Day1 huidverzorgingsproducten

zeep day1Ik heb een zwak voor zeep. Echte blokken zeep, in mooie kleuren, heerlijke geuren en een fijne textuur. Daarom heb ik in de badkamer een aantal Bubble Buddy’s staan met daarop zeep. Een echt stuk zeep is veel milieuvriendelijker dan al die plastic flessen met vloeibare zeep erin. Bovendien zit er ook minder troep in, wat dus beter is voor je huid. Recent kwam er een nieuw merk op de markt en dat wilde ik natuurlijk testen. Het heet Day1 en in deze blog vertel ik je alles over Day1 huidverzorgingsproducten. 

Day1 huidverzorgingsproducten

DAY 1 huidverzorgingsproducten is opgericht door Katjana & Martijn. Hun 6 kinderen hebben een droge en gevoelige huid. Althans, niet alle 6, maar een paar ervan. Nu heb ik toevallig ook een man en een kind met zo’n gevoelige huid en ook ik zie wat die producten uit plastic flessen doen: niet veel goeds. Bovendien is al dat plastic dus slecht voor het milieu. Dat vonden Katjana & Martijn dus ook. Zij wilden bad -en doucheproducten ontwikkelen die de huid verzorgen in plaats van uitdrogen. Wat begon met een idee, hebben zij uitgewerkt tot een plan en een product. Een product dat ik momenteel dagelijks gebruik in de badkamer en waar ik heel tevreden over ben. Elk stuk zeep wordt met de hand gemaakt in de werkplaats in Heemstede, in kleine partijen, zodat de versheid gegarandeerd kan worden. 

Waar komt de naam vandaan?

Eerst wil ik jullie vertellen waar de naam Day1 vandaan komt. Day1 huidverzorgingsproducten is zo genoemd omdat goede dingen starten op Day1. Of beter gezegd, elke dag kun je beginnen met de rest van je leven. Met het maken van betere en milieuvriendelijkere keuzes. En waarom ook niet? Het is alleen een kwestie van wennen, meer niet. Zeep leg je het beste na gebruik op een droge plek. Als zeep steeds nat wordt, zuigt het zich vol met water en wordt het minder fijn om te gebruiken. Daarom ligt Day1 zeep bij mij dus op de Bubble Buddy die ik dagelijks te drogen leg op de vensterbank. Zo heb ik er lang plezier van.

Welke producten zijn er? 

Katjana & Martijn zeggen het zelf heel mooi: “Zo hebben we bijvoorbeeld een shampoo zeep die je haar wakker kust en een detox zeep die je klok terugzet en een scrub zeep die je lichaam een mini vakantie geeft. Maar ook een body zeep die je overal kust of een zeep waarvan de etherische olie je een brainshower geeft.” Oke, dat is natuurlijk gewoon mooipraat, maar serieus zijn verschillende zeepjes mooie producten. Ik heb een gezichtszeep die mijn gezicht reinigt. Ik gebruik deze in de avond en dat voelt heel fijn. Ook heb ik zeep voor dagelijks gebruik in de geur kamille. Volgende keer kies ik een andere geur, omdat ik gewoon nieuwsgierig ben. Deze bevalt prima. 

Wat zit er in?

Day1 zepen zitten vol met schoonheid uit de natuur. Ze bevatten hoge kwaliteit botanische ingrediënten zoals plantenboters, oliën, klei en essentiële olie van bloemen. Troep zoals synthetische geur -en kleurstof, parabenen, SL(e)S, palmolie, plastics of andere rotzooi zit er zeker weten niet in. Dat voelt wel zo fijn. En het is dan ook een aanrader voor je huid. Je koopt de producten van Day1 in hun eigen webshop

werfzeep

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #338
Volgend artikelPimpelmus activiteitenboxen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in