurlijk te mopperen dat hij ook een boek wilde. Dus ik weer uitleggen dat dat ook mocht, maar dat hij zelf niet kon kiezen. Uiteindelijk koos hij bij in de speelgoedwinkel, waar we een cadeautje moesten kopen, toch nog een boek.

Vervolgens liepen we naar het Frites Atelier van Sergio Herman. Ik ga een campagne doen voor deze luxe friettent en zodoende moesten we de frietjes daar natuurlijk wel gaan uitproberen. Of we daar enthousiast over zijn horen jullie heel snel. Ik zat in elk geval na afloop heel vol.

Na het stadavontuur moesten we naar een kinderverjaardag. We reden maar meteen door. Daar hadden we een gezellige middag. Rond 6 uur zijn we naar huis gegaan. De kinderen hebben nog wat gegeten en hebben we daarna op bed gelegd. En zo zat het weekend er al weer op.

Vorig artikelSportieve activiteiten voor de vakantie
Volgend artikelOphangsysteem voor schilderijen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in