Foto weekoverzicht Judith #136


Dat was ‘m dan, de allerlaatste vakantieweek! We hebben de vakantie afgesloten op het strand vandaag. Daar was het best lekker. We zaten bij Strandtent Werelds, waar ik overigens niet wildenthousiast over ben. De Latte Macchiato was net warme melk en voor de wc moest je nog 50 ct per persoon betalen. Dat vond ik nogal belachelijk. Maar goed. Eerst maar eens vertellen over de week…

Maandag

In de ochtend was het niet zulk lekker wereld dus rommelden we wat thuis, maar al snel werd het beter en ging de schuifpui open. Lekker buiten geweest dus, ook nog wat schoongemaakt en spelletjes gedaan. ‘s Middags ging ik met de kinderen naar zwemles. Daar trof ik de buurvrouw, dus hebben we even gezellig zitten kletsen. Ik moest alleen 2 uur zitten en zij maar 1 uurtje, dus ik zat ook nog een poosje alleen.

‘s Avonds wilde ik even lekker met Maik buiten een wijntje drinken en bijpraten, maar Sterre wilde niet naar bed en die zat dus nog een poos met haar lange neus overal bij. Dat was ook best gezellig hoor. Ze zal wel moeten wennen aan het schoolritme straks, want in de vakantie ging ze vrij laat naar bed, maar sliep ze ook heel lang uit!

Dinsdag

Het was de hele dag aan het regenen, echt ongezellig. Mijn plan om nog even weg te gaan viel dus in duigen. In plaats daarvan deden we maar weer eens spelletjes en wat verven. ‘s Middags was ik zelf heel moe en het ook beu om de hele tijd de kinderen te entertainen. Dus heb ik ze een poosje voor de tv gezet. Kon ik heel even iets voor mezelf doen.

Woensdag

De kinderen hadden boven een hele stad gebouwd, met winkels, restaurants (met echt eten!), geld uit de spaarpotten gehaald om mee te betalen, de kledingkasten leeggehaald om kledingwinkels te maken enz. Superleuk waren ze er mee bezig, heel creatief natuurlijk, maar ik werd wel een beetje verdrietig toen ik zag wat er allemaal overhoop lag. Opruimen zijn ze nooit zo van helaas… Oh ja, Lenthe (who else…) kwam weer eens beneden met nagellak in haar haar. Zucht…

Zelf heb ik woensdag schoongemaakt, dat was nodig. En gesport, want dat doe ik tegenwoordig 5 keer per week. We aten een heerlijk venkelsoepje, zelfs de kinderen smulden ervan!

Donderdag

‘s Morgens had ik een jurk aangetrokken, maar ‘s middags na het sporten een broek. Het regende namelijk vrij hard en ik zou ‘s avonds met Niky gaan wandelen. Ik had geen zin me nog een keer te verkleden, dus ik deed vast een broek aan. Best bijzonder, want ik draag eigenlijk bijna nooit broeken.

Verder wilde Fee niet slapen, maar was ze ‘s middags in slaap gevallen op de stoelen en aten we boontjes met rijst. Maik en de kinderen met een romige saus, ik alleen met wat rauwe ham en kaas.

Na het eten ging ik met Niky wandelen. Ik had die dag de 20.000 stappen gehaald en maarliefst 1000 calorieën verbrand 🙂

Vrijdag

Er was een nieuw jurkje binnengekomen van Loavies en dat deed ik aan. Ik twijfelde enorm over het kopen van groene laarzen daarbij. Hoewel de meeste mensen zeiden dat ik het bij zwarte laarzen moest houden, heb ik ze uiteindelijk toch besteld (omdat ze voor de helft van de prijs waren haha).

Ik haalde ook nog nieuwe bloemen in huis, waar ik achteraf trouwens niet tevreden over ben, want de helft is al gaan hangen. Niet echt goeie kwaliteit dus. ‘s Avonds heb ik nog lang met Maik op de bank zitten praten, was eigenlijk heel gezellig. Doen we veel te weinig, want eigenlijk zijn we altijd druk.

Zaterdag

Sterre gaat dit schooljaar op hockey en daar moest nog vanalles voor worden aangeschaft. Maik zou met haar naar Den Haag gaan, en op het laatste moment besloot ik dat ik eigenlijk wel mee wilde. Gewoon even winkelen, terwijl Maik en Sterre achter het hockeyspul aan gingen. Uiteindelijk kocht ik nog een heel leuk jurkje bij Vlinder en dronken we koffie bij Bleyenberg, de nieuwe, hippe rooftopbar aan de Grote Markt. Hele leuke tent!

We moesten op tijd weer terug, want we kregen om half 2 bezoek uit Qatar. De nicht van Maik met haar dochter Tessa wonen daar en waren in Nederland. Tessa is een vriendinnetje van Sterre, dus het was leuk dat de meiden even konden bijkletsen en Andrea en ik ook.

‘s Avonds maakte ik zelf zalmburgers, die heel goed gelukt waren, maar ik helaas ben vergeten te fotograferen. Wel voor herhaling vatbaar.

Zondag

In de ochtend ben ik gaan sporten en daarna zag ik aan Maik dat ie het al helemaal gehad had met het drukke gedrag van de kinderen, dat we besloten naar het strand te gaan. Daar was onze tiener Sterre dan weer heel kwaad over, want die was een vlog aan het maken en daar wilde ze niet mee stoppen. Ze mocht van ons ook thuisblijven, maar dat wilde ze ook weer niet. Dus uiteindelijk ging ze met een puberbui mee in de auto, en die bui ging pas over toen we al lang en breed een uur op het terras zaten. Maar goed, toen werd ze weer gezellig en hadden we een leuke middag. Het was heerlijk zonnig.

Ik liep nog even met de kinderen naar het water, waar Fee eerst een golf over zich heen kreeg en vervolgens ook nog in haar broek plaste. Oeps… Rond 4 uur gingen we weer naar huis. Nu liggen de kinderen net op bed. Ze vinden het allemaal erg spannend dat morgen de scholen weer beginnen. Zelf ben ik eigenlijk niet zo gespannen. Ik heb best zin om mijn collega’s weer te zien en in het ritme te komen. Even geen kinderen entertainen overdag 🙂 Al zal het gaan van de wekker morgenochtend en het haasten waarschijnlijk best een beetje tegenvallen…..

Hebben jullie er weer zin in?

Vorig artikelDesign in de tuin
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #137
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in