Foto weekoverzicht Judith #30

uitgelichte-afbeelding-week-30-2015Deze een-na-laatste vakantieweek was het mooi weer. We waren dus veel buiten. De kinderen hebben op maandag, dinsdag en woensdag onze gastouder. Daardoor kan ik op die dagen wat andere dingen doen. Ik was die dagen vooral bezig met Hip & Hot en de fysio. Ik heb een heel programma om nu toch echt te zorgen dat mijn lijf weer sterk wordt. Ik merk dat zo’n vierde zwangerschap op je bijna 40e toch echt wel wat impact heeft. Het herstel gaat daadwerkelijk langzamer. Dat geeft niet, maar nu 5 maanden na de bevalling wil ik me toch wel graag van de “pijntjes” af die mijn lijf nog steeds heeft. Mijn nek, mijn heup, mijn bekken, overal doet het zeer.

Verder zijn we heel erg aan het puzzelen geweest. We hebben namelijk een supergaaf (nieuwbouw)huis gezien. Groot genoeg om alle 4 de kindjes een eigen kamer te geven, er een riante slaap-en werkkamer voor onszelf op na te houden, een gigantische woonkamer en keuken te realiseren en bovendien gezegend te zijn met een fijne tuin op het zuidwesten. Wat wil je nog meer, zou je denken? Ik twijfel over de plek. Ik woon al 15 jaar in het centrum van Den Haag. Voel me een echt “stadsmeisje”. Regelmatig duik ik met de kinderen het centrum in om door de smalle straatjes te zwalken, winkels te bekijken, even ergens wat te drinken, een ijsje eten of te lunchen. Dit huis staat buiten de stad. Zo’n nieuwbouwwijk. Er is wel veel groen. Een meertje met strandje op loopafstand. Een mooi park vlakbij. Ik heb altijd geroepen dat ik op zo’n plek dus niet zou gaan wonen. Maar ja. Het tij kan keren. Met onze prachtige vierde kindje erbij wordt het huis toch echt een beetje klein. Voor de plek hoef ik niet weg, we wonen fantastisch. Het huis waar we wonen is voorzien van alle luxe die we ons wensen en helemaal naar onze smaak ingericht. Maar het speelgoed en andere spullen stapelen zich op. De benedenkamer die ooit dienst deed als werkkamer is zo volgestouwd met spullen dat je er je kont haast niet meer kunt keren. Ook in onze woonkamer liggen overal stapeltjes. Er zullen vast mensen zijn die vinden dat het nog steeds heel netjes is bij ons thuis (dat hoor ik namelijk vaak, gister nog zei ons bezoek “het is hier altijd zo netjes”), maar wij vinden dat niet. Ik word kriebelig van al die stapeltjes en niet weten waar ik nieuwe spullen moet opbergen, omdat alle kasten vol zijn. En ik bewaar echt niet veel. Kan makkelijk weggooien.

puzzelen nieuw huis

Dus. Er werd gepraat. Gepuzzeld. Gemeten. Nagedacht. Nog eens gepraat. Gebeld. We zijn er nog niet uit. Overdag denk ik: ja, we doen het! ‘s Nachts, als het donker is, denk ik ineens: aaahhh, ik wil hier niet weg! Maik heeft er geen moeite mee, die ziet het helemaal zitten. Gelukkig krijgen we ruim de tijd om na te denken. En ons huis moet ook eerst verkocht, want ik wil zeker niet met dubbele lasten komen te zitten (iemand interesse? 120 m2 op loopafstand van het centrum van Den Haag?)

Verder deden we ook nog andere dingen hoor, van de week. Ik ging naar Wendy met de kinderen. Haar nieuwe huis èn zoontje bekijken. Ze versierden er cakejes en knutselden van de Mooiste vis van de Zee.

cake versieren wen in de tuin

De kinderen speelden in onze fijne binnentuin met de andere kinderen. Met water. Altijd fijn in de vakantie. Ik kocht 3 paar nieuwe schoenen voor Lenthe in de uitverkoop. We haalden mijn nieuwe rijbewijs en de ID kaart van Fee op.

zonnen

We “vierden” dat het nu 1 jaar geleden is dat Sterre een litteken op haar neus heeft. (Nadat ze heel lelijk met haar neus op de boot van Corsica naar Frankrijk uit bed viel op een ijzeren rand). We vinden het wonderbaarlijk mooi geheeld.

neus

In het weekend bezochten we de Rotterdamse Markthal. Die een beetje tegenviel, vonden wij. Want hoewel leuk om rond te struinen, viel de hoeveelheid verse producten me tegen en vond ik het er ook erg druk. Mijn ouders deden een dagje Rotterdam en we troffen ze daar. Na de Markthal dronken we koffie bij Keet Rotterdam, een leuke en kindvriendelijke conceptstore.

markthal

 

keet rotterdam

Zondag maakte ik de koelkast schoon, kwamen er oud-collega’s op bezoek, bezochten we de Swan Market editie Den Haag, dronken Chai Latte met Spekkoek bij Leuk eten & drinken en haalden we Yuren op bij oma en opa, want hij had daar een paar nachtjes geslapen.

Swan market

sterre met chai latte

De laatste vakantieweek is vandaag ingegaan. Spannend! Na deze week begin ik aan mijn nieuwe baan. Heb er ontzettend veel zin in. En… mijn laatste jaar als 30-er zal in die week ook in gaan. Op 25 augustus word ik alweer 39!

fee wil niet slapen
Fee wilde weer eens niet slapen 🙂
Vorig artikelZò ga je bijzonder met je gezin op de foto
Volgend artikelSupersnelle gezonde pasta!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Lastige keuze zeg! Wij wonen nu 1,5 jaar in onze eerste koophuis, maar ik kijk alweer verder, altijd bezig met veranderingen. Heel veel succes met beslissen, maar ik denk dat je gaat verhuizen 😉

  2. Eerste indruk is het allerbeste. Als het niet gelijk goed voelt, zou ik het niet doen. ‘t Is met huizen eigenlijk net als met mannen. Er komt vast wel iets voorbij waarbij je geen twijfels hebt! Succes :-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in